Як відкрити Вебстудіо або студію дизайну з нуля і безкоштовно

  1. Питання №1 Чи варто відкривати веб студію в 2016?
  2. Питання №2 Як відкрити веб студію з нуля?
  3. Питання №3 Як відкрити веб студію безкоштовно?
  4. Питання №4 Як відкрити студію веб дизайну?
  5. Питання №5 Де шукати клієнтів для веб студії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аналізуючи пошукові запити в нашій сфері, була дуже здивована виявивши, що багато людей на території СНД задається питанням: як відкрити і запустити веб студію, а головне, де шукати клієнтів?

Почнемо з відповідей на найпопулярніші питання, а потім я поділюся з вами інформацією про підводні камені, проблеми студій і про те, як їх вирішувати.

Питання №1 Чи варто відкривати веб студію в 2016?

За частотності питання далеко не найпопулярніший, але мені він дуже сподобався, так як саме ці люди розуміють, що перш ніж щось відкривати, необхідно вивчити ринок, адже, веб студія - бізнес, перш за все. Такий же бізнес, як і всі інші: зі своїми ризиками, інвестиціями, витратами та можливостями, а не хобі або розвага, як багато хто думає. Тому, на питання чи варто відкривати веб студію в 2016 році, вам відповість бізнес план. Якщо є можливість, замовте професійну розробку бізнес плану, якщо немає, то вивчіть такі маркетингові поняття, як 4P і SWOT аналіз. Це крапля в морі, але навіть вона допоможе вам отримати необхідний мінімум інформації для старту.

Якби ми не працювали вже 8 років на цьому ринку, а я займалася чимось іншим, і мене запитали чи варто відкривати веб студію прямо зараз, я б відповіла "так". Відверто кажучи, ця галузь знаходиться ще в зародку і у неї величезні перспективи розвитку.

Але з іншого боку, за 8 років роботи, я бачила масу людей, які стартували і швидко закривалися, але це є скрізь: і в ресторанному, і в готельному бізнесі, і в медицині і в торгівлі. Завжди є ті, у кого вийшло, і ті, у кого нічого не вийшло.

Якщо ви вірите в свої сили, у вас є досвід роботи в цій сфері і мінімальний коло зв'язків - стартуйте прямо зараз!

Питання №2 Як відкрити веб студію з нуля?

Це питання дуже логічно вписується після попереднього: ви все обдумали і вирішили: "Так, я хочу цим займатися", - але з чого почати ?! Як відкрити веб студію з нуля?

Варіант А. Франшиза

Веб студія франшиза - це ідеальний варіант для тих, хто знаходиться не в столиці чи не в найбільшому місті країни. Купуючи франшизу, ви купуєте ім'я, а значить довіру, репутацію, знання - все те, що необхідно для старту з нуля.

Мінус франшизи в тому, що вона коштує грошей.

Варіант Б. Партнерство

Найкращий, так як найбезпечніший, на мій погляд, старт. Власне кажучи, саме з нього починала і я. Мій досвід можна назвати позитивним, так як у мене вийшло перетворити партнерство з "відсотки за клієнта" в повноправне розширення і розвиток студії в якості його виконавчого директора.

З іншого боку, особисто до мене зверталися десятки людей, які шукали партнерів для створення своєї студії. І, на жаль, жоден з них не створив реальний бізнес.

Тому я б розділила ваші шанси 50/50. Але при цьому, ви втрачаєте тільки час і майже ніяких матеріальних ресурсів, що вже радує.

Питання №3 Як відкрити веб студію безкоштовно?

Абсолютно безкоштовно у вас, навряд чи, вийде відкрити веб студію, єдиний варіант - це партнерство, про який ми говорили вище. Я б скоріше орієнтувала вас на відкриття студії з "мінімальними витратами", а не абсолютно безкоштовно.

Без чого вам не обійтися, але воно коштує грошей:

  • Юридична особа (набагато простіше працювати, якщо ви не просто фізособа, а підприємець або організація, яка має повний набір документів, безготівковий розрахунковий рахунок, поштову адресу і може запропонувати хоча б мінімальні фінансові та юридичні гарантії).
  • Матеріально-технічна база (як мінімум, хороший ноутбук, а краще два: з MAC OS і Windows, планшет, смартфон і принтер)
  • Власний сайт (якщо ви сам / сама є розробником, ви можете зробити це самостійно, якщо ж ні, вам доведеться вкласти в його розробку гроші)

Я зустрічала студії, сайт яких був зроблений на конструкторі, це теж варіант, але згубний. Робота без власного сайту або з поганим сайтом підходить тільки веб-майстрам, які працюють поодинці, знають інструменти пошуку клієнтів і мають свою базу рекомендацій.

Питання №4 Як відкрити студію веб дизайну?

Ніяк, якщо ви не дизайнер або ваш чоловік (дружина) = кращий друг (подруга) не дизайнер, а ви особисто не менеджер, який знає цю сферу, або у вас немає зайвих грошей на інвестиції.

Якщо ж ви потрапляєте в одну з перерахованих вище категорій, зверніться до пункту №1 і складіть бізнес план.

Питання №5 Де шукати клієнтів для веб студії?

Питання №5 Де шукати клієнтів для веб студії

Все залежить від цінового сегмента, який ви для себе вибрали.

Якщо ви вирішили робити дешеві прості сайти, то вам підійдуть:

  • різні фріланс ресурси
  • e-mail розсилка
  • контекстна реклама google і яндекс
  • медійка в ВК і ФБ
  • холодні дзвінки
  • SEO (позиції в органічній видачі)

Якщо ви працюєте сегменті дорогих і складних проектів, то звичайної реклами буде недостатньо. Корисними можуть виявитися:

  • зв'язку
  • рекомендації
  • масова Медійна реклама
  • партнерство з рекламними і pr-агентствами
  • експертність (виступи на семінарах, участь в конференціях)
  • блог (відео блог)

Питання №6 Як відкрити веб студію з моделями?

Чесно кажучи, поняття не маю, що малося на увазі, тому якщо хто зрозумів, пишіть в коментарях, буду вдячна за експертну думку.

продовження тут

Питання №1 Чи варто відкривати веб студію в 2016?
Питання №2 Як відкрити веб студію з нуля?
Питання №3 Як відкрити веб студію безкоштовно?
Питання №4 Як відкрити студію веб дизайну?
Питання №5 Де шукати клієнтів для веб студії?
Аналізуючи пошукові запити в нашій сфері, була дуже здивована виявивши, що багато людей на території СНД задається питанням: як відкрити і запустити веб студію, а головне, де шукати клієнтів?
Питання №1 Чи варто відкривати веб студію в 2016?
Питання №2 Як відкрити веб студію з нуля?
Це питання дуже логічно вписується після попереднього: ви все обдумали і вирішили: "Так, я хочу цим займатися", - але з чого почати ?
Як відкрити веб студію з нуля?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online