ДЕ ШУКАТИ ГАРНОГО АДВОКАТА?

  1. Існує безліч поширених стереотипів щодо адвокатів. Ось тільки деякі з них.
  2. 2) «У нього шикарний офіс, солідно. Значить у нього багато клієнтів. Значить - хороший ».
  3. 3) "Хороший адвокат - це той, у якого 100 відсотків виграшних справ ".
  4. 4) « Гарантія позитивного результату - ознака хорошого адвоката ».
" Назад

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У наш час навряд чи людина може прожити все своє життя і не зіткнутися жодного разу з такою ситуацією, коли йому можуть знадобитися послуги професійних адвокатів. Але як же знайти хорошого адвоката і не помилитися?

Пошуки адвоката схожі на гру в лотерею, оскільки неможливо спрогнозувати, чи виконає обраний вами адвокат свої зобов'язання належним чином, або ж ви не будете задоволені його роботою.

Існує безліч поширених стереотипів щодо адвокатів. Ось тільки деякі з них.

1) кращий адвокат - літній адвокат.

Більшість вважає, що чим дорослішими адвокат, тим більш відповідально він підходить до виконання своїх обов'язків, а великий досвід допомагає йому ефективно здійснювати захист або представництво свого клієнта. У зв'язку з цим я згадую одну розмову. Якось раз на зорі моєї адвокатської кар'єри я поспілкувався з одним досвідченим адвокатом. Я запитав у нього, яка особливість є головною і визначальною в нашій професії. Ось що він мені розповів: «Коли я був молодим і недосвідченим адвокатом, я вважав, що найголовніше - це отримати гонорар і захистити права свого клієнта. Коли я став більш досвідченим, я зрозумів, що найголовніше - це отримати гонорар і зробити так, щоб у клієнта не могло виникнути до мене ніяких претензій. Тепер же я переконаний на сто відсотків, що головне для адвоката - це отримати гонорар ». На мій погляд, солідний вік адвоката далеко не завжди свідчить про високий рівень його професійних здібностей. За мою практику я багато разів спостерігав, як досвідчені адвокати, з півстолітнім адвокатським стажем, несли відверту ахінею, що межує з маразмом, і навпаки, молоді адвокати, котрі щойно отримали адвокатський статус, дуже толково висловлювали свою думку з того чи іншого правового питання. У будь-якому випадку я переконаний, що ангажованість адвоката далеко не завжди може виправдати його величезні гонорари. Він може домогтися в справі абсолютно такого ж результату, як і простий, невідомий широкому колу осіб адвокат. Бувають випадки, що участь у справі розкрученого адвоката приносить навіть найгірший результат. Виходячи з вищевикладеного, я можу прийти до наступного висновку. Адвокат може виконувати свої обов'язки належним чином в будь-якому віці. Важливо, щоб він не мав психічних захворювань, і бажано, щоб він міг безпроблемно переміщатися в просторі. Остання умова актуально, коли адвокат бере особисту участь в процесуальних діях. Якщо ж вам потрібно звичайна консультація, адвокат може дати вам її і за умови наявності у нього фізичних каліцтв або проблем зі здоров'ям.

2) «У нього шикарний офіс, солідно. Значить у нього багато клієнтів. Значить - хороший ».

Це далеко не так. Наприклад, розповім про свій особистий досвід. Знаю одного адвоката, який якраз має дуже великий офіс, дорогу машину. Створює враження успішного адвоката. І одного разу наші шляхи перетнулися. Він захищав інтереси відповідача по моїй справі.

Мною було запропоновано умови мирової угоди, які були вигідні всім сторонам конфлікту. Однак, цей самий «адвокат», відрадив свого довірителя від укладення даної угоди. До слова сказати, його довіритель, далекий від юриспруденції і повністю довіряв своєму адвокату.

Після цієї зустрічі, я підійшов до нього і поцікавився, чому він відмовив свого довірителя від укладання взаємовигідного мирової угоди, на що почув: «Якби завжди так швидко б вирішував справи, то не запрацював би на свій мерседес ...». Пізніше з'ясувалося, що його довіритель, платив щомісяця певну суму, і мета такого «адвоката» була якомога довше затягнути судовий процес, і висмоктати з клієнта якомога більше грошей ...

На жаль, це питання порядності і чесності.

3) "Хороший адвокат - це той, у якого 100 відсотків виграшних справ ".

Я відкрию вам маленький секрет. Такого поняття, як виграшна справа, взагалі не існує, оскільки результат по більшості справ завжди відносний. Наприклад, суд засудив клієнта до кількох років позбавлення волі, але ухвалив вважати призначене покарання умовним. Це виграшна справа чи ні? З одного боку, так, особливо якщо врахувати, що прокурор просив суд засудити клієнта до реального позбавлення волі, а суддя дав умовний термін. А з іншого боку - вирок-то все одно обвинувальний, чоловіка засудили за скоєння злочину, і тепер у нього буде судимість. Або візьмемо в якості прикладу цивільну справу. Адвокат, який представляв інтереси позивача, просив суд стягнути з відповідача 200 тисяч рублів, а суд стягнув тільки 100 тисяч. Виграшна справа? Так чи ні? Або тільки наполовину виграшне? Ото ж бо й воно. Адвокат завжди трактує результат справи на свою користь. А клієнт може трактувати цей результат по-своєму. Чудово, коли думки адвоката і його клієнта в цьому питанні збігаються. Тому майте на увазі: якщо адвокат каже вам про те, що у нього скільки-то відсотків справ (або всі справи) виграшні, то це тільки тому, що він сам так вирішив.

4) « Гарантія позитивного результату - ознака хорошого адвоката ».

Часто в оголошеннях юридичних послуг Вам зустрічаються пропозиції гарантовано виграти справу з оплатою після досягнення позитивного результату. Здорово? Не зовсім! Зрозуміло, що кожна людина, що потрапив в неприємну ситуацію, хоче отримати позитивний результат при вирішенні виниклої проблеми. Це бажання закономірно, однак, воно не може бути застосовано до адвокатської діяльності. Про це прямо говорить частина 2 статті 10 Кодексу професійної етики адвоката: «Адвокат не має права давати особі, яка звернулася за наданням юридичної допомоги, або довірителю обіцянки позитивного результату виконання доручення». Діяльність адвоката зводиться до того, що він є незалежним радником з правових питань.

Знайти хорошого адвоката дуже важко. Чи не важче, ніж фахівця в будь-який інший галузі. Що можна порадити в пошуку? В принципі, спосіб пошуку хорошого адвоката значення не має. Знайти хорошого адвоката ви можете як в інтернеті, так і в інших джерелах, наприклад, в засобах масової інформації. Інтернет в цьому плані більш зручний, оскільки адвокатський сайт містить набагато більше об'єктивної інформації про адвоката, ніж, скажімо, оголошення на паркані. Нерідко адвокати викладають на своїх сайтах судові рішення зі своєю участю, тому ви самі зможете побачити категорії справ, в яких брав участь адвокат, яку позицію він займав, і наскільки ця позиція збіглася з винесеним судовим рішенням. Ви можете знайти хорошого адвоката через своїх друзів або знайомих, але такий спосіб пошуку не можна назвати панацеєю: якщо адвокат допоміг комусь при певних обставинах, це зовсім не означає, що він також успішно допоможе і вам. Я від щирого серця бажаю вам успіху в пошуках гарного адвоката. Маю велику надію, що моя стаття допоможе вам зробити правильний вибір. Знайти хорошого адвоката дуже важко

Але як же знайти хорошого адвоката і не помилитися?
Це виграшна справа чи ні?
Виграшна справа?
Так чи ні?
Або тільки наполовину виграшне?
Здорово?
Що можна порадити в пошуку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online