Скасування онлайн-платежу і повернення грошей покупцеві

  1. Ведучи бізнес в електронній комерції, часом виникають ситуації, коли необхідно скасувати платіж і повністю...
  2. Що відбувається, коли ви скасували платіж в системі і дали команду повернути гроші покупцеві?
  3. Як швидко відбувається повернення грошей на карту покупця?
  4. Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
  5. Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
  6. Про процедуру повернення платежу покупець повинен прочитати на вашому сайті

Ведучи бізнес в електронній комерції, часом виникають ситуації, коли необхідно скасувати платіж і повністю або частково повернути гроші покупцеві. Ситуації можуть бути абсолютно різними: в одному випадку, продавець може самостійно ініціювати повернення грошових коштів, в іншому випадку - покупець може скористатися правом повернути товар відповідно до Закону про захист прав споживача Республіки Білорусь.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як правило, в режимі онлайн на увазі дистанційну оплату за товар або послугу, що дуже зручно для обох сторін
Як правило, в режимі онлайн на увазі дистанційну оплату за товар або послугу, що дуже зручно для обох сторін. Тобто без особистої зустрічі продавця і покупця. Більш того, продавець і покупець можуть проживати не просто в різних містах, а в різних країнах або навіть на різних континентах. І тому скасування онлайн-платежу і повернення грошей повинні бути зрозумілими для обох сторін.

Якщо ви прийняли платіж по банківській карті через інтернет

В даному випадку, скасування онлайн-платежу і повернення грошей вашому покупцеві зазвичай проводиться з робочого кабінету, який вам надає компанія-процесор, що обслуговує ваші платежі. Якщо розбирати на прикладі bePaid, то наш сервіс надає 2 варіанти скасування платежу:
1. Продавець заходить в свій робочий кабінет, знаходить потрібний платіж (транзакцію), натискає кнопку «Повернути кошти», вводить суму і для себе позначає причину повернення. Це процес займає всього пару хвилин.
В даному випадку, скасування онлайн-платежу і повернення грошей вашому покупцеві зазвичай проводиться з робочого кабінету, який вам надає компанія-процесор, що обслуговує ваші платежі Скасування онлайн-платежу і повернення грошей покупцеві. Робочий кабінет bePaid
Скасування онлайн-платежу і повернення грошей на карту покупця. Робочий кабінет bePaid
2. Продавець відправляє зі своєї системи запит refund до нас на API. Наша система підхоплює його і направляє в банк. Зазвичай цим варіантом користуються дуже великі продавці, з великим обсягом платежів. Такі інтернет-магазини інтегрують свої системи з системою bePaid і керують з їх допомогою своїми платежами, не заходячи в робочий кабінет процесора.

Що відбувається, коли ви скасували платіж в системі і дали команду повернути гроші покупцеві?

Банк-еквайєр отримує ваше розпорядження і повертає гроші покупцеві на карту, з якої раніше були списані кошти. І не важливо, в якій країні перебуває ваш покупець, і в якій валюті у нього банківська карта.

Як швидко відбувається повернення грошей на карту покупця?

Якщо платіж був скасований в день оплати товару, то банк-еквайєр повертає гроші покупцеві протягом одного банківського дня. В інших випадках гроші покупцеві повертаються протягом строків, встановлених банком-еквайром, зазвичай не перевищують тридцяти банківських днів. З практики, наприклад, Беларусбанк виробляє повернення протягом двох-десяти банківських днів.

Чи повертається комісія інтернет-продавцю?

Банк-еквайєр зазвичай повністю повертає свою комісію продавцю. З процесором електронних платежів необхідно цей момент обмовляти при укладенні договору.
Якщо вас цікавлять подробиці, з чого складається комісія, читайте статтю Тарифи на інтернет-еквайринг в Білорусі: хто і що заробляє .

Якщо ви прийняли платіж через систему ЕРІП, то повернути гроші покупцеві не таке просте завдання, як в першому випадку. Через систему ЕРІП скасувати платіж і повернути гроші покупцеві в автоматичному режимі в принципі не можливо. Ви не знаєте, яким чином ваш покупець оплатив вам за товар або послугу. Ви бачите тільки результат, що ваш клієнт оплатив вам через ЕРІП.
Якщо в інтернет-еквайринг оплата проводиться тільки за допомогою банківської карти, то через ЕРІП ваш покупець може сплатити вам і готівковим платежем через касу, і безготівковим платежем через інтернет-банкінг або мобільний банк і іншими доступними способами.
Тому, всі повернення покупцям виробляються через вашу бухгалтерію, згідно вашим внутрішнім процесам і білоруським законодавством. Ні ЕРІП, ні компанія, яка обслуговує ваші платежі в ЕРІП (інформаційний агрегатор ЕРІП, такий як bePaid), про це не знають і не беруть жодної участі в поверненні.

Чи повертається комісія інтернет-продавцю?

Комісія прийнятих платежів через ЕРІП; не повертається.

Про процедуру повернення платежу покупець повинен прочитати на вашому сайті

Білоруське законодавство і правила платіжних систем VISA, MasterCard, Белкарт в обов'язковому порядку вимагають, щоб інтернет-продавець знайомив покупця зі своєю процедурою повернення грошей за оплачений товар або послугу.
Для цього, вам необхідно доповнити ваш сайт інформацією, за яких обставин покупець має право відмовитися від вже оплаченого товару або послуги, і яким чином відбувається повернення замовлення, і повернення грошових коштів.
Якщо скасування платежу не можлива з яких-небудь товарів або послуг в рамках чинного законодавства, обов'язково вкажіть цей факт. Інформація повинна бути максимально повною, без двозначного прочитання.
Такий розділ рекомендується оформити на вашому сайті окремою сторінкою або на сторінці «Оплата». Більш того, якщо ви надасте покупцеві можливість підтверджувати згоду з пропонованими умовами до оплати замовлення (наприклад, галочка «Я прочитав і приймаю умови скасування та повернення покупки»), то уникнете спірні питання щодо повернення грошей, якщо такі появлявятся.
З повагою,
команда bePaid
Читайте інші статті цієї теми:
Ідеальний чи ЕРІП для білоруського бізнесу?
ЕРІП vs Інтернет-еквайрінг: що вибрати бізнесу?
Як правильно оформити "вітрину" інтернет-магазіна.Часть 1. Головна сторінка
Як правильно оформити "вітрину" інтернет-магазину. Частина 2. Інформація про товар
Як правильно оформити "вітрину" інтернет-магазину. Частина 3. Умови оплати, доставки та скасування покупки.
Типові помилки білоруських інтернет-магазинів
Як підключити ЕРІП і почати приймати платежі?
Як підключити сайт до прийому платежів за банківськими картками через інтернет?

Що відбувається, коли ви скасували платіж в системі і дали команду повернути гроші покупцеві?
Як швидко відбувається повернення грошей на карту покупця?
Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
Що відбувається, коли ви скасували платіж в системі і дали команду повернути гроші покупцеві?
Як швидко відбувається повернення грошей на карту покупця?
Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
Чи повертається комісія інтернет-продавцю?
ЕРІП vs Інтернет-еквайрінг: що вибрати бізнесу?
Як підключити сайт до прийому платежів за банківськими картками через інтернет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online