Діти військових відтепер матимуть переваги при вступі до ВНЗ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Діти військових матимуть переваги при вступі до ВНЗ / dezinfo.net

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1543-VII «Про внесення змін до статті 13 Закону України" Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей "щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями».

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Читайте також Міносвіти рекомендує ВНЗ Донбасу призупинити навчання

У повідомленні наголошується, що відповідно до змін до Закону, особа, у якого один з батьків є військовослужбовцем, який має вислугу 20 років і більше; особа, у якого один з батьків є громадянином, звільненим з військової служби за віком, станом здоров'я чи у зв'язку зі скороченням штату або проведенням організаційних заходів, вислуга років якого також становить 20 років і більше; у якого один з батьків став інвалідом в результаті захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби, користується переважним правом зарахування до вищих навчальних закладів військового профілю.

Правом переваги при зарахуванні до навчальних закладів країни на навчання за рахунок коштів місцевого або державного бюджету будуть користуватися особи, у яких один з батьків-військовослужбовців (усиновлювачів) загинув або визнаний судом зниклим без вести.

Такими перевагами зазначені особи зможуть скористатися протягом 3 років після отримання необхідного для вступу рівня загальної середньої освіти, наголошується в документі.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до статті 13 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями. За це рішення проголосували 246 народних депутатів з 290 зареєстрованих в сесійній залі.

Так, в пункті 5 статті 13 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" визначається, що діти військовослужбовців, діти громадян, звільнених з військової служби, користуються переважним правом зарахування до військових ліцеїв, ліцеї (ліцеї-інтернати) з посиленою військово-фізичною підготовкою, до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, за умови успішного складання іспитів, відповідності іншим вимогам і правилам прийому до цих навчальних закладів протягом трьох років після отримання необхідного для вступу рівня загальної середньої освіти та недосягнення на день зарахування в зазначені вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів 23-річного віку.

Таке переважне право виникає в разі, якщо у дитини: один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який загинув (помер) або визнаний судом в установленому законом порядку зниклим без вести, під час виконання ним обов'язків військової служби або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням ним обов'язків військової служби; один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який став інвалідом в результаті поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час виконання ним обов'язків військової служби, або захворювання, пов'язаного з виконанням ним обов'язків військової служби, або захворювання, пов'язаного з проходженням ним військової служби; один з батьків (усиновлювачів) є військовослужбовцем, який має вислугу в календарному обчисленні 20 років і більше; один з батьків (усиновлювачів) є громадянином, звільненим з військової служби за віком, станом здоров'я чи у зв'язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, вислуга років у календарному обчисленні якого становить 20 років і більше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online