Повернення електронного квитка РЖД

  1. Покрокова інструкція повернення електронного квитка РЖД
  2. Відео з офіційного сайту РЖД "Повернення квитків"
  3. Послуга з відстеження повернення коштів за невикористані електронні квитки
  4. Як повернути преміальний квиток, придбаний за РЖД бонуси
  5. Де гроші, покладені за повернення квитка?
  6. Корисна інформація з сайту РЖД

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Життя йде своєю чергою і вносить свої корективи в наші плани, тому для раніше   куплених   квитків іноді доводиться оформляти повернення квитка РЖД Життя йде своєю чергою і вносить свої корективи в наші плани, тому для раніше куплених квитків іноді доводиться оформляти повернення квитка РЖД.

З 20 січня 2019 року РЖД вводить спеціальний "Безповоротний" тариф в вагонах СВ, купе і з місцями для сидіння. Вартість поїздки по "вже ніколи не повернеться" квитком буде нижче від 5 до 20%, ніж за звичайним "поворотного".

"Неповернуті" квитки будуть тестуватися на кількох пілотних маршрутах (Москва - Воронеж, Москва - Іжевськ), а згодом - поширені на інші поїзди АТ "ФПК" з вагонами СВ, купе і з місцями для сидіння.

Якщо свій квиток Ви ще не встигли здати (оформити його повернення), зверніть увагу на наступні моменти:

1) У РЖД діє суворе правило: якщо квиток куплений за готівку (наприклад, на вокзалі), то після повернення квитка можна отримати гроші готівкою (знову ж на вокзалі або в касі РЖД).

Якщо квиток куплений по безналу (тобто, по картці), то повернення грошей за зданий квиток можливий тільки по безналу (на вашу картку). При цьому неважливо, де був куплений квиток по картці: на сайті або в касі РЖД.

Отже, правило повернення грошей в РЖД: купили за готівку - повернення грошей відразу ж готівкою. Купили квиток РЖД по картці - повернення грошей тільки на картку, причому не відразу, а через 3-30 днів (від 3-х до 30-и днів).

2) Після здачі (повернення) квитка це місце звільняється і в ту ж хвилину потрапляє в загальну базу даних на сайті РЖД.
Здане місце стає вільним і його може купити будь-який користувач Інтернету, який побачить його на сайті РЖД.

Припустимо, при оформленні квитка були допущені помилки в документах. Ви вирішили квиток здати, а потім оформити все правильно і знову купити цей квиток, на жаль, місце може бути викуплено вже іншим користувачем.

3) При здачі квитка повернуть суму МЕНШЕ тієї, яка була сплачена за квиток:

3.1. Сума повернення сильно залежить від того часу, який залишився до відправлення поїзда, докладніше про це нижче. Раніше здаєте квиток - більше грошей отримуєте. Бажано здавати квиток не пізніше ніж, за 8 годин до відправлення поїзда.

3.2. Віднімається комісія (збір) за повернення (203 руб. 50 коп. - за кожне місце для квитків по Росії, ставка встановлена ФАС Росії і діє з 1.01.2019 р до 31.12.2019 р). Якщо квитків було кілька, то збір знімається за кожен квиток (наприклад, за 3 зданих квитка віднімуть збір 203 руб. 50 коп., Помножений на 3).

3.3. Вартість страховки, якщо квиток був куплений зі страховкою, повертається на картку окремою сумою в період від 7-ми до 30-ти календарних днів з моменту оформлення повернення в особистому кабінеті.

4) Повернення квитка на сайті можна здійснити не пізніше, ніж за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції прямування. Це особливо важливо для пасажирів, які мають квитки з проміжних станцій. Наприклад, поїзд Москва-Владивосток йде близько 6 (шести) діб. Якщо пасажир сідає в такий потяг, припустимо в Нижньому Новгороді, то здати свій квиток на сайті РЖД пасажир зможе не пізніше ніж за 5-6 доби до моменту своєї посадки в поїзд.

На роздруківках електронних квитків є рядок "Скасування електронної реєстрації можлива до" і далі вказана дата і точний час, коли можна здати квитки на сайті РЖД. У разі, коли цей термін вже пройшов, повернення квитка можливий тільки в касах РЖД.

Якщо ваше рішення про повернення квитка тверде і Ви сім раз вже відміряли, то нижче наведена покрокова інструкція, як здати квиток, який раніше був куплений на сайті РЖД:

Покрокова інструкція повернення електронного квитка РЖД

1) В правому верхньому кутку на офіційному сайті РЖД натискаємо на кнопку «Вхід», вводимо свій логін і пароль (один раз проходимо реєстрацію на сайті, потім користуємося кнопкою «Вхід», докладніше про це тут ),

2) Після входу на офіційний сайт РЖД в правому верхньому кутку з'явиться Ваше прізвище, натискаємо по ній або по кнопці «Мої замовлення» (рис. 1)

Мал. 1 Сайт РЖД. Особистий кабінет. Мої замовлення.

