Чи можна повернути ноутбук, якщо він не сподобався протягом 14 днів

  1. Законодавство
  2. Повернення пристрої протягом двох тижнів
  3. Коли повернення неможливе
  4. Процедура повернення вироби
  5. Повернення вироби без заводського браку
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ноутбук - складний технічний пристрій. Не завжди громадянин має можливість в повній мірі ознайомитися з функціоналом вироби в магазині. У деяких випадках покупець, не розбираючись в технічних характеристиках ноутбука, може купити невідповідний для себе товар. Через це виникає потреба проведення заміни пристрою. Слід розібратися, як повернути ноутбук в магазин, і з'ясувати, чи можна взагалі провести подібну процедуру.

Законодавство

Коли мова заходить про повернення того чи іншого товару назад в торгову точку, необхідно орієнтуватися на діючий в країні закон «Про захист прав покупців» Коли мова заходить про повернення того чи іншого товару назад в торгову точку, необхідно орієнтуватися на діючий в країні закон «Про захист прав покупців».

Відповідно до нього, громадянин має право повернення товару протягом двох тижнів після покупки, навіть якщо в ньому немає шлюбу. Тобто, повернути продукт можна, якщо він виконаний в належній якості, однак просто не сподобався покупцеві.

Чи можна повернути ноутбук протягом 14 днів? Для того щоб дати відповідь на це питання, необхідно звернутися до ще одного документу - Постановою Уряду, який містить перелік товарів, які неможливо повернути, якщо вони виконані якісно. Одна з категорій, внесених в цей список - технічно складні товари.

Ноутбуки відносяться до технічно складним товарам.

Відповідно, повернути комп'ютер, якщо з ним все в порядку, не можна. Навіть протягом чотириденний періоду після здійснення покупки.

Повернення пристрої протягом двох тижнів

Чи можна повернути ноутбук, якщо він не сподобався, протягом двох тижнів? Відповідно до нормативних актів, що згадуються вище, зробити це неможливо. Той факт, що громадянину не подобається колір виробу або його функціональність, не є підставою для здійснення процедури.

Однак виявлення заводського браку може змінити ситуацію. У згоді з діючими законами, товар, в якому виявлено дефект, може бути повернутий протягом п'ятнадцяти днів. Це правило поширюється і на технічно складні продукти. При цьому громадянин може зажадати обміну товару або ж повернення коштів.

Інструкція по поверненню телефону протягом 14 днів, якщо він не сподобався .

Читайте як зробити повернення автомобіля продавцеві при покупці з рук .

А тут види відповідальності за порушення прав споживачів.

Коли повернення неможливе

Повернення ноутбука можна здійснити, тільки якщо громадянин виявив дефекти. Однак існує кілька умов, порушення яких приведе до того, що повернути не вдасться навіть техніку з браком.

Можна виділити три основні обставини, при наявності кожного з яких здійснити повернення стане неможливо:

  1. Відсутність будь-якого шлюбу або дефекту.
  2. На комп'ютері є пошкодження, проте викликані вони не діями працівників заводу / торгової точки, а експлуатаційними умовами. Тобто, причиною поломки є сам власник пристрою.
  3. Покупець звернувся з проханням про заміну товару через виявлення браку через п'ятнадцять днів після покупки ноутбука.

Не варто намагатися полагодити ноутбук самостійно. Подібні дії можуть призвести до втрати можливості повернення пристрою.

Не слід також забувати про те, що компанії, що виробляють подібні вироби, можуть встановлювати свої умови повернення (але тільки в тому випадку, якщо вони не порушують законодавство). Наприклад, один з лідерів ринку ноутбуків, компанія «ASUS», надає своїм покупцям можливість здати пристрій і повернути гроші протягом семи днів, навіть якщо в ньому немає дефектів. Єдина умова - на товар повинні бути відсутніми сліди експлуатації.

Також слід орієнтуватися на гарантійні терміни. Деякі фірми надають гарантію на більш тривалий термін, ніж передбачено законодавством (більше 2 років). В такому випадку обміняти ноутбук (при поломці, яку неможливо усунути) можна буде і після закінчення відведеного законодавством гарантійного терміну.

За посиланням інформація про повернення дитячих іграшок.

Це потрібно знати - як здати квитки в театр .

Процедура повернення вироби

Якщо в пристрої виявлений заводський дефект, необхідно повністю упакувати його і віднести назад в торгову точку. У магазині слід вказати продавцю на знайдені ушкодження і зажадати повернення сплачених при покупці засобів. У деяких випадках представники торгової точки погоджуються прийняти товар назад після його огляду. Якщо цього не відбулося, доведеться скласти претензію.

Здати виріб назад можна тільки в тій же комплектації, в якій воно було придбано.

Документ оформляється від руки, на паперовому носії Документ оформляється від руки, на паперовому носії. Форма заповнення - довільна. В папері необхідно вказати на виявлений недолік і вимагати обміну або повернення коштів. Претензія надається керівнику точки. Останній відправить товар на експертизу, в ході якої буде встановлена ​​причина появи поломки.

Якщо причиною дійсно послужив заводський брак, торгова точка зобов'язана буде повернути виріб або обміняти його, в залежності від побажань покупця. Але таке можливе тільки в тому випадку, якщо громадянин звернувся не пізніше п'ятнадцятого дня після здійснення покупки.

Чи можна здати ноутбук назад в магазин, якщо цей термін минув? В такому випадку товар буде відправлений на ремонт по гарантії. Тобто, законодавство не допускає можливості беззастережного обміну після даного терміну. Повернення коштів можливий тільки тоді, коли буде перевищено допустимий термін ремонту (45 днів), знайдений непереборний дефект або виріб занадто часто здається в ремонт протягом року.

Якщо одна з умов, перерахованих вище, виконується, можна подати претензію з вимогою повернення / обміну продукції. У разі отримання відмови - можна звертатися в спеціалізовані державні відомства. Громадянин також подати на торговельну точку в суд.

Повернення вироби без заводського браку

Закон вимагає, щоб повернути ноутбук, якщо з ним все в порядку, неможливо Закон вимагає, щоб повернути ноутбук, якщо з ним все в порядку, неможливо. Це дійсно так. Однак немає вимоги, яке забороняло б продавцям приймати таку техніку назад.

Тобто, рішення повернути кошти / обміняти ноутбук належної якості або ж відмовитися здійснювати таку послугу - привілей торгових точок.

Деякі магазини йдуть назустріч своїм клієнтам і готові видати іншу модель ноутбука за умови відшкодування різниці в ціні.

Змусити продавця зробити це - неможливо. Подібні дії є правом, а не обов'язком.

Важливо! Тому краще просити продавця про обмін товару, оскільки прохання, що стосується повернення коштів, в більшості випадків буде відхилено.

Крім того, як вже було сказано вище, деякі виробники самі надають клієнтам можливість повернення товару протягом певного проміжку часу, за умови збереження його товарного вигляду. Однак це правило поширюється лише на фірмові магазини.

висновок

Таким чином, повернення ноутбука протягом 14 днів можна здійснити тільки в тому випадку, якщо в ньому виявлені дефекти. Здати пристрій по чисто суб'єктивних причин (невідповідний забарвлення, форма) не можна. Однак власник виробу може звернутися в магазин з подібним проханням, пояснивши суть проблеми.

У деяких випадках продавці йдуть назустріч покупцям. Крім того, виробники самі можуть встановлювати терміни повернення товару без заводського браку.

Чи можна повернути ноутбук протягом 14 днів?
Чи можна здати ноутбук назад в магазин, якщо цей термін минув?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online