Заява про повернення суми надміру сплаченого ПДФО: зразок 2019 року

  1. Що можна зробити з переплатою з ПДФО
  2. Чому залік в рахунок майбутніх платежів з ПДФО небажаний
  3. Переплату можна віднести на майбутні платежі за іншими податками
  4. Заява на повернення ПДФО: бланк заяви в 2019 році
  5. Спосіб подачі документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли в 2019 році організація може подати заяву про повернення суми надміру сплаченого ПДФО? Коли повинні повернути переплату з податку на доходи фізичних осіб? Чи правда, що в 2019 році обов'язково потрібно застосовувати новий бланк заяви на повернення переплату по НДФД? Давайте розберемося в цих питаннях. Також, прочитавши цю статтю, ви зможете завантажити заповнений зразок на повернення надміру сплаченого ПДФО.

Що можна зробити з переплатою з ПДФО

Здійснити в 2019 році повернення суму надміру сплаченого ПДФО, звичайно ж, можна. Однак потрібно звертати увагу на те, з якої причини у організації або індивідуального підприємця утворилася переплата по прибутковому податку і що з цієї переплатою хочеться зробити. Пояснимо на прикладах:

  • організація або ІП помилково сплатили до бюджету зайву суму ПДФО і бажають її зарахувати в рахунок недоїмки по ПДФО або майбутніх платежів з податків;
  • організація або ІП помилково внесли в бюджет зайву суму ПДФО. Тепер є бажання її повернути на розрахунковий банківський рахунок;
  • ИФНС стягнула з організації або ІП зайву суму ПДФО, а платник податків хоче її повернути.

Відразу скажемо, що якщо ви раніше встановленого терміну перерахували ПДФО, то його можна повернути, зарахувати в рахунок недоїмки з цього податку, а також в рахунок недоїмки і майбутніх платежів за іншими федеральних податків. Але залік переплати в рахунок майбутніх платежів з ПДФО - небажаний. Пояснимо чому.

Щоб повернути переплату з ПДФО, не пізніше трьох років з дня сплати податку подайте в ИФНС заяву, виписку з реєстру по ПДФО та платіжне доручення про сплату податку (Лист ФНС від 06.02.2017 N ГД-4-8 / 2085 @).

Чому залік в рахунок майбутніх платежів з ПДФО небажаний

ПДФО - це прибутковий податок, який роботодавці вносять за своїх співробітників в якості податкового агента. Тому цей податок потрібно попередньо (до сплати) утримати з доходів. Зробити це можна тільки в день, коли організація видала гроші з каси або перерахувала їх на банківські рахунки співробітників. Платити податок за рахунок власних коштів податкові агенти не можна в силу пункту 9 статті 226 НК РФ. Це підтверджується Листом ФНС від 6 лютого 2017 № ГД-4-8 / 2085. Тому що надійшов достроково ПДФО деякі ИФНС розцінюють як «помилковий» платіж. І навіть не вважають його податком. А тому його і не можна зарахувати в рахунок майбутніх нарахувань по ПДФО.

Переплату можна віднести на майбутні платежі за іншими податками

Зайвий (помилковий) платіж з ПДФО допускає зарахувати рахунок майбутніх платежів за іншими податками. Наприклад, з ПДВ або податку на прибуток. Обумовлено це тим, що такі податки вносяться з власних коштів. А їх платити можна достроково (Листи ФНС Росії від 6 лютого 2017 № ГД-4-8 / 2085).

Також переплату з ПДФО можна просто повернути. Як це зробити в 2019 році? Про це розповімо далі.

Заява на повернення ПДФО: бланк заяви в 2019 році

Щоб повернути переплату з ПДФО на розрахунковий (лицьовій) рахунок організації, до податкової інспекції потрібно подати заяву (п. 6 ст. 78 НК РФ). Форма його нова затверджена наказом ФНС Росії від 14.02.2017 № ММВ-7-8 / 182. Цей бланк застосовується з 31 березня 2017 року. Ви можете завантажити новий бланк заяви в форматі Excel. Також нову форму можна знайти на сайті ФНС « Налог.ру »

Новий бланк заяви на повернення ПДФО складається з трьох аркушів. На першому вказують ІПН і назва компанії (ІП), КБК податку з переплатою і період її виникнення, суму і кількість аркушів документів-додатків. На другому аркуші - вносять реквізити рахунку - назва, номер і банк. Якщо ж ПДФО повертає фізична особа, то потрібно заповнити третій лист.

Термін на повернення ПДФО

Подати заяву за повернення ПДФО можна протягом трьох років з моменту сплати зайвої суми податку (п. 6 і 7 ст. 78 НК РФ).

Далі наведемо зразок заяви про повернення суми надміру сплаченого ПДФО, яке подано в податкову в 2019 році.

Спосіб подачі документів

У 2019 ви можете пред'явити позов про повернення ПДФО одним із таких способів:

  1. безпосередньо в ИФНС.
    Рекомендуємо мати при собі другий примірник заяви. На ньому співробітник податкового органу, який приймає кореспонденцію, повинен зробити відмітку про дату надходження заяви, вказати свою посаду, П.І.Б. і поставити підпис. Така відмітка підтвердить, які документи і в який термін ви подали;
  2. поштою. Краще використовувати цінний лист з описом вкладення, в якій також фіксуються перелік відправлених документів і дата направлення кореспонденції;
  3. по телекомунікаційних каналах зв'язку в електронній формі з посиленою кваліфікованої електронним підписом. Це випливає з п. 6 ст. 78 НК РФ;
  4. через особистий кабінет платника податків. Такий висновок випливає з п. 6 ст. 78 НК РФ.

Термін повернення податку

Повернути переплату з ПДФО податкова інспекція зобов'язана протягом одного місяця з того дня, як отримала заяву від організації або підприємця (п. 6 ст. 78 НК РФ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Коли повинні повернути переплату з податку на доходи фізичних осіб?
Чи правда, що в 2019 році обов'язково потрібно застосовувати новий бланк заяви на повернення переплату по НДФД?
Як це зробити в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online