Повернення товару без упаковки

  1. Повернення товару належної якості
  2. Повернення товару неналежної якості без упаковки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт, шановні читачі юридичного блогу "Ваші проблеми-наша турбота".

Як часто ви стикалися з такою ситуацією: "Купили товар, принесли додому, користуєтеся, але раптом він ламається. Ви, знаючи свої права, пишіть претензію і направляєте її продавцеві . Прийнято рішення про повернення товару, але продавець відмовляє Вам, посилаючись на те, що повернення товару без упаковки неможливий.

Чи правий продавець?

Чи правий продавець

Чи можна повернути товар без упаковки?

Давайте розглянемо в яких випадках відбувається повернення товару.

Повернення товару належної якості

Закон про захист прав споживачів передбачає право споживача на обмін непродовольчого товару належної якості на аналогічний товар, якщо зазначений товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, забарвленням, розміром або комплектації.

Обмін непродовольчого товару належної якості проводиться, якщо зазначений товар не був у споживанні, збережено його товарний вид, споживчі властивості, пломби, фабричні ярлики, а також є товарний чек або касовий чек або інший підтверджує оплату зазначеного товару документ. Відсутність у споживача товарного чека або касового чека або іншого підтверджує оплату товару документа не позбавляє його можливості посилатися на показання свідків.

Як видно з даної витримки закону про захист прав споживачів, у товару належної якості повинен бути збережений товарний вигляд. Прямої вказівки на збереження упаковки немає. Однак існують такі товари, які мають цільну упаковку, наприклад навушники, гарнітура.

Моя особиста думка, що якщо вам не підійшли навушники, але упаковка розкрита, то продавець має повне право відмовити в обміні товару, так як товарний вигляд в даному випадку буде втрачено.

Повернення товару неналежної якості без упаковки

Тепер давайте розглянемо випадок, коли повернення товару обумовлений його неналежною якістю.

Досить часто продавці вказують відсутність упаковки при поверненні товару з недоліками, як причину відмови в прийнятті даного товару.

Однак збереження упаковки при поверненні товару з недоліками не є обов'язком покупця.

У разі якщо в товарі виявлено недолік, споживач має право відмовитися від покупки і зажадати повернення сплаченої суми. Нагадую, що у випадку з технічно складними товарами існують свої правила обміну і повернення .

Закон про захист прав споживачів визначає, що при заяві вимоги про розірвання договору купівлі-продажу та повернення сплаченої суми споживач на вимогу продавця та за його рахунок повинен повернути товар з недоліками.

Закон вказує на повернення товару з недоліками, а збереження упаковки при поверненні товару не передбачено.

Крім того, Наказом Міністерства Російської Федерації з антимонопольної політики і підтримки підприємництва від 20 травня 1998 р N 160 дано роз'яснення, що в разі пред'явлення продавцем вимоги про повернення товару поверненню підлягає весь товар, тобто основний виріб, комплектуючі його частини та приладдя, за винятком упаковки і швидкозношуваних приладдя, які можуть бути використані (прийти в непридатність) в процесі експлуатації. У кожній конкретній ситуації продавець може перевірити, в якій комплектності та в якому комплекті спочатку продавався товар.

Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що в разі повернення товару неналежної якості наявність упаковки необов'язково, а вимоги продавців про наявність упаковки незаконні.

Якщо вам необхідні юридичні послуги по складанню претензії, або представництво в суді, то через форму зворотного зв'язку або за телефоном 8 (926) 216-56-06 можна замовити послуги юриста, а якщо необхідна юридична консультація, то юридична консультація юриста онлайн безкоштовно, також ви можете отримати консультацію юриста безпосередньо в офісі за попереднім записом.

Чи правий продавець?
Чи можна повернути товар без упаковки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online