3) В «Моїх замовленнях» знаходимо той електронний квиток, який підлягає поверненню. Якщо раніше куплений квиток не виходить знайти, тоді Вам сюди .

Натискаємо кнопку «Запросити статус квитків» (цифра 1 на рис. 2, малюнок клікабельним). Замість цієї кнопки відразу з'являється напис «Оновити статус квитка» (цифра 2 на рис. 2) і нова кнопка «Оформити повернення» (цифра 3 на рис. 2):

2):

Мал. 2. Статус квитка в особистому кабінеті на сайті РЖД. Кнопка "Оформити повернення"

При бажанні можна знайти посилання "Стара версія сайту" і повернутися в старий дизайн. У новій версії сайту дещо змінилося. Зокрема, тепер, щоб оформити повернення, спочатку натискаємо на кнопку "Оновити статус замовлення" (рис. 2-1):

Мал. 2-1. Оновити статус замовлення для повернення квитка РЖД в новій версії сайту РЖД

Після натискання на кнопку "Оновити статус замовлення" з'явиться нове вікно, в якому вже буде кнопка "Оформити повернення":

Мал. 2-2. Кнопка "Оформити повернення" в новому інтерфейсі сайту РЖД

До речі, оформити повернення можна за умови, що у Вас пройдена електронна реєстрація. Якщо електронна реєстрація не пройдена, то щоб здати квиток на сайті РЖД, потрібно її пройти.

У разі, якщо пройти електронну реєстрацію можна з якихось причин, то і здати квиток на сайті РЖД теж не вийде. Такий квиток без електронної реєстрації треба здавати на вокзалі або в касі РЖД.

4) Кількома по кнопці «Оформити повернення» (рис. 2-2).

Відразу з'являється вікно з інформацією про суму, яка належить до повернення (рис. 3, клікніть по малюнку для його збільшення):

3, клікніть по малюнку для його збільшення):

Мал. 3. Приймаємо рішення про повернення електронного квитка РЖД

У вікні уважно читаємо всю інформацію. Звертаю увагу, що

при поверненні квитка не пізніше ніж за 8 годин до відправлення поїзда, як на сайті РЖД, так і в касі, стягується сервісний збір, який в 2019 році становить 203 руб. 50 коп.

Кількома по кнопці «Здійснити повернення» (рис. 3).

5) З'являється сіра напис «Оформлений повернення» (цифра 1 на рис. 4). На цьому, власне, процедура повернення електронного квитка РЖД закінчена.

На цьому, власне, процедура повернення електронного квитка РЖД закінчена

Мал. 4. Повідомлення: Оформлений повернення. Кнопка: Купон повернення.

6) Якщо клацнути "Купон повернення" (2 на рис. 4), можна отримати купон повернення в трьох форматах:

Можна клікнути на кнопку "PDF" (2 на рис. 4) і роздрукувати на принтері «Електронну квитанцію різних зборів» зі штрих-кодом. В результаті отримаємо:

В результаті отримаємо:

Мал. 5. Електронна квитанція різних зборів. купон повернення

Купон повернення можна роздрукувати і зберігати до тих пір, поки Ви не переконаєтеся, що гроші за здані квитки повернулися на банківську картку (через 7 днів, але не пізніше 30 днів).

7) Виходимо з особистого кабінету. Для цього в своєму особистому кабінеті на сайті РЖД в правому верхньому куті клацаємо поруч зі своїм прізвищем по кнопці «Вихід».

Відео з офіційного сайту РЖД "Повернення квитків"

Послуга з відстеження повернення коштів за невикористані електронні квитки

C 16 січня 2018 року на сайті РЖД при поверненні квитків з'явилася послуга, завдяки якій можна відстежувати кошти, які повинні повернутися пасажиру за повернення квитка. Їй можна скористатися, якщо оформити повернення квитка в своєму особистому кабінеті на сайті РЖД.

Інформація про повернення квитка надходить в банк ВТБ, через який проходять всі фінансові операції на сайті РЖД. Після того, як банк обробить процедуру повернення квитка, в особистому кабінеті з'явиться вкладка "Деталі повернення" з інформацією:

  • 4 останні цифри банківської карти, на яку буде здійснено повернення грошових коштів;
  • сума повернення грошових коштів;
  • номер ARN (унікальний ідентифікатор транзакції в банківському секторі);
  • дата обробки банком ВТБ транзакцій по поверненню.

Якщо у Вас грошові кошти не надійшли на карту в період до 30 діб після повернення, Вам потрібно звернутися в банк, який видав Вам банківську карту. З цієї карти здійснювалася оплата квитка, а чотири останні цифри номера карти вказані у вкладці "Деталі повернення". При зверненні в банк Вам слід в претензійному заяві вказати номер ARN, за яким банк зможе відстежити, де в даний час знаходяться грошові кошти.

При оплаті електронних квитків електронними грошима пасажиру слід звернутися до оператора, який здійснює підтримку електронного гаманця.

Як повернути преміальний квиток, придбаний за РЖД бонуси

Для повернення преміального квитка, придбаного на сайті РЖД за бонуси , Потрібно виконати всі ті ж кроки, які описані вище для квитка, купленого по банківській карті.

Різниця полягає хіба що в часі повернення. Гроші на банківську карту за повернення квитка прийдуть на карту через 5 - 30 днів.

А бонуси за зданий преміальний квиток повернуться на бонусний рахунок через кілька хвилин. У мене бонуси повернулися через 5-6 хвилин.

Що цікаво - поки повернення бонусів відбувається в повному обсязі, ніякої комісії немає. Виходить, що квиток не тільки вигідно купувати за бонуси (якщо вони є), але і здавати бонусний квиток теж вигідно.

Де гроші, покладені за повернення квитка?

Все це добре - електронний квиток ми повернули на сайті РЖД, отримали від цього моральне задоволення. А що з матеріальним? Як отримати гроші за повернення квитка?

Відповідь проста - як оплачували електронний квиток при покупці, так і назад отримуємо гроші, тим же способом, тобто, на банківську картку. При цьому не треба вводити номер банківської картки та інші її реквізити. Гроші автоматично (без Вашої участі) повернуться на банківську картку після того, як Ваш електронний квиток отримає статус «Оформлений повернення» і після цього моменту пройде від 7 до 30 діб.

Більш того, в особистому кабінеті "Мої замовлення" на сайті РЖД після повернення грошей з'явиться інформація про те, що в РЖД перерахували гроші на Вашу банківську карту (3 на рис. 4).

Ось що про це написано на сайті РЖД:

Зарахування належних грошових коштів за невикористаний електронний квиток здійснюється на банківську карту, за допомогою якої проводилася оплата електронного квитка, в терміни, встановлені правилами платіжних систем (від 7-ми до 30-ти календарних днів з моменту оформлення повернення в особистому кабінеті).

Період повернення квитка РЖД Скільки грошей повернуть після повернення квитка Здаємо квиток НЕ пізніше ніж за 8 годин до відправлення поїзда зі станції посадки пасажира Чи повернуть вартість квитка мінус збір за повернення: 192 руб. 70 коп. Здаємо менш ніж за 8 годин, але при цьому не пізніше, ніж за 2 години до відправлення поїзда зі станції посадки пасажира Чи повернуть вартість квитка мінус 50% вартості плацкарти І мінус збір за повернення 192 руб. 70 коп. Здаємо менш ніж за 2 години до моменту відправлення поїзда зі станції посадки пасажира Отримуємо вартість квитка мінус 100% вартість плацкарти І мінус збір за повернення

Примітка: У таблиці використовується термін "плацкарта" - це вид тарифу, але це зовсім не плацкартний вагон. Вартість плацкарти, на жаль, заздалегідь не відома. Вона може бути від 30% і доходити навіть до 90% від загальної вартості квитка.

Я перевірила: повернення електронного квитка був зроблений мною в особистому кабінеті на сайті РЖД ввечері 16-го квітня, а гроші прийшли на картку 22-го квітня, якраз через 7 днів. Я готувалася до гіршого і думала, що чекати приходу грошей на картку доведеться днів 25-30, а може, через 30 днів ще доведеться з'ясовувати в банку, чому не прийшли гроші. Але все вирішилося найкращим чином, спасибі РЖД за зручний сервіс.

Перший раз, коли все це робиш, якось боязко, але потім звикаєш: все-таки не треба витрачати час і гроші, щоб приїхати в касу і повернути там квиток.

Загалом, рекомендую використовувати можливості, що надаються на офіційному сайті РЖД. Перевірено на собі - працює.

Корисна інформація з сайту РЖД

1. Інформація з офіційного сайту РЖД по поверненню електронних квитків на сайті РЖД (на офіційному сайті надається свіжа і актуальна інформація на поточний момент часу) знаходиться тут:

http://pass.rzd.ru/static/public/ru?STRUCTURE_ID=5238

Там же знаходиться відеоінструкція РЖД "Як здати електронний квиток".

2. Деякі питання можна вирішити тільки безпосередньо за участю РЖД. Для цього знадобляться контакти РЖД:

електронна пошта: [email protected] (Тільки питання, пов'язані з електронними квитками)

телефон: 8 (800) 775-00-00 (дзвінок безкоштовний з усіх регіонів РФ)

Далі привожу відповідь, отриманий мною від "Єдиного інформаційно-сервісного центру" ВАТ "РЖД" з приводу повернення електронного квитка (нижче його також називають квитком з пройденої електронною реєстрацією):

Для повернення проїзного документа на замовлення з пройденої електронною реєстрацією необхідно:

  • Виконати повернення на сайті РЖД через особистий кабінет користувача не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда c початкової станції маршруту прямування поїзда.
  • Повернення квитків з пройденої електронною реєстрацією менш ніж за 1 годину до відправлення поїзда c початкової станції маршруту прямування поїзда на сайті РЖД неможливий.
  • Або звернутися в касу повернення РЖД не пізніше, ніж за 1 годину до відправлення поїзда c початкової станції маршруту прямування поїзда особисто пасажиру з роздрукованим посадковим купоном (або 14-значним номером квитка) та документом, на який він був придбаний.

При зверненні в касу для повернення квитка з пройденої електронною реєстрацією менш ніж за 1 годину за відправлення поїзда або після його відправлення повернення здійснюється тільки в претензійному порядку. В цьому випадку при зверненні пасажира в квиткову касу виконується повернення місця і видача підтверджує квитанції.

При поверненні залізничного квитка за іншого пасажира додатково до документа, що посвідчує особу, потрібно довіреності від пасажира, оформленої в простій письмовій формі.

Повернення проїзного документа здійснюється до відправлення поїзда - в будь-якій касі РЖД, після відправлення поїзда - тільки на станції відправлення.

Зарахування належних грошових коштів здійснюється на банківську карту, за допомогою якої проводилася оплата проїзного документа (квитка), в терміни, встановлені правилами платіжних систем (від 7-ми до 30-ти календарних днів з моменту оформлення повернення в касі).

При поверненні в касу ВАТ «РЖД» невикористаного проїзного документа (квитка), оформленого на проїзд по території Російської Федерації в поїзд російського формування, до зарахування на банківську карту належить:

  • не пізніше ніж за 8 годин до відправлення поїзда вартість проїзду, що складається з вартості квитка та вартості плацкарти;
  • менш ніж за 8 годин, але не пізніше ніж за 2 години до відправлення поїзда вартість квитка і 50% вартості плацкарти;
  • менш ніж за 2 години до відправлення поїзда, але не пізніше ніж через 12 годин після відправлення поїзда зі станції посадки пасажира, або внаслідок хвороби, нещасного випадку за наявності підтвердних документів протягом 5 діб з моменту відправлення поїзда, на який придбаний проїзний документ (квиток ), вартість квитка. Вартість плацкарти в такому випадку не повертається.

Вартість сервісних послуг (в тому числі постільної білизни) повертається повністю.

При поверненні невикористаних проїзних документів (квитків) стягується збір (за кожне місце).

При поверненні в касу ВАТ «РЖД» невикористаного проїзного документа (квитка), оформленого на проїзд у міжнародному сполученні та в поїзд формування залізниць держав СНД, Латвійської Республіки, Литовської Республіки та Естонської Республіки, до зарахування на банківську карту належить:

  • не пізніше ніж за 24 години до відправлення поїзда вартість проїзду, що складається з вартості квитка та вартості плацкарти;
  • менш ніж за 24 години, але не пізніше ніж за 6 годин до відправлення поїзда вартість квитка і 50% вартості плацкарти;
  • менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда, але не пізніше ніж через 3 години після відправлення поїзда зі станції посадки пасажира, або внаслідок хвороби, нещасного випадку протягом 10 діб після закінчення терміну дії підтверджуючих документів вартість квитка. Вартість плацкарти в такому випадку не повертається.

Вартість сервісних послуг (в тому числі постільної білизни) повертається повністю.

За кожен повернутий квиток незалежно від способу повернення стягується збір у розмірі 203 руб. 50 коп. (За кожне місце).

Від себе хочу додати, що ж таке згадуваний вище претензійний порядок. Нагадаю, що якщо квиток куплений на сайті РЖД, а повернення електронного квитка зроблений в касі менш ніж за 1 годину до відправлення поїзда з початкової станції, то тоді повернення буде здійснюватися в претензійному порядку, точніше:

  • Вам в касі дадуть квитанцію про повернення квитка;
  • потрібно буде написати претензію на повернення квитка;
  • відправити поштою претензію разом з квитанцією про повернення квитка;
  • протягом до 180 днів (до 6 місяців!) чекати повернення грошей на банківську картку.

У вас є питання? Запитуйте в коментарях нижче, я відповім.

Також по темі:

1. Продаж квитків РЖД за 90 діб або коли купувати квиток на поїзд

2. Як за куплений на поїзд квиток зарахування балів за РЖД Бонус


Автор: Надія


Де гроші, покладені за повернення квитка?
А що з матеріальним?
Як отримати гроші за повернення квитка?
Ru/static/public/ru?
У вас є питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online