Повернення прибуткового податку за лікування зубів в 2019 році: як оформити, документи, розмір

  1. В яких випадках дозволено стоматологічний відрахування
  2. Як визначити суму вирахування
  3. Як розраховується відрахування з протезування та імплантації зубів
  4. види вирахування
  5. Оформлення вирахування на лікування зубів
  6. Терміни здачі документації на податкове вирахування
  7. Терміни розгляду заяви на відрахування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожному працюючому громадянину, котра отримує заробітну плату, з якої щомісяця утримується 13% ПДФО, можна претендувати на повернення прибуткового податку за лікування зубів Кожному працюючому громадянину, котра отримує заробітну плату, з якої щомісяця утримується 13% ПДФО, можна претендувати на повернення прибуткового податку за лікування зубів.

В яких випадках дозволено стоматологічний відрахування

Згідно з постановою Уряду РФ N№ 201 для повернення платнику податків податку за лікування зубів повинні бути дотримані наступні вимоги:

  1. Із зарплати громадянина відбувається відрахування в розмірі 13%.
  2. Отримана послуга входить в чіслоно рматівних актів.
  3. Платник податків сплатив самотужки всю суму послуги.

На отримання компенсації у вигляді повернення податку на лікування зубів не можуть розраховувати:

  • непрацюючі пенсіонери;
  • офіційно безробітні громадяни;
  • індивідуальні підприємці з реєстрацією за спрощеною системою.

Якщо передбачено повернення за лікування зубів у дитини, яка не досягла повноліття, в цьому випадку він повинен бути рідним або перебувати під законною опікою платника податків.

Як визначити суму вирахування

Лікування зубів у більшості випадків дорога послуга, тому грошове питання для багатьох актуальне. Законом передбачається ліміт в сумі 15 600 рублів, що становить 13% від 120 тис. Руб.

Згідно з цими даними, витрачені гроші на послуги стоматології, що перевищують максимальну суму, поверненню не підлягають. Також потрібно враховувати, якщо за допомогою до стоматологів звернулися не тільки ви, але і родичі, ці витрати будуть підсумовані, а розрахунок повернення буде проводитися з загальної суми.

Наприклад: Іванов І.І. витратив на візити до стоматолога 80 тис. Руб. Через тиждень лікування зубів знадобилося його дружині, сума якого склала 70 тис. Рублів. В результаті сума, витрачена на лікування, склала 150 тис. Рублів. Так як максимальна сума, з якої дозволено виробляти повернення становить 120 тис. Руб., То компенсація з витрачених грошей буде повернута у вигляді 13%, т. Е. 15 600 рублів.

Але є і ще одне обмеження - сума заробітної плати, точніше прибутковий податок, який утримується з неї. Повернути більше суми утримується із зарплати отримати нереально.

Приклад: кожен місяць з Іванова І. І. вираховують прибутковий податок в сумі 800 рублів. За рік (800 × 12) з нього утримують 9 600 руб. Якби він в точно такій же ситуації він витратив 150 000 рублів, то сума повернення була б дорівнює прибутковому податку, сплаченому в протягом року - 9 600 рублів, що на 6 тис. Рублів менше максимально можливої ​​суми.

Але, крім звичайного лікування, ліміт суми повернення якого визначено як 120 000 крб., Існує і дороге лікування.

Отже, якщо медична послуга потрапляє в цей список, то 13% ПДФО може проводитися від повної вартості, сплаченої за послугу.

Як розраховується відрахування з протезування та імплантації зубів

Імплантація та протезування зубів - найбільш дорогі послуги в стоматології, тому багатьом цікаво, чи можна отримати за них компенсацію.

Протезування зубів не вважається дорогою процедурою, тому ліміт в 15 600 рублів на неї не поширюється. А імплантація зубів прирівнюється до дорогого лікування, на яке обмеження не діє.

Наприклад: Іванов І.І. оплатив імплантацію зубів, на суму в 14 000 руб. У вирахувати він може отримати (14 тис. × 13%) з повної вартості послуги, оскільки вона є дорогою 18 200 рублів.

види вирахування

У деяких ситуація доводиться користуватися послугами стоматологів, які одночасно потрапляють під дорогий і звичайний вид У деяких ситуація доводиться користуватися послугами стоматологів, які одночасно потрапляють під дорогий і звичайний вид. В цьому випадку можна одержати відрахування відразу за двома видами:

  • 13% від всієї суми дорогої послуги;
  • 13% від суми звичайної стоматологічної послуги.

У такій ситуації повернення прибуткового податку може обмежуватися тільки сумою сплаченого ПДФО за рік.

Оформлення вирахування на лікування зубів

В першу чергу необхідно зібрати документи:

  1. Податкова декларація форма ПДФО № 3.
  2. Довідка про доходи форма ПДФО № 2.
  3. Копія сторінок паспорта: головна і прописка.
  4. Заява на повернення податкового залишку з номером розрахункового рахунку для переказу коштів.
  5. Копія угоди з медичним закладом.
  6. Копія ліцензії стоматологічного кабінету.
  7. Чеки або їх копії на надання послуг.

Читайте також: Як отримати податкове вирахування за лікування і протезування зубів

Наступним етапом буде подання зібраних документів до податкової інспекції. Їх можна віднести особисто або відправити поштою. Якщо документація відправляється з довіреною людиною, відповідно до закону він повинен пред'явити відповідний документ, завірений нотаріально. У 2017 році з'явилася можливість отримувати податкові відрахування безпосередньо у роботодавця.

Терміни здачі документації на податкове вирахування

На отримання соціального відрахування платник податків повинен представити документи протягом 3-х років, тому не варто випускати з виду терміни. Якщо послуга по лікуванню зубів надавалася у 2017 році, то не пізно оформити документи в 2018, 2019 і 2020 році. По закінченні цього часу повернути гроші не вийде.

Протягом поточного року терміни подачі документів не обмежені, тому можна подати декларацію 3-ПДФО як на початку року, так і в кінці. Але чим раніше відбудеться оформлення декларації, тим швидше платник податків отримає компенсацію.

Терміни розгляду заяви на відрахування

Декларація подається в кінці року, в якому надавалася послуга стоматології. Подана заява розглядається співробітниками податкової інспекції протягом трьох місяців, протягом яких проводиться тотальна перевірка всіх представлених документів. За підсумками перевірки заяву схвалюється або відхиляється.

У разі позитивного результату протягом 1 місяця кошти перераховуються на рахунок, зазначений в заяві. При негативній відповіді громадянин має право звернутися до вищих інстанцій або в суд.

Але якщо платник податків вважатиме прийнятними умовами для себе отримати податкове вирахування за лікування зубів у свого роботодавця, то він отримає компенсацію за послуги стоматології в поточному році. Але уникнути походу в податкову інспекцію йому все одно не вдасться, але по закінченні місяця він може отримати пільгу і перестати виплачувати податок на доходи фізичних осіб на деякий час.

Законом встановлено максимальний розмір соціальних податкових відрахувань без можливості перенесення невикористаних поточних залишків на наступний рік. Відшкодування прибуткового податку може бути вироблено протягом трьох років з моменту витрат на лікування.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online