Повернення грошей на карту при поверненні товару

  1. Правила та порядок повернення грошей на карту за законом
  2. Повернення грошей на карту при купівлі за готівку
  3. Повернення грошей на карту через термінал
  4. Термін повернення грошей на карту при поверненні товару
  5. Заява на повернення грошових коштів в банк - зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У сучасному світі все більшою популярністю користуються безготівкові розрахунки. Ними оплачують і великі, і дрібні покупки. Однак у багатьох виникає питання, чи можна при безготівковому розрахунку здійснити повернення грошей, якщо з'явиться така необхідність. Варто мати на увазі, що законом передбачена така можливість причому порядок дій тут мало чим відрізняється від оплати готівкою. Основною умовою є надання тієї кредитної картки, з якої були списані кошти.

У цій статті будуть розглянуті всі правила подібної операції, можливі нюанси в порядку дій, а також позначена інформація щодо того, скільки доведеться чекати перерахування.

Правила та порядок повернення грошей на карту за законом

Якщо товар був оплачений кредитною карткою, то умови його повернення або обміну нічим не відрізняються від покупки за готівкові кошти. Це означає, що повернути продукцію в магазин за законом є можливим протягом двох тижнів, якщо якість його належне, або за термін дії гарантії для неякісних товарів. Закон зберігає таке право за покупцем, проте деякі продавці можуть надходити незаконно і відмовляти виробляти зворотні виплати.

Щоб уникнути таких проблем, рекомендується виконувати такі правила:

  • Найкраще звернутися в день покупки, щоб скасувати платіж і відразу отримати гроші назад;
  • Щоб здійснити повернення грошей потрібно надати два чека, виданих під час придбання товару - за факт покупки і за зняття грошей;
  • Крім чеків з собою потрібно мати саму пластикову карту і паспорт;
  • Разом зі зверненням в магазин потрібно написати заяву і в банк, щоб виключити нарахування відсотків за прострочення кредиту.

Ці правила допоможуть споживачеві відстояти свою вимогу про повернення грошей. Також щоб продавець здійснив цю операцію, необхідно виконати певний порядок дій. Відповідно до закону потрібно написати заяву, до якої додаються такі документи, як чеки за покупку і на зняття грошей, копія паспорта. Після передачі документів проводиться перевірка і перерахування сплаченої суми на кредитну карту.

Повернення грошей на карту при купівлі за готівку

Якщо ви купили товар за готівку, то здійснити безготівковий повернення грошей буде неможливо. Це пов'язано з певними причинами. Головною причиною є заборона податкової служби проводити таку процедуру. За таке дію магазину загрожує штраф в розмірі 50000 рублів. Це пов'язано з тим, що процедура вважається нецільовим витрачанням коштів. Причому штрафи виписують майже у всіх випадках.

Ще однією причиною є сам договір, де вказано порядок того, яким чином можна повернути гроші. До того ж і самі банки забороняють повертати на банківську кредитну карту гроші, якщо покупець розплачувався в магазині готівкою.

Повернення грошей на карту через термінал

Якщо оплата товару здійснювалася по терміналу, то це також вважається безготівковим розрахунком. Порядок дій в цій ситуації ідентичний, як і при оплаті кредитною карткою. Тільки повертаються кошти, грунтуючись на договір еквайрингу.

У цьому випадку покупцеві необхідно:

  • Написати відповідну заяву на ім'я директора магазину;
  • Надати чеки, видані в момент покупки;
  • Пред'явити паспорт, дані якого повинні бути вказані в заяві.

Термін повернення грошей на карту при поверненні товару

Терміни повернення грошей на карту при скасуванні операції складають 10 днів. Перерахувати гроші відразу можливо тільки якщо звернутися в той же день, коли і сталася покупка. В такому випадку касир просто скасовує безготівковий платіж. Якщо ж раніше не вдалося звернутися, то після подачі заяви потрібно буде чекати до 10 днів.

Це пов'язано з необхідністю проведення таких процедур:

  • Спочатку з бухгалтерії передаються копії документів в банк, причому термін для цього не регламентований законом;
  • Потім здійснюється перевірка банком, проводиться реєстрація в системі і направляються дані для виконання;
  • Далі здійснюється перерахування грошей на загальний рахунок у банку;
  • В кінці гроші зараховуються на саму карту платника.

Тривалість даного періоду залежить від швидкості роботи представників банку. Зазвичай швидше перераховують кошти приватні банки, ніж державні, у яких терміни можуть досягати 30 днів.

Заява на повернення грошових коштів в банк - зразок

Зразок заяви на повернення грошей законом не встановлено. У більшості банків встановлюють свої форми звернень. Зазвичай правила складання таких зразків стандартні. Заява повинна містити наступну інформацію:

  • Дані вказують на сторін конфлікту;
  • Грошова сума, яка повинна бути повернена;
  • причини;
  • Реквізити карти;
  • Дата і підпис;
  • До листа можна прикласти додаткові документи.

Завантажити зразок заяви на повернення грошових коштів в банк

Таким чином, якщо був куплений товар в магазині, і оплата здійснювалася безготівковим розрахунком, то повернення можна зробити в стандартному встановленим законом порядки враховуючи терміни. Заборонено перераховувати гроші на кредитну карту тільки в тому випадку, коли оплата була готівкою.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online