У Чернігові впали ціни на трикімнатні квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Напередодні Нового року з'явився шанс здійснити мрію про власне житло навіть у людей з невеликими заощадженнями

Напередодні Нового року з'явився шанс здійснити мрію про власне житло навіть у людей з невеликими заощадженнями. Тепер на ринку є безліч пропозицій про продаж трикімнатних квартир за ціною менше 20 тисяч доларів США. У перерахунку на квадратний метр це 274 долара. Причому, ціни поповзли вниз якраз на початку зими. І помітно подешевшали якраз найменш актуальні трикімнатні квартири. Користуються попитом двушки і однушки залишилися в тому ж ціновому діапазоні - в середньому це 370 і 400 доларів відповідно.

Читайте також - вигідна пропозиція: трикімнатна квартира в житловому масиві Рокоссовського за 19,7 тис доларів США

- Буквально ще восени вартістю квадратного метра житла в Чернігові була на 1000-1500 грн дорожче, - каже Наталя Максименко, ріелтор агентства нерухомості МКТ
- Буквально ще восени вартістю квадратного метра житла в Чернігові була на 1000-1500 грн дорожче, - каже Наталя Максименко, ріелтор агентства нерухомості "МКТ". - Я думаю, такий стрибок пов'язаний з тим, що люди стали отримувати платежі за комунальні послуги, опалення. А трикімнатні квартири зі своїм метражем досить дорогі в обслуговуванні. До того ж, вони, найчастіше, більше за площею обумовлених податковим законодавством 60 кв м, тому багато хто прагне їх збути. Знову ж таки, варто розуміти, що дешеві пропозиції стосуються квартир в хрущовках, на останніх поверхах або житла з невеликими кухнями.

Як правило, такі квартири продаються швидко - вистачає і пари тижнів. Основні райони з дешевими пропозиціями - Рокоссовського, біля ринку "Нива", мікрорайон на вул. Бойовий, вул. Доценко. У центрі Чернігова дешевого житла практично не буває.

Наталія Максименко аналізує:
- Для мене ринок нерухомості - це індикатор стану економіки. Є попит і зростання - ціна зростає, немає цього - ціна падає. Тому зараз ідеальна ситуація для покупців - можна підібрати безліч хороших і недорогих варіантів. Оскільки пропозицій багато, а покупців мало. Зараз можуть знайти собі житло по кишені навіть люди з невеликими заощадженнями: за 4-5 тис доларів цілком реально купити кімнату, за 11 тис - малосімейку. Ще два роки тому таке уявити просто було неможливо.

Правда, наш експерт вважає, що навряд чи такий стан справ на ринку триватиме довго. Швидше за все, в наступному році ціни почнуть повільно, але вірно рости вгору. Та й очікування по економіці в 2017-м куди більш оптимістичні - зростання ВВП, за прогнозами Європейського банку реконструкції і розвитку складе 2%.

3-х кімнатна квартира пр. Перемоги 170

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online