Валерій Сюткін: «Нікому не заздріть!»

  1. Матеріали по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Співак і музикант, який відзначив 60-річний ювілей, поділився секретом молодості і оптимізму

Співак і музикант, який відзначив 60-річний ювілей, поділився секретом молодості і оптимізму

Хлопчик з Хитровки

Народився Сюткін в Москві, тут же пройшло його дитинство. Батько майбутньої зірки естради мілад Олександрович Сюткін, викладач Військово-інженерної академії імені Куйбишева і видатний фахівець по підземних спорудах, брав участь в будівництві Байконура. Мати Броніслава Андріївна Бржезицький працювала в Московському науково-дослідному радіотехнічному інституті.

- З батьками у мене завжди були хороші стосунки, - згадує ювіляр. - Але коли мені виповнилося 18, у мене з ними були різні погляди на багато сфер, скажімо, на ту ж музику. Батько рок просто не виносив! Я був звичайним хлопцем, які виросли на Хітровке (старий район Москви поряд з Хітровской площею. - Прим. Ред.). Жили ми у військовому будинку, який увічнений у фільмах «Холодне літо п'ятдесят третього ...» і «Покровські ворота». Біля будинку досі стоять дві статуї: чоловік з відбійним молотком і жінка з рушницею. І якраз тоді, будучи підлітком, я грав на танцях в найближчому ЖЕКу, гуляв, бився. Словом, жив повної юнацької життям.

Словом, жив повної юнацької життям

Рок-зірка 80-х.

Одна любов

Валерій Сюткін одружений вже третім шлюбом. Але нинішню дружину, красуню Віолу, називає головною жінкою свого життя.

- У мене був не один шлюб, але любов у мене одна, - зізнається Валерій. - За часів моєї молодості були такі побутові умови, що, коли я тільки починав зустрічатися з дівчиною, ще не розуміючи, любов це чи ні, нам було нікуди йти: тільки до себе або до неї додому. А там і твої, і її батьки відразу пропускали вас через якийсь рентген. Я чітко відчував на собі ці прозорі наскрізь погляди. І як порядна людина, я приймав рішення легалізувати відносини - зробити їх офіційними.

З Віолою Валерій познайомився в 1992 році на гастролях групи «Браво». Красива ефектна дівчина тоді працювала костюмером. Сильне почуття захопило Сюткина відразу - він без коливань зрозумів, що це та сама любов - одна і на все життя.

- Коли мене запитують, як ми з Віолою познайомилися, я роблю похмуре обличчя, встаю і кажу: «Я нікого ні в чому не звинувачую!» (Сміється.) Але любов - це не тільки велике щастя, це ще й велика праця, - зазначає співак. - Бути разом - це не завжди просте рішення. Але головне, що ти живеш не для себе, а для кого-то. Я живу для своїх дівчаток: все для них, щоб їм було комфортно. Моя дружина набагато більш сувора людина, ніж я: вона вимагає, щоб все було в кращому вигляді. Віола, наприклад, постійно працює над тим, щоб я був елегантним і добре виглядав.

«Мої діти добрі і порядні»

Валерій Сюткін - багатодітний батько. У першому шлюбі в 1980 році у нього народилася дочка Олена. Зараз вона дипломований юрист. У другому союзі у Валерія з'явився син Максим. А плодом любові з Віолою стала дочка, названа так само, як і мама. Дівчина народилася в 1996 році. Валерій по праву нею пишається: Віола-молодша закінчила школу «Золотое сечение», Коледж дю Леман в Женеві і Американський університет в Парижі.

- Моя дочка Віола живе у Франції, у неї вже є одну вищу освіту: вона історик мистецтв і театрознавець, зараз вона поступила на театральний факультет в Сорбонну, подолавши великий конкурс. І мені як батькові дуже приємно, що вона зуміла переконати комісію і своїм французькою мовою, на якому там йде навчання і який вона вивчила за рік, і своїми знаннями. Син Максим закінчив географічний факультет МГУ і трудиться в туристичному бізнесі. А старша дочка Олена - щаслива мама: моєї внучки Василини зараз три роки. Мені дуже радісно, ​​що в Олени з її обранцем Андрієм хороша, міцна сім'я. Він працює, а вона працює на материнському фронті. Але головне для мене, що всі мої діти - добрі і порядні люди!

Книжкова історія

Музикою Валерій почав займатися досить рано. Ще в шкільні роки він грав в декількох аматорських групах в якості бас-гітариста або барабанщика. Розмірковуючи про те, чим би він займався, якби не музика, Сюткін визнається, що він «стовідсотковий гуманітарій» і тоді «розважав би людей чимось іншим». Але відомо й ще про одну велику пристрасті співака, істотно вплинула на його становлення. Ці книги. Читати Валерій любить з самого раннього дитинства, і це захоплення не відпускає його на протязі всього життя.

