Повернення 13 відсотків за медичні послуги: розмір відрахування

  1. Що таке податкове вирахування на лікування
  2. Розмір податкового відрахування
  3. Коли покладено отримання повернення податку на компенсацію медичних витрат
  4. Керівництво по отриманню вирахування
  5. Відео - Повернення 13% прибуткового податку на лікування
  6. Декларація на повернення 13 відсотків за лікування
  7. Передаємо зібрані папери на перевірку
  8. Очікуємо вердикту податкової служби
  9. Важливі нюанси
  10. Підведемо Підсумки
  11. Калькулятор розрахунку суми повернення податку при отриманні медичних послуг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нерідко в житті громадян виникають моменти, коли необхідно сплатити дороге або тривале лікування. Вони можуть виникати через екологічних чинників, аварій, нещасних випадків і в багатьох ситуаціях іншого роду. На жаль, платна медицина в Росії представлена ​​по-справжньому «злими» цінами. Оплата процедур і лікарських засобів спустошує кишені громадян і змушує істотно урізати витрати в усіх інших аспектах життєдіяльності. Щоб допомогти громадянам і поліпшити їх фінансовий стан, держава встановила можливість отримання, так званого соціального податкового вирахування. У цьому випадку він надходить до громадянина після оплати лікування у вигляді часткової компенсації вартості раніше скоєних медичних процедур і придбаних препаратів. Зрозуміло, суми виходять невеликі, проте відчутні. З їх допомогою, так чи інакше, можна поліпшити рівень життя громадянина. У цій статті розглянемо, як оформити повернення 13 відсотків за медичні послуги. Нерідко в житті громадян виникають моменти, коли необхідно сплатити дороге або тривале лікування

Повернення 13 відсотків за медичні послуги

Що таке податкове вирахування на лікування

Під вирахуванням розуміється частина вступників до фізичної особи коштів, яка не підлягає оподаткуванню податковими зборами. Так, ви маєте право на часткове повернення сплачених в казну держави коштів, раніше по ним сплачених. Для цього необхідно, щоб ситуація відповідала наступним аспектам:

  • який одержує лікування громадянин повинен мати офіційне працевлаштування, тобто отримувати зарплату «білу», з якою податкові агенти, які є роботодавцями, щомісяця роблять відрахування коштів до бюджету країни, так як вона вважається основним доходом фізичної особи;
  • проходить лікування людина зобов'язана здійснити виплати на медичні процедури і лікарські препарати з власної кишені, якщо за нього платив хтось інший, вам в отриманні вирахування буде в обов'язковому порядку відмовлено.

Оплачувати лікування і отримувати кошти за нього можна також родичам, при цьому ви залишаєтеся законним претендентом на володіння державною компенсацією.

Оплачувати лікування і отримувати кошти за нього можна також родичам, при цьому ви залишаєтеся законним претендентом на володіння державною компенсацією

Однак, якщо лікувалися ви, а платили за вас батьки, брати, сестри або інші родичі, повернути кошти можуть вони, а не ви

Наведемо приклад. У Павла захворіла мама-пенсіонерка, яка не має коштів на закупівлю дорогих препаратів і проходження різних медичних процедур на базі міської лікарні. Оскільки Павло цими засобами володів, він, не роздумуючи оплатив для мами все потрібні найменування.

Після проходження лікування, мама зберегла чеки за ліки та процедури. Підсумувавши витрачені кошти, зазначені в платіжних документах, Павло заповнив відповідні документи, написав заяву в податкову службу Росії і незабаром отримав деяку грошову компенсацію витрат. Оскільки платежі здійснювалися саме їм, безпосередньо з рахунку банківської карти, він має повне право на отримання повернення. Якби заяву написала мама, то в податкову службу їй би роз'яснили, що, оскільки вона не є платникам, повернення грошей їй неможливий.

Зверніть увагу на найважливіший нюанс! Податкова служба Російської Федерації не приймає голослівних заяв, що стосуються проходження лікування, а також необхідність проведення медичного втручання. Діагноз, а також направлення на прийом лікарських засобів і отримання лікування в медичній установі повинні бути видані безпосередньо лікуючим лікарем, що є фахівцем в області. Простіше кажучи, навряд чи у вас приймуть заяву про лікування гастриту, якщо напрямок на процедури було написано офтальмологом або ортопедом.

Купівля ліків, не входять до списку рекомендованих лікарем, розглядається, як особиста ініціатива хворого або його родича. Оскільки хворий не має медичною освітою і не може офіційно виступати власним фахівцем, який відслідковує самопочуття об'єктивно, такі витрати відшкодуванню державними компенсаціями не підлягають.

Розмір податкового відрахування

Оскільки повернення будь-яких коштів платнику податку здійснюється з сплаченого ним раніше в державну казну податку на доходи фізичної особи, рівного 13% від отриманих платником податку коштів, повернення компенсації можливий виключно за шуканої ставкою в 13%. Виходить, що від суми підтверджених платіжними документами витрат, громадянин може повернути 13%.

Виходить, що від суми підтверджених платіжними документами витрат, громадянин може повернути 13%

Завдяки соціальним відрахування можна компенсувати витрати на лікування батьків, якщо ви оплачували їх з власної кишені

Якщо лікування обійшлося дорого, ця величина є досить відчутною, тому не поспішайте відмахуватися від «копійок». Так, отримати від нашої держави прийнятну суму практично неможливо, однак, якось компенсувати витрати необхідно, адже у більшості простих обивателів кожна копійка на рахунку.

Особливо стане в нагоді цей відрахування сім'ям малозабезпеченим, але при цьому не мають пільги, які змушені економити. Навіть маленька сума для них здатна змінити ситуацію, що склалася на краще.

Як ми вже сказали, до повернення покладена сума, яка складає 13% від вартості проведених для громадянина медичних процедур, а також вживаються ним ліків, проте, є у неї і більш конкретне обмеження. Верхня межа доступної платнику податків суми по соціальному відрахуванню на лікування становить 120 тисяч російських рублів. Однак ви повинні розуміти, що отримати годі й шукані засоби, а лише 13% від них, тобто 15 тисяч 600 рублів (120 000 * 13% = 15 600).

Хочемо звернути увагу платників податків на те, що цей грошовий межа актуальний не тільки для повернення податку на компенсацію витрат по отриманню медичної допомоги, але також для інших різновидів соціального відрахування, до яких відноситься:

  • отримання освіти ;
  • здійснення внесків пенсійної спрямованості;
  • внесення коштів в якості внеску по добровільному страхуванню;
  • витрати на здійснення благодійної діяльності.

Сумарно відрахування по кожному з цих напрямків, одержувані одночасно, тобто в один податковий період, не можуть перевищувати шуканої суми, тобто максимально в усіх напрямках в рік громадянину покладені 15 тисяч 600 російських рублів.

Однак, існує перелік послуг медичного характеру, які визначаються як дорогі. На них обговорюване вище обмеження не поширюється. За повну ціну шуканих послуг ви маєте право отримати компенсацію в розмірі 13% від витрат. До цих послуг відноситься екстракорпоральне запліднення, іншими словами, штучне запліднення яйцеклітини жінки, для створення ембріона. Ціна такої процедури в різних регіонах варіюється, але в середньому становить, згідно зі статистикою, від 20 тисяч рублів до 270 тисяч, якщо самої процедури запліднення супроводжують деякі додаткові послуги.

Ця послуга - остання надія багатьох росіянок, які мріють про дитину, однак, мають деякі проблеми з натуральним становленням вагітними

Ознайомитися з іншими елементами переліку дорогих медичних процедур можна, прочитавши нашу спеціальну статтю .

Деякі процедури, що не відчутно б'ють по кишені, також знаходяться в шуканому списку. Навіть якщо здається, що отримується вами лікування до нього не відноситься, все ж варто звіритися з документом, так як медичні послуги з кожним роком стають все дорожче, а перелік, відповідно, все ширше.

Наведемо приклад. Варвара Миколаївна мучилася зубними болями і вирішила в 2016 році звернутися в стоматологію, щоб отримати кваліфіковану медичну допомогу. В результаті вона змушена була пройти курс лікування, який обійшовся їй в 140 тисяч російських рублів. Оскільки зубні болі і їх причини мали занедбаний стан, додатково вона була змушена віддати 200 тисяч рублів на проведення операційного втручання, необхідного для часткового відновлення вилікуваних зубів. Операція є офіційно одним з пунктів переліку, визначеного урядом, що містить найменування, які стосуються лікування дорогому.

У рік обігу в стоматологію Варвара Миколаївна отримала дохід в розмірі півмільйона російських рублів, відповідно, з цих коштів її податковий агент (організація-роботодавець) справив відрахування в державну казну, в розмірі 62 тисяч російських рублів.

Витрати на лікування зубів, на жаль, не перебувають серед найменувань зі списку дорогих медичних процедур. Оскільки максимально доступна до покриття сума в цьому випадку становить 120 тисяч рублів, саме з неї Варварі Миколаївні повернуть 13%, тобто, 15 тисяч 600 рублів, що залишилися 20 тисяч різниці, між покладеної сумою і сумою витрат, на жаль, просто згорають.

Що стосується операції, вона все ж є дорогою медичною процедурою і входить в урядовий список, отже, від її повної величини Варвара Миколаївна може отримати повернення в розмірі 13%.

Розрахуємо всю суму: (120 000 + 200 000) * 13% = 41 тисяча 600 російських рублів.

Як ми пам'ятаємо, за поточний податковий період Варвара Миколаївна з одержуваних на робочому місці трудових доходів перерахувала до державної скарбниці 62 тисячі рублів. Ця сума перевищує розраховану суму податкового вирахування, отже, всі зазначені вище кошти підлягають виплаті Варварі Миколаївні в повному розмірі.

Більш докладно про податкове вирахування за стоматологічні послуги ви дізнаєтеся з нашій статті . Розповімо про особливості отримання даного вирахування та необхідні документи.

Коли покладено отримання повернення податку на компенсацію медичних витрат

Повернення частини податкових відрахувань, сплачених раніше в бюджет країни, при отриманні лікування можливий в наступних випадках.

  1. Якщо ви витратили кошти на лікування:
    1. власне;
    2. мами або тата;
    3. чоловіка або дружини;
    4. дітей, які не досягли повнолітнього віку.
  2. Послуги надавалися ліцензованим медичним закладом, провідним діяльність на території Російської Федерації.
  3. Всі процедури, за які довелося викласти кровно зароблені кошти, входять в певний урядом країни перелік, виданий в 2001 році.
  4. Послуги були отримані не безкоштовно, а оплачувалися. Ті процедури, які були покриті з обов'язкового медичного страхування, компенсувати не можна, так як гроші за них не вносилися.
  5. Купівля ліків також повинна здійснюватися тільки для самостійного прийому або в користування одному з близьких родичів, тобто неповнолітнім нащадкам, батькам або дружину.
  6. Ліки, як і процедури, в обов'язковому порядку призначаються лікуючим лікарем, який має певну класифікацію.
  7. Медичні препарати також повинні входити в спеціалізований список, визначений на державному рівні, випущений в постанові від 2001 року.

Існує можливість отримати повернення податку, якщо було оплачено медичне страхування добровільного характеру. В цьому випадку відповідати законодавчим нормам повинні наступні обставини.

  1. Ви оплатили внески зі страхування, укладеним за допомогою оформлення паперового договору, про вчинення медичного страхування добровільної спрямованості, то ж стосується і найближчого кола сім'ї.
  2. Договором по страховці була передбачена оплата медичних послуг, пов'язаних виключно з лікуванням.
  3. Компанія, що здійснює страхову діяльність, мала ліцензію на здійснення діяльності відповідної спрямованості, і уклала з платником податків договір.

Керівництво по отриманню вирахування

Процес по отриманню грошової компенсації від держави забирає у громадян багато часу. Все тому, що необхідно не тільки зібрати і оформити необхідний пакет документів, але і дочекатися, поки відділення Федеральної податкової служби, куди вони здані, здійснить всі необхідні перевірки і видасть позитивне рішення про передачу грошових коштів платнику податків.

Все тому, що необхідно не тільки зібрати і оформити необхідний пакет документів, але і дочекатися, поки відділення Федеральної податкової служби, куди вони здані, здійснить всі необхідні перевірки і видасть позитивне рішення про передачу грошових коштів платнику податків

Які етапи потрібно пройти для отримання компенсаційних коштів

Хочемо нагадати, що з настанням 2016 року стали діяти нові законодавчі норми, що торкнулися способу отримання грошових коштів від держави по поверненню податку соціальної спрямованості. Так, до вступу їх в силу, грошові кошти можна було отримати тільки через податкову інспекцію, тобто одноразовою виплатою. Однак тепер доступна можливість отримання коштів через організацію-роботодавця, за допомогою призупинення відрахувань до державної скарбниці податку на доходи фізичної особи. Іншими словами, поки не буде виплачена повна величина належних вам коштів, від вашої заробітної плати припиняють відраховувати по 13% щомісяця і переводити в державну казну.

Новий спосіб має наступні плюсами:

  • якщо громадянин має велику зарплату, то відчує до неї і істотну надбавку, значить, на певний час добробут його сім'ї зросте відчутно;
  • не доведеться чекати закінчення податкового періоду, щоб звернутися до податкової інспекції із заповненими документами на отримання вирахування, як в першому випадку.

Незважаючи на очевидні переваги нового способу, ми вважаємо, що найбільш прийнятний старий, перевірений метод, так як він дозволяє отримати велику суму відразу, не роздроблену на шматочки. Уявіть, що можете почекати до кінця року і отримати гроші разом, а потім відправитися і купити, наприклад, телевізор, або ж будете відкладати на нього протягом всього наступного року.

Однак якщо сума за лікування повертається невелика, можна отримати її і на робочому місці, так як деякі компенсаційні виплати за лікування повертаються працівникові з першим же отриманням заробітної плати.

Процедура отримання вирахування через податкову інспекцію представляється нам найбільш скрутній, саме тому ми представляємо вам покрокову інструкцію по його проходженню, яка в подальшому стати в нагоді тим, хто встав на шлях отримання коштів самостійно, не маючи ніякого надання про майбутні труднощі.

Відео - Повернення 13% прибуткового податку на лікування

Проводимо підготовку та оформлення документів

В першу чергу, громадянин, який претендує на отримання вирахування, повинен зайнятися підготовкою і збором документів, які містять відомості, необхідні для здійснення процесу.

Таблиця 1. Які документи потрібно підготувати, щоб отримати податкове вирахування?

Документ Де взяти і як заповнити Документ Де взяти і як заповнити

Довідка 2-ПДФО

Довідка з маркуванням 2-ПДФО - перший номер у нашому списку. Вона містить інформацію, яка підтверджує, що громадянин є сумлінним платником податків, тобто:

  • є офіційно працевлаштованим співробітником;
  • отримує дохід і виробляє з нього щомісячні відрахування податку на доходи фізичної особи в державну казну.

Оскільки містяться в довідці відомості відносяться до місця роботи громадянина, отримувати документ він повинен в бухгалтерському відділі організації-роботодавця. Для її видачі необхідно написати відповідну заяву. Видається така довідка на конкретний податковий період. Оскільки містяться в довідці відомості відносяться до місця роботи громадянина, отримувати документ він повинен в бухгалтерському відділі організації-роботодавця

Договір про надання медичних послуг

Офіційний договір на папері, укладений з медичною організацією, яка надає послуги платнику податків. Він заповнюється перед початком процедур і зберігається до їх закінчення. Не викидайте його після, якщо хочете одержати відрахування вчасно, так як отримати його копію в медичному закладі ви за законом маєте право, однак, процедура часто затягується на довгий термін. Офіційний договір на папері, укладений з медичною організацією, яка надає послуги платнику податків

Копія ліцензії медичного закладу

Копія ліцензії медичного закладу, в якому проходило лікування платника податку - ще один обов'язковий елемент. Без його подання до податкової служби в отриманні грошової компенсації вам неминуче відмовлять, так як кошти можуть бути повернуті тільки за надання допомоги від акредитованої організації і ніяк інакше. Копія ліцензії медичного закладу, в якому проходило лікування платника податку - ще один обов'язковий елемент

Довідка про оплату медичних послуг

Довідка чи інший платіжний документ, який свідчить, що була проведена оплата наданих пацієнту послуг. Видається, як правило, в касах медичних організацій. Довідка чи інший платіжний документ, який свідчить, що була проведена оплата наданих пацієнту послуг

Напрямок лікуючого лікаря

Напрямок від лікуючого лікаря, відписав на:

  • проходження конкретних процедур;
  • придбання лікарських препаратів.

Крім того, краще запастися окремої папером у вигляді медичного висновок від доктора, що підтверджує необхідність проходження медичної допомоги в форматі конкретних лікувальних процедур і вживання ліків. Крім того, краще запастися окремої папером у вигляді медичного висновок від доктора, що підтверджує необхідність проходження медичної допомоги в форматі конкретних лікувальних процедур і вживання ліків

Чеки на покупку ліків

Чеки та інші платіжні документи, що підтверