Їду на ПМЖ, продам могили діда і бабки

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 червня 2008, 20:06 Переглядів: 17 червня 2008, 20:06 Переглядів:   Фото С

Фото С.Тучінской.

У столиці дорого не тільки жити, але і вмирати. При ціні землі на вагу золота багато хто готовий навіть торгувати могилами власних родичів! Оголошень щодо продажу незвичайної нерухомості в газетах та інтернеті з'являється все більше. "Сегодня" зателефонувала за деякими з них.

По одному з номерів відповів хлопець Євгеній, який продає місце на престижному Байковому кладовищі. Життєрадісним голосом він розповів, що місце в 50 метрах від центрального входу можна купити всього за $ 12 тис. "Там три людини поховано, за однією огорожею, але продаю одне. Я можу вам, якщо хочете, його окремо огорожею обгородити, це входить в суму ". Надія Михайлівна продає місце на Південному кладовищі за $ 2 тис. "Свідоцтво про смерть у мене є, свідоцтво про місце поховання теж. Там батько мій похований, а поряд місце порожнє, його ви собі можете самі захистити окремо", - розповідає вона. Владислав продає ділянку б / у - там вже поховано 2 людини.

- Один років 10 назад, інша - років сім. Давно в загальному, за законом уже підхоронювати можна. (Насправді, підхоронювати можна мінімум через 20 років. - Авт.)

- А документи є на ці могили?

- Та не хвилюйтеся ви, це мої дід і баба, всі документи є. Я просто на ПМЖ виїжджаю, мені ці могили вже не потрібні, - спокійно пояснює заповзятливий хлопець. За обидві могили просить 3 тис. Євро.

- Там гранітна плита ще є, можна її відшліфувати, написи стерти, і заново використовувати, заощадите, - розписує красу покупки Владислав.

На Берковцях Валерій продає 2 місця аж за 10 тисяч євро. "Одне місце вільне, а на іншому мій дід похований. Двоюрідний. Давно вже, років 40", - розповідає продавець. При зустрічі Валерій виявляється досить скромно одягненим чоловіком середніх років, він досить складно знайти могилу діда. Могила покинута і заросла травою. Щоб довести своє право на цей шматочок землі, він показує свідоцтво про смерть родича. На кладовищі подейкують, що старі поховання, до яких ніхто не навідується, продає сама адміністрація кладовища, а покупцям кажуть, що місце порожнє. "А що тут такого? Ви зрозумійте, ті могили вже нікому не потрібні. Все одно місця, де ховати в Києві, вже не вистачає", - говорить місцевий робітник. В адміністрації подібну торгівлю категорично заперечують.

Однак проблема з кладовищами, яка щосили обговорюється вже не один рік, до сих пір не вирішена. Багато хто може бути змушені купувати землю на могилку родича навіть за такі суми, оскільки щоб безкоштовно поховати потрібно їхати далеко. Зараз в столиці 29 кладовищ, з яких відкрито тільки два - Південне і Північне. Вони знаходяться в передмісті. Добиратися туди довго і незручно - транспорт ходить рідко. Решта некрополі або зовсім закриті, або відкриті наполовину, тобто хоронити туди можна тільки пільговиків або людей, чиї родичі там вже поховані.

МОЖНА СКАРЖИТИСЯ У ПРОКУРАТУРИ. "Земля на кладовищі - власність того, у кого є оригінал свідоцтва про смерть людини, який там похований, і свідоцтва про його поховання. Тому фактично ніхто не може заборонити людині продати цю землю і перевірити це дуже складно", - розповів "Сегодня" заступник голови ГУ ритуальних послуг КМДА Микола Кутіщев. Глава ЦГЗ ГУ МВС в Києві Володимир Поліщук радить, якщо ви помітили, що в могили ваших родичів подхоронілі когось іншого - написати заяви треба і в міліцію (вони передадуть прокуратурі), і в ГУ ритуальних послуг. Якщо з'ясують, що інша людина був похований на вашій ділянці на кладовищі незаконно, то його можуть ексгумувати. У той же час, скільки звертаються з такими скаргами ні в міліції, ні в міськуправлінні сказати не можуть. У столичній прокуратурі кажуть, що не перевіряли можливі порушення з боку громадян і адміністрацій кладовищ. "Якщо вам відомі такі випадки, звертайтеся до нас, будемо перевіряти обов'язково", - говорить прес-секретар столичної прокуратури Мирослава Мушка.

Судячи з усього, бізнес, до якого нікому немає діла, буде процвітати. Тим більше, вільних ділянок навіть на відкритих кладовищах небагато. Чиновники кажуть, на Північному ховати можна ще років зо три, а на Південному місця закінчуються. Києву вкрай необхідне нове кладовище, але землю під нього навіть в передмісті знайти не можуть.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ МІСЦЯ ПІД МОГИЛИ.

Кладовище Ціна (долари США) за місце

Байкове 12-18 тис.

Берківці 2-6 тис.

Південне 2-8 тис.

Лісове 1-4 тис.

* На зазначених цвинтарях поховання заборонені. Виняток - Південне

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Їду на ПМЖ, продам могили діда і бабки". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Тучинська Світлана

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

А документи є на ці могили?
А що тут такого?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online