- Якщо детектив - то це Себастьян Жапрізо, він мене зачарував свого часу, - зізнається артист. - Якщо фантастика - то, звичайно, Олександр Бєляєв: його твори стали моїми першими книгами. Ні Гаррі Гаррісон, ні Роберт Шеклі, ні Рей Бредбері то голінок в мені того самого юнацького захоплення від романів Бєляєва «Людина-амфібія», «Голова професора Доуеля», «Аріель». Якщо говорити про пригодницько-пізнавальної літератури, то виділю Артура Хейлі і його романи «Готель» і «Аеропорт», прочитані мною років в 15. Якщо запитаєте про книгу, яку можна читати по багато разів і вона весь час буде здаватися інший, - то це «Майстер і Маргарита» Булгакова. А ще я на все життя запам'ятав фразу автора «Ігри в класики» Хуліо Кортасара: «Ми в своєму житті робимо все, щоб відгородити себе від того, що і називається істинним пригодою життя». Коротко сформульовано і як влучно! Не треба поспішати бути дорослим і дуже правильним. Треба порушувати правила, тому що життя коротке! Як то кажуть, прощайте швидко, цілуйтеся повільно, любите щиро і веселіться нестримно! Ці вичитані мною в книгах постулати дають мені можливість почуватися НЕбезнадійна!

письменник мимоволі

Незважаючи на свою зайнятість, артист завжди готовий до нових експериментів. Наприклад, недавно спробував себе в ролі дитячого письменника. У книжкових магазинах з'явилася його книга «Я комар». Вона про життя настирливих комах.

- Я став письменником мимоволі, - з посмішкою зізнається Валерій. - Я відмовляюся поки писати якісь мемуари, в першу чергу тому, що їх зараз видають все, кому не лінь, і я поки не відчуваю, що сам зроблю це добре. Але історій я за все своє життя назбиравши чимало, тому цю ідею зовсім безнадійною не вважаю. Однак поки відкладаю її - на випадок вимушеного простою. Не дай бог, захворів - чим займатися? А ось тоді і напишемо! А поки є енергія грати концерти - виступаємо. Мій девіз по життю - афоризм Михайла Михайловича Жванецького: «Я легкий і незалежний». Тому і вирішив написати про комара. До речі, у Жванецького є ще одна мудрість: «Давайте переживати труднощі в міру їх надходження». Так і живемо!

«Хвороба не липнуть до зайнятих!»

- Я не витрачаю часу на непотрібні мрії. Всім хочу побажати того, що адресував би самому собі: нехай люди, які вам не підходять, до вас не підходять. Коротко і просто! - каже Валерій Сюткін. - І ще хотілося б, щоб і здоров'я мене не відволікало від того, щоб радіти життю. Але тут - таке собі замкнене коло: треба бути зайнятим! Хвороби не липнуть до зайнятим людям!

Хвороби не липнуть до зайнятим людям

З партнером по групі «Браво» Євгеном Хавтаном.

А ще: вираз обличчя - це найважливіше! Ми так багато думаємо про те, як виглядати: тіло, одяг ... Ні! Найголовніше - це обличчя й очі. У нас з віком характер відбивається на обличчі. Якщо ви хочете добре виглядати, то нікому не заздріть. І не займайтеся непотрібним самокопанієм. Світ знаходиться в вашій голові, наводите там порядок - і ви будете виглядати чудово!

Фото Вадима Тараканова і з особистого архіву Валерія Сюткина.


Матеріали по темі

«25-а година»: поспішає журналістці Тетяні Арнтгольц подарували чарівні годинник 29.06.2019, 3:15 Премія МУЗ-ТВ: Ольга Бузов стала царицею, а Філіп Кіркоров - королем 27.06.2019, 4:19 Юлія Савічева: «Головне в житті - любов!» 26.06.2019, 4:46 Ювілейний «Кінотавр» розкрив таємниці і інтриги і назвав призерів 25.06.2019, 4:22 Ведучий «Своєї гри» Петро Кулешов: «Ерудити менше не стає!» 24.06.2019, 4:09 Чи не стримала слово: Примадонна знову зібралася на гастролі 22.06.2019, 3:40 Марафон доброти Наталії Водянової «оголив серця» громадськості 16.06.2019, 3:38 Дмитро Нагієв та Дмитро Назаров перевтіляться в Осю і Кісу: нова версія «12 стільців» на підході 15.06.2019, 4:36 Діма Білан: «Я люблю сидіти на пороховій бочці» 14.06.2019, 4:10 Гела Месхі: «Люблю всякі авантюри» 11.06.2019, 3:09 Стівен Сігал опинився в епіцентрі «спеки» 09.06.2019, 3:30

показати ще

Не дай бог, захворів - чим займатися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online