Діючі соціальні програми для придбання житла в Росії

  1. 1. Федеральна програма «Молода сім'я - доступне житло»
  2. 2. Федеральна соціальні програма «Житло»
  3. 3. Житлові програми для учасників ВВВ та ветеранів бойових дій
  4. 4. Державна допомога в придбанні житла для бюджетників
  5. 5. «Сталий розвиток сільських територій» соціальна житлова програма

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавством нашої держави постійно розробляються і впроваджуються програми держпідтримки, спрямовані на забезпечення громадян РФ необхідної житлової площею. Державні соцпрограми для придбання житла - це цілий комплекс якісних заходів, які покликані поліпшити житлове стан одиноких громадян та російських сімей шляхом покупки або будівництва житлової нерухомості.

У цьому матеріалі ми познайомимо вас з діючими соціальними програмами для придбання житла в Російській Федерації.

  1. Федеральна програма «Молода сім'я - доступне житло»
  2. Федеральна соціальні програма «Житло»
  3. Житлові програми для учасників ВВВ та ветеранів бойових дій
  4. Державна допомога в придбанні житла для бюджетників
  5. «Сталий розвиток сільських територій» соціальна житлова програма

Федеральна програма «Молода сім'я - доступне житло»   Федеральна соціальні програма «Житло»   Житлові програми для учасників ВВВ та ветеранів бойових дій   Державна допомога в придбанні житла для бюджетників   «Сталий розвиток сільських територій» соціальна житлова програма

1. Федеральна програма «Молода сім'я - доступне житло»

Діюча державна федеральна цільова програма «молода сім'я» вже дозволила сотням тисяч молодих сімей стати володарями нових квартир і поліпшити свої житлові умови. Отримати матеріальну допомогу для покупки житла від держави можуть молоді сім'ї, які відповідають ряду вимог, які потрібно враховувати при бажанні отримати право на житлову субсидію:

  • Уповноважені органи повинні офіційно визнати сім'ю потребує надання житлоплощі або вдосконаленні наявної.
  • Кожен чоловік повинен бути віком не старше 35 років (якщо сім'я неповна - це ж стосується одного з батьків).
  • У сім'ї повинен бути як мінімум одна дитина.
  • Необхідність надання довідки про постійний дохід або наявної грошової сумі, яка дозволить зробити початковий внесок за житло.

Для участі в даній держпрограмі молодій сім'ї необхідно дотримання всіх вищезазначених пунктів.

2. Федеральна соціальні програма «Житло»

В рамках державної програми «Житло» передбачено розвиток спеціального ринку житла, яке буде оптимально доступним для більшості громадян, а також забезпечення таким житлом нужденних категорій росіян. Для більш успішного і якісного впровадження цю соціальну житлову програму розділили на кілька підпрограм.

1. Підпрограма під номером 1 - «Забезпечення житлом молодих сімей». В рамках цього федерального проекту молоді сім'ї відповідної категорії, визнані такими, що потребують житло або вдосконаленні житлових умов, можуть стати в чергу на отримання субсидії в добровільному порядку.

Фінанси, які повинні бути в повному обсязі витрачені на придбання необхідного типу нерухомості, підсумовуються з бюджетних коштів і додаткової суми, яку необхідно мати претендентам. Такий складовою частиною може стати і материнський капітал.

але при використанні материнського капіталу як частини суми при оплаті житла важливо цілеспрямоване використання коштів (на 2015 рік материнський капітал представлений сумою в 429 тисяч рублів). Тобто за допомогою маткапіталу можна:

  • Провести первинний внесок при оформленні кредиту або позики;
  • Успішно провести необхідні виплати по вже наявному кредитному займу.

Для інформації: «Державний бюджет Росії вже виділив більше 290 мільярдів рублів на фінансування даної« Підпрограми 1 ».

2. Метою Підпрограми 2 є «Виконання державних зобов'язань щодо забезпечення житлом категорій громадян, встановлених федеральним законодавством», до яких можна віднести:

  • особи, офіційно є вимушеними переселенцями,
  • особи, які мають або мали раніше відношення до комплексу «Байконур»,
  • військовослужбовці , Службовці поліції та інших воєнізованих відомств,
  • особи, вже звільнені з військової служби, але при цьому стоять на обліку як потребують житла,
  • особи, які постраждали від радіаційного опромінення на підприємстві «Маяк», і чорнобильці,
  • колишні жителі Крайньої Півночі.

Фінансується проект даної програми тільки за рахунок федерального бюджету, на поточний рік вже виділено понад 162 мільярдів рублів.

3. Житлові програми для учасників ВВВ та ветеранів бойових дій

Забезпечення ветеранів житлом за допомогою держбюджету було передбачено з 2010 року, діє і донині. Указ президента «про забезпечення ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни та бойових дій житлом» допомагає так само і сім'ям загиблих військовослужбовців.

Проект такої соціальної державної програми передбачає виділення субвенцій з федеральних бюджетів. Розмір субсидій визначають показники наступних факторів:

  • Кількість осіб-претендентів;
  • Загальною житлоплощі в 36 м кв .;
  • Ціна за 1 м кв. житлової площі з урахуванням конкретного регіону.

Цільове витрачання виданих за даною програмою коштів строго регламентується, їх не можна використовувати не за призначенням.

4. Державна допомога в придбанні житла для бюджетників

Спеціаліст, який пропрацював на державній службі і має офіційний стаж рік і більше, має повне право на субсидію для придбання власної житлової площі. Для безперешкодного отримання субсидії враховуються деякі нюанси:

  1. Особа проживає в умовах, непридатних для встановленого рівня, або в гуртожитку.
  2. Особа не повинно бути власником нерухомості або її частини, а також членом сім'ї власників, крім тих випадків, коли обумовлена ​​необхідність проживання з хворим на хронічні видами захворювань.
  3. Особа не повинно мати укладених договорів на оренду житла, а також членом сім'ї, що має такі договори, за умови, що орендована площа становить понад 15 квадратів на кожного мешканця.
  4. Особа може бути наймачем житлоплощі комунального типу або її власником.

Здійснення виплати за вказаною типу субсидії проводиться після надання всієї необхідної документації та постановки на облік.

5. «Сталий розвиток сільських територій» соціальна житлова програма

Протягом багатьох років периферія страждає від нестачі кадрів, так як фахівці, які здобули освіту, прагнуть залишатися в містах і отримувати більш високу заробітну плату. Сільські регіони поступово завмирають, припиняючи розвиватися.

У зв'язку зі сформованою ситуацією, була впроваджена спеціальна держпрограма «Сталий розвиток сільських територій», за допомогою якої необхідно підвищити рівень життя і надати зручні умови проживання в селах і селах.

У межах програми здійснюється якісна фінансова підтримка у вигляді:

  • Додаткового фінансування договорів соціального найму за умов подальшого викупу даного житла;
  • Здійснення соцвиплат з різних джерел держбюджету для придбання житла або будівництва житлового об'єкта в сільському регіоні;
  • Пільгових умов кредитування по іпотеці і участі в ньому материнського капіталу.

За допомогою держбюджету програма фінансується на загальну суму в більш ніж 300 мільярдів рублів.

Якщо ви знайшли себе в категоріях громадян, на які націлені описані соціальні програми для придбання житла, то варто звернутися до відповідних державних служби для консультації і отримання соціальної допомоги по тій чи іншій житловій програмі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online