Сенцов, газовий і весільний Путін і Азов: Що світ писав про Україну

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Україна на цьому тижні широко висвітлювалася в світових ЗМІ Україна на цьому тижні широко висвітлювалася в світових ЗМІ   Depo

Depo.ua представляє огляд головних тем в західній пресі, що стосуються нашої країни.

Французькі режисери за Сенцова

Десятки режисерів, в тому числі Жан-Люк Годар та Кен Лоуч, міністр культури Франції та інші культурні діячі підписалися під листом, опублікованим у французькій Le Monde , Із закликом звільнити Олега Сенцова.

У ньому говориться, що потрібно діяти, бо стан Сенцова, його здоров'я погіршується з кожним днем.

"Режисер вмирає через те, що є дисидентом", - пишуть автори.

Також режисери та культурні діячі вважають, що не діяти з їх боку буде означати те, що вони суперечать власним цінностям, а людину можна знищити лише за його переконання.

Український політв'язень Олег Сенцов продовжує голодування в колонії в російському Лабитнангі. Вже майже 100 днів ...

Меркель, Путін, газ

Канцлер Німеччини Англели Меркель і російський президент Володимир Путін протягом 3,5 годин спілкувалися під час зустрічі в німецькому Мезеберг.

Як пише Reuters про підсумки зустрічі, лідери держав торкнулися цілого ряду важливих проблем, від Ірану до "Північного потоку-2" і загроз США щодо санкцій до компаній, які його будуть будувати.

Окреме місце в переговорах приділялася Україні. Безперечно, "Північний потік-2" і далі будуть будувати. Але Меркель в черговий раз підкреслила, що незважаючи на це Росія як зараз так і після його запуску повинна зберегти транзит через Україну. І вітала початок переговорів між Росією і Україною за посередництва ЄС.

У свою чергу Путін стабільно нагадав, що транзит через Україну повинен бути економічно вигідним для його продовження. Ніби натякнувши, що тут Росія не збирається погоджуватися на лобіювання інтересів Києва.

В цілому, сторони домовленостей не досягли, а просто "звірили годинники".

Весілля і Путін

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль запросила Володимира Путіна на весілля. Як пише Politico.eu, запрошення носило приватний характер, але австрійська опозиція розкритикували Кнайсль за це. У МЗС Австрії змушені були виправдовуватися, мовляв, таке запрошення жодним чином не означає, що Австрія змінить свою позицію щодо анексії Криму, з якою не погоджується, і по Україні.

Глава українського МЗС Павло Клімкін відреагував досить гостро, сказавши, що в цілому світські хроніки не коментує, але запрошення Путіна викликає сумну посмішку.

Втрачаємо Азовське море

Президент Jamestown Foundation Глен Говард і директор центру Байдена Майкл Карпентер пояснили, чому ігнорування агресії в Азовському морі зіграє проти України

Про це повідомляє "Голос Америки" .

"Це тактика затягування. Напевно, через виборчу компанію. Я не знаю, але це межує з некомпетентністю. Військова, стратегічна некомпетентність", - сказав Говард.

Він додав, що Україна втратила Крим, Керченська протока, втрачає Азовське море, далі буде Маріуполь і Бердянськ.

"Україна дуже вразлива на морських флангах. Українського флоту практично немає. Цьому має бути присвячено більше уваги", - розповідає Карпентер.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online