Мішель Терещенко прокоментував вид нової будівлі Театру на Подолі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Театр на Подолі. Фото: Ярослав Ємельяненко / Facebook

Мер Глухова і нащадок відомих українських меценатів-цукрозаводчиків Мішель Терещенко різко відреагував на заяву директора департаменту культури КМДА Діани Попової про те, що кияни занадто консервативні, тому не оцінили новий вигляд будівлі Театру на Подолі, який знаходиться на Андріївському узвозі.

"Навряд чи мене можна звинуватити в обмеженості світогляду: я народився в Парижі і прожив частину свого життя в Європі і США, багато подорожував. Але я глибоко вражений позицією директора департаменту культури однієї з найдавніших столиць Європи тотальним нерозумінням нею базових речей і неповагою до власної історії і культурі, неповагою до власних роботодавцям-киянам! ", - написав Терещенко у себе в Facebook .

Мер згадав про ті будинки, будівництво яких профінансувала в минулому його сім'я. "Мій дідусь Михайло Терещенко навряд чи зрадів би, побачивши уві що сьогодні деякі" сучасні архітектори "перетворюють унікальні садиби, колись побудовані родиною Терещенків: безкарно спотворений Палац Терещенко на бульварі Шевченка, 12 (пам'ятка національного значення, в якій замуровані" Двері Добра ", вікна, знята ліпнина, прибудований скляний ангар), свідомо доводиться до руйнування неймовірно дорогий мені будинок, де народився мій дідусь Михайло Терещенко, на бульварі Шевченка, 34 (пам'ятка архітектури та історії) з метою позбавити ом статусу і забудувати ділянку черговий багатоповерхівкою, тощо ", - розповів Мішель Терещенко.

На його думку, будівля Театру на Подолі "в подібному вигляді не має права на існування на Андріївському узвозі".

Фото: Соцмережі

Нагадаємо, нове приміщення Театру на Подолі викликало бурю обурення з боку багатьох киян і громадських активістів. Його порівнювали з крематорієм, контейнером, складом, називали монстром і виродком. На офіційному сайті архітектурного бюро "Дроздов та партнери", які розробили проект нового Театру на Подолі, опублікована інформація про те, яким буде будинок: "Істотно змінився функціональний характер будівлі, перетворюючи театр з" палацу "в" місце для всіх ". Проект передбачає зміна майже всієї планувальної структури і здебільшого відміток, в результаті чого було досягнуто значного спрощення взаємодія між самим простором театру, відвідувачами і містом. Незмінним залишився тільки обсяг колосника і сцени. Новий фасад зі ста рого, повторно використовуваного цегли повертає втрачену парцеляції та обсяг в масштабі вулиці ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online