Як повернути страховку по кредиту при достроковому погашенні

  1. Як бути в тому випадку, якщо ви бажаєте повернути страховку по кредиту, і в яких випадках повернення...
  2. Особливості повернення кредитних страховок:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-який банк при оформленні кредиту зацікавлений в наданні страховки. Це зменшує ризик неповернення кредиту і страхує банк від зайвих втрат. Найчастіше умова про страхування включено в договір кредитування спочатку, без відома кредитоотримувача. І, хоча відмова від страховки не повинен вплинути на рішення банку про видачу кредиту, досить часто банки відмовляють позичальникові, якщо він виявляє бажання відмовитися від страхування. Нерідко сума страхових внесків становить 10-20 відсотків від щомісячного платежу, що, погодьтеся, зовсім немало. Ця сума залежна від суми кредиту і тарифу на страхування, який в різних банках може бути різним.

Як бути в тому випадку, якщо ви бажаєте повернути страховку по кредиту, і в яких випадках повернення страховки по кредиту в принципі можливий?

Як правило, позичальники хочуть повернути страховку по кредиту в одному з двох варіантів:

  1. Коли кредит погашений достроково.
  2. Коли кредит ще не виплачений, а позичальник бажає повернути гроші при діючому кредиті.

У разі якщо кредит вже погашений, або сума страхових внесків надто велика і ви не в змозі її виплачувати, то припинити дію договору страхування можна абсолютно в будь-який момент. Страхові компанії розірвуть договір з вами відразу після вашого до них звернення з даного питання. Але ось як бути з грошима, чи можливе повернення сум, виплачених страхової компанії?

Особливості повернення кредитних страховок:

  1. Якщо кредит погашений достроково, існує реальна можливість повернення частини сум страхування. Для цього необхідно звернутися з вимогою, в якому буде прописано бажання повернути страховку по кредиту, в страхову компанію. Але не варто розраховувати на повернення всієї суми. Страхова компанія виключить із суми, що підлягає поверненню комісію за обслуговування і різні нарахування, загальна величина яких може досягати 30 відсотків усіх страхових внесків.
  2. Якщо кредит ще не погашений на повернення страховки по кредиту не варто розраховувати. Якщо вже ви уклали договір при оформленні кредиту, доведеться виконувати свої обов'язки.
  3. Якщо сума страхових внесків надто велика і у вас немає коштів виплачувати її повністю, існує можливість звернутися в страхову компанію з питанням про компенсацію банку грошових коштів. Це можливо, якщо умова про вашому матеріальному становищі спочатку прописано в договорі. Тому у важкій фінансовій ситуації не поспішайте розривати страховий договір, так як страхова компанія з більшою ймовірністю поверне вам частину грошей, ніж буде платити неустойки банку. Для споживача ж найбільш вигідний другий варіант.

Необхідно пам'ятати, що всі умови страхування і особливості повернення кредитних страховок прописані в договорі, який ви укладали при оформленні кредиту. Тому необхідно все уважно і досконально вивчити, перш ніж залишити свій підпис.

При оформленні кредиту позичальник має право самостійно визначити страховика, при цьому можливо не користуватися послугами тільки однієї компанії протягом усього терміну кредитування.

Пам'ятайте про термін давності по кредиту. Якщо з моменту виплати страховки пройшло більше трьох років, то на повернення страховки по кредиту можна не розраховувати.

Не забувайте, що остаточне рішення про укладення договору страхування приймає кредитополучатель. Згідно із законодавством, банк не має права відмовити вам у видачі кредиту при відмові в оформленні страховки. Якщо ж так сталося, при цьому в якості причини відмови може бути вказана будь-яка інша, варто задуматися, а чи хочете ви співпрацювати з організацією, яка спочатку нечесно поводиться по відношенню до клієнтів.

Як бути в тому випадку, якщо ви бажаєте повернути страховку по кредиту, і в яких випадках повернення страховки по кредиту в принципі можливий?
Але ось як бути з грошима, чи можливе повернення сум, виплачених страхової компанії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online