Сурогатна мати в Петербурзі відмовилася віддавати дітей до біологічних батьків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У «північній столиці» відбулася драматична історія: подружня пара, яка вдалася до допомоги сурогатного материнства, залишилася без грошей і без дітей. Завагітніла їх ембріонами жінка раптово припинила свою участь в програмі і після пологів відмовилася повертати дітей до біологічних батьків.

сурогатне материнство в Росії сурогатне материнство в Росії

З подробиць відомо, що подружжям заочно був укладений договір з сурогатною матір'ю. Посередником у цій справі виступала клініка «з великим досвідом роботи», пред'являє двом сторонам свої вимоги - сурогатна мати і біологічні батьки не повинні були знати один одного. У призначений термін сурогатної матері (заміжній жінці з двома власними дітьми) зробили процедуру ЕКО. У матці прижилися два ембріона.

Але незадовго до пологів біологічним батькам повідомили, що сурогатна мати наполягає на зустрічі. При цьому в клініці запевнили, що раніше таких випадків не було. Виявилося, що сурогатна мати захотіла отримати істотну доплату за «незапланованого» дитини. Хоча в договорі була прописана багатоплідна вагітність, сума компенсації за другу дитину здалася їй недостатньою. Вона навіть просила лікарів про видалення одного плоду.

Коли за порадою юристів біологічні батьки відмовилися йти на поводу у вимог жінки, вона різко перервала всі контакти з клінікою, з'їхала з колишнього місця проживання і перестала відповідати на дзвінки. Деякий час по тому з'ясувалося, що вона народила двох хлопчиків, причому діти з'явилися на світ раніше терміну і перші дні провели в реанімації. Цих дітей сурогатна мати оформила на себе і чоловіка. «Я виношувала і народила хлопчиків, і за законом я - їхня мати. А біологічні батьки втратили не дітей, а тільки мрію про них », - заявила вона.

Примітно, що суд після звернення біологічних батьків визнав дії сурогатної матері недобросовісними, а її матеріальні можливості - не відповідають інтересам близнюків. Однак жінка подала апеляцію, оскарживши це рішення, а також зібрала документи на отримання квартири, оскільки її сім'ї з чотирма дітьми повинно бути надано першочергове право на отримання житлоплощі.

Уповноважений з прав дитини в Петербурзі Світлана Агапітових прокоментувала драму: «Російське законодавство допускає сурогатне материнство, але окремого нормативно-правового акта, що закріплює права і відповідальність усіх учасників цієї програми, немає. Правовідносини між біологічними батьками і жінкою, яка виношує їх дитину, регулюються договором, але кожна зі сторін може практично безкарно порушити його умови ». ( ЧИТАТИ ДАЛІ )

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online