В Австрії знайшли ще одного російського шпигуна

цею материал Доступний по-русски

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23:57, 11 листопада 2018

світ

2449

Шпигунський скандал в Австрії розростається: після затримання за підозрою в передачі Росії секретних відомостей колишнього полковника з'явилася інформація, що шпигунством займався і один із співробітників контррозвідки.

Ілюстрація / REUTERS

Як повідомляють у неділю, 11 листопада, австрійські видання Kronen Zeitung і oe24.at, прокуратура по корупції підозрює в шпигунстві співробітника Федерального відомства із захисту конституції і боротьбі з тероризмом (BVT) на ім'я О., пише DW .

Інформація про нього, як і у випадку з полковником австрійської армії у відставці, підозрюваному в передачі Москві секретних даних, надійшла від однієї з "дружніх партнерських служб". Розслідування ведеться з листопада 2017 року.

Читайте також Затриманий екс-полковник збройних сил Австрії зізнався, що працював на ГРУ РФ

За даними Kronen Zeitung, раніше в приміщеннях штаб-квартири BVT, а також за двома адресами співробітника відомства були проведені обшуки. Слідчі органи запросили розкрити інформацію про його банківському рахунку. За розголошення державної таємниці підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Відомості про можливе випадку шпигунства в BVT підтвердила минулого тижня генеральний директор з питань громадської безпеки в австрійському МЗС Міхаела Кардайс. За її словами, підозри в шпигунській діяльності, що виникли в 2017 році, стали причиною тимчасового відсторонення австрійської контррозвідки від роботи в Бернському клубі - організації з обміну розвідданими між спецслужбами 30 європейських держав.

У ніч на 10 листопада за підозрою в шпигунстві на користь Росії був затриманий колишній полковник австрійської армії . Передбачається, що він близько 20 років працював на російську військову розвідку. За даними ЗМІ, за свої послуги він отримав в загальній складності 300 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online