Про ціни на бензин без жалю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Свого часу, коли чисто з побутових причин мене почала цікавити вартість бензину, я зібрав для себе ось таку інформацію, яку зараз оформив для вас в табличку. Свого часу, коли чисто з побутових причин мене почала цікавити вартість бензину, я зібрав для себе ось таку інформацію, яку зараз оформив для вас в табличку

Інфа по бензину взята у Яндекса. По-моєму, більш ніж незалежне джерело і його дані, до речі, трохи різняться з даними Росстату, наскільки я зумів помітити. Решта з видачі пошуковика.

https://news.yandex.ru/quotes/213/20010.html

Збираючи дані для таблиці, вартість бензину в доларах я чіпати не став, тому як мені не гаряче не холодно від того, що в 2011 році я міг залити 10 літрів за 9,2 долара, в 2016 році за 5,7 долара, а зараз мені знадобиться 7,2 долара. Я бензин за бакси ніколи не купував, а ви?

Отже, я зовсім не експерт, але проста логіка мені підказує, що бензин дорожчає, як і будь-який товар, через знецінення грошей, т. Е. Інфляції.

При цьому, коли нафта дорожчає, вартість бензину зростає швидше інфляції, але, найчастіше, в межах пари відсотків. Виняток у нас тут тільки 2011 рік, коли бензин додав на шість з половиною пунктів більше понад інфляції, але і нафту тоді подорожчала аж на 40% за рік.

Ну і, в свою чергу, коли котирування нафти падають, вартість бензину зростає повільніше інфляції, т. Е. Бензин фактично дешевшає, хоча відчути це можуть не тільки все, а, точніше ті, у кого заробіток зріс хоча б на рівень інфляції, а вже помітити, як бензин дешевшає, без призми статистики і зовсім неможливо. А репутація статистики у нас гірше, ніж репутація повії ...

Тому і плодяться вічні питання щодо бензину.

Якщо говорити про нинішню ситуацію, то навряд чи за підсумком року зростання вартості бензину виявиться в межах інфляції. Між тим, однозначно можна сказати те, що майже десятивідсотковий зростання вартості бензину протягом травня явно не може вважатися нормальним і продавцям палива доведеться знижувати ціну в найближчі місяці.

Точні цифри - це явно не до мене. Робіть прогнози самі.

Якщо повернутися, до вічних питань, то першим буде такий - чи може держава зробити бензин в два раз дешевше?

Цілком, якщо зведе до мінімуму податки, які сплачуються по всьому технологічному ланцюжку, від видобутку нафти до продажу готового бензину з колонки.

Чи можна зменшити вартість бензину в три або в чотири рази?

Теж можна, якщо ввести дотації на виробництво бензину з бюджету. Будемо тоді лити бензин по 10 рублів за літр і, можливо, станемо щасливі?

Тільки мені така ідея не дуже до душі. Краще домагатися здешевлення бензину через підняття реальних доходів населення. Цим, до речі, і займається уряд, зі змінним успіхом. Рахунок в нашу користь - в 2017 році на середню зарплату можна було купити бензину більше, ніж в 2010 році. Подивимося, як закінчимо цей рік.

Я бензин за бакси ніколи не купував, а ви?
Якщо повернутися, до вічних питань, то першим буде такий - чи може держава зробити бензин в два раз дешевше?
Чи можна зменшити вартість бензину в три або в чотири рази?
Будемо тоді лити бензин по 10 рублів за літр і, можливо, станемо щасливі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online