Залізниці Греції

  1. Вартість проїзду
  2. центральний вокзал


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Залізниці Греції за популярністю значно програють автобусному і водного транспорту. Особливості рельєфу в країні визначили проблеми розвитку залізничної сфери. Більшу частину з / д шляхів обслуговує державна «Організація залізниць Греції» або «OSE». Компанія була утворена в Афінах в 1971 р У країні досить мало маршрутів, які призначені для поїздів. Залізниця використовується, в основному, для переміщення між великими населеними пунктами. Мережа має протяжність близько 2570 км.

Дуже затребуваною є лінія між Салоніком і Афінами. Відстань між цими містами швидкісний поїзд долає за 4 години. Важливі гілки з'єднують Афіни з Коринфом, Александруполіс і іншими містами. З грецької столиці поїзди йдуть до Пелопоннесу (південний напрямок) і в Салоніки (північний напрямок). Найбільш мальовничий маршрут Діакоптон - Калавріта, який заслуговує вибільних уваги. Міжнародні лінії йдуть з Греції в Болгарію, Сербію, Туреччину, Румунію.

У Греції застосовують колії різного розміру в зв'язку з гірським рельєфом. Завдяки цьому по країні пересуваються різноманітні поїзда. Грецькі залізниці використовуються для руху звичайних поїздів, складів Intercity Express і Intercity. Стандартні поїзда Греції не відрізняються високим рівнем сервісу і комфорту. Винятком є ​​швидкісні склади Intercity Express.

Вартість проїзду

Ціни на залізничні квитки залежать від дати поїздки і часу придбання. Заздалегідь плануючи подорож, можна добре заощадити. Побачити розклад руху грецьких поїздів можна на сайті національного перевізника www.trainose.gr, який доступний англійською мовою. Дістатися до Салонік з Афін можна за 47 євро, в Каламбака - за 22 євро.

Мандрівникам пропонуються проїзні «InterRail Greece Pass» на 3-8 днів. Цей проїзний доступний тільки іноземним туристам. Отримати знижку на проїзд можна по молодіжному проїзному з терміном дії 3-8 днів. На міжнародні поїзди квитки продаються не тільки в касах, а й онлайн. Пасажир в інтернеті може подивитися маршрут, розклад поїздів та купити квиток. Електронний квиток слід роздрукувати та пред'явити контролеру перед посадкою в поїзд.

центральний вокзал

Головний залізничний вокзал країни розташований в Афінах. Він складається з двох станцій: Пелопоннес і Лариса. Зв'язок з південними регіонами Греції забезпечує перша станція. Друга використовується для прибуття і відправлення поїздів по північних маршрутах. Вокзал відрізняється простим дизайном і скромною обстановкою.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 19.08.2015


фотографії

Популярні статті



BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online