Бензин по 60-70 рублів: уряд не може зупинити ціни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Керівник російського Центробанку Ельвіра Набіулліна заявила, що зниження акцизів на бензин не зменшить його вартість. Керівник російського Центробанку Ельвіра Набіулліна заявила, що зниження акцизів на бензин не зменшить його вартість

Проте, цей захід уповільнить або навіть зупинить швидке зростання цін на паливо, пояснила глава ЦБ РФ.

За її словами, "ми виходимо з того, що ціни на бензин будуть рости не такими високими темпами, як в попередні місяці".

Набіулліна пояснила, що рішення зменшити акцизи на паливо повинне привести до падіння вартості бензину на 4-5%. Але цього не буде, оскільки "в роздрібній торгівлі зараз досить низька маржа", - наводить слова Набіулін «Інтерфакс».

Таким чином, зниження акцизів призведе тільки до відновлення маржі у продавців нафтопродуктів, підкреслила глава ЦБ.

Нагадаємо, з 21 по 25 травня роздрібні ціни на бензин Аі-92 і Аі-95 в Росії в середньому по країні зросли на сім відсотків.

Як сказав "Правде.Ру" член експертної ради з розвитку конкуренції при Уряді РФ, старший науковий співробітник Інституту прикладних економічних досліджень РАНХиГС Вадим Новіков, "країна, бюджет користуються перевагою високих цін на нафту".

Якщо ціна на нафту зростає, то і ціна на бензин теж має зрости. І уряд не має жодної підстави втручатися в цю ринкову ситуацію, пояснив експерт "Правди.Ру".

"Чи конкурують не тільки продавці на ринку, але і звичайні покупці. І, відповідно, російські покупці конкурують з іноземними теж. Як показує подібна практика, встановлюються умови деякою рівнозначності, щоб продавці мали справу з усіма групами покупців - все повинні давати рівнозначні пропозиції", - сказав "Правде.Ру" Вадим Новіков.

Читайте по темі:

Ціна на бензин знову злетить на 5 рублів за літр

Чим вище ціни на бензин, тим нижче його якість

На 65% дешевше: ФАС назвала чесну ціну бензину в Росії

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online