Дозвіл на Травматична Зброя 2019 Як Отримати, Порядок Оформлення Ліцензії на травматики, Необхідні Документи на Пістолет

  1. Види дозволів на зброю в Росії
  2. Хто не зможе отримати дозвіл на зброю в 2019 році?
  3. Як виглядає процес отримання дозволу на зброю в 2019 році?
  4. Що робити далі?
  5. До чого призведе носіння травматичної зброї без дозволу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30.04.2019

Використання і зберігання будь-якого виду зброї в Росії в 2019 році вимагає наявності документів, які можна отримати у відповідних державних органах після процедур, встановлених законодавством. Давайте розберемося, як отримати дозвіл на травматичну зброю, і що для цього потрібно?

Види дозволів на зброю в Росії

Зброя ділиться на дві основні категорії: для самооборони і мисливське. З назви кожної групи зрозуміла сфера її застосування. Зброя для самооборони, до якої відноситься травматичне, призначене для захисту від різного роду недоброзичливців. Конструкція пістолетів такого класу не призначена для ураження цілей на великих дистанціях.

З огляду на суттєвих відмінностей в конструкції знарядь цих двох типів, законодавством нашої країни визначено різний порядок отримання дозволів на зберігання і носіння зброї. Після отримання дозволу на «травматику» ви зможете використовувати пістолети тільки цієї категорії.

Після отримання дозволу на «травматику» ви зможете використовувати пістолети тільки цієї категорії

Хто не зможе отримати дозвіл на зброю в 2019 році?

Перед початком збору документів на отримання ліцензії на травматичну зброю корисно дізнатися, кому його отримати не вдасться. У «чорному списку» числяться такі категорії:

  • Особи, які не досягли повноліття;
  • Особи, які мають судимість за навмисне порушення закону;
  • Особи, як мінімум, з двома адміністративними правопорушеннями, які належать до посягання на громадський порядок;
  • Особи, які не мають постійної прописки;
  • Особи, які страждають серйозними захворюваннями, які перебувають на обліку у нарколога і психіатра, мають серйозні проблеми із зором;
  • Особи, які надали не всі документи, необхідні для отримання дозволу на зберігання і носіння травматики.

Якщо людина ставиться до будь-якої з перерахованих груп, це може послужити причиною відмови у видачі ліцензії на зброю. Крім цього, погана характеристика з поліції або від дільничного може перекрити шлях до законного володіння зброєю. Незгода з характеристикою, в разі офіційної відмови, може оскаржуватися кожною людиною в суді.

Як виглядає процес отримання дозволу на зброю в 2019 році?

Дозвіл на носіння травматичної зброї видається у відділенні ліцензійно-дозвільної роботи (ОЛРР). Кожна людина повинна звернутися до відділення, що знаходяться найближче до його місця проживання за пропискою. Перед початком збору всіх документів найкраще відвідати ОЛРР, щоб отримати відповіді на всі ваші запитання. Збір всіх необхідних документів займає близько трьох місяців.

Процес отримання дозволу складається з наступних етапів:

  • В першу чергу потрібно пройти медогляд в лікарні. Можна звернутися як до платної медичної установи, так і в безкоштовне. В цілому, даний медогляд схожий на той, що проходять перед надходженням в автошколу. Купити доведеться тільки довідку форми 046-1, яка коштує приблизно 300 рублів. Щоб поставити в ній печатку, потрібно пройти всіх зазначених в бланку лікарів, а також відвідати неврологічний і наркологічний диспансери, щоб там підтвердили, що ви не перебуваєте на обліку. Що стосується зору, то для отримання дозволу на використання зброї одне око повинен бачити не гірше 0.5, а другий - не гірше 0,2;
  • Щоб подати заяву в ОЛРР, потрібно підготувати наступні документи:
    • Офіційна заява, написане за спеціальною формою, яку можна отримати при першому відвідуванні відділення;
    • Копію паспорта;
    • Медичну довідку за формою 046-1;
    • 2 фотографії 3х4.
  • Після подачі всіх перерахованих вище документів до відділення ліцензійно-дозвільної роботи, вам буде видано наступне:
    • Направлення на навчання безпечного поводження зі зброєю;
    • Квитанція на оплату держмита для отримання дозволу на зберігання і носіння травматики;
    • Напрямок до дільничного.
  • Проходження навчання по безпечного поводження зі зброєю перевіряється тестовим завданням з 10 питань. Щоб отримати довідку, яку потім потрібно буде показати в ОЛРР, потрібно правильно відповісти на 9 з 10 питань. Спочатку дається дві спроби: перша безкоштовна, друга платна. Якщо з двох раз пройти тест не вдалося, в обов'язковому порядку потрібно буде відвідати курс платних лекцій на цю тему;
  • При спілкуванні з дільничним буде особиста бесіда і огляд вашого житла за пропискою. Свій підпис він не поставить до тих пір, поки не переконається в хорошій захищеності вашого будинку, а також в наявності металевого сейфа або шафи в будинку, який закривається на два замки. Тому про покупку сейфа або шафи для зберігання зброї потрібно подбати заздалегідь;
  • Держмито оплачується в будь-якому банку і обійдеться вам в 30-100 рублів;
  • Після того як ви підготуєте всі документи, отримані ОЛРР, потрібно буде почекати місяць, поки не буде прийнято рішення про видачу вам дозволу. Вас сповістять або про згоду на видачу, або про відмову. Відмова можна оскаржити через суд.

Тепер ви знаєте, які документи потрібні
Тепер ви знаєте, які документи потрібні. Отримати дозвіл на носіння та зберігання травматичного пістолета - процес копіткий і довгий. Купити таку ліцензію ніде не вийде. Крім того, покупка підробленого документа суворо переслідується за законом РФ.

Що робити далі?

Отримавши ліцензію, потрібно пам'ятати, що термін її дії обмежений. Вона буде дійсна протягом п'яти років. Після закінчення цього терміну необхідно буде пройти процедуру продовження дозволу.

Після покупки зброї його потрібно офіційно зареєструвати в тому ж ОЛРР. Дається на це 14 днів після пріобетенія.

Дається на це 14 днів після пріобетенія

До чого призведе носіння травматичної зброї без дозволу?

Травматична зброя без ліцензії може стати причиною притягнення до адміністративної або навіть до кримінальної відповідальності.

Якщо є дозвіл на травматичну зброю, але були порушені будь-які правила зберігання або носіння такого знаряддя, це може стати причиною залучення власника до адміністративної відповідальності. Розмір штрафу за різні порушення може скласти від 500 до 2000 рублів.

Травматичний пістолет без ліцензії може стати причиною залучення власника до кримінальної відповідальності. Заборонено будь-яке незаконне зберігання, використання або збут такого зброї. Крім цього, заборонено погрожувати комусь використанням цієї зброї при відсутності ліцензії. Порушення цих правил може призвести до кримінальної відповідальності і загрожувати винуватцю позбавленням волі або штрафом.

Саме тому краще не використовувати травматичну зброю без ліцензії, а витратити два-три місяці на законну процедуру, після чого використовувати його можна буде без будь-яких нарікань з боку закону.

Автор статті:

Любитель зброї і майстер красивого слова.

Свіжі публікації автора:

Як виглядає процес отримання дозволу на зброю в 2019 році?
Що робити далі?
До чого призведе носіння травматичної зброї без дозволу?
Давайте розберемося, як отримати дозвіл на травматичну зброю, і що для цього потрібно?
Хто не зможе отримати дозвіл на зброю в 2019 році?
Як виглядає процес отримання дозволу на зброю в 2019 році?
Що робити далі?
До чого призведе носіння травматичної зброї без дозволу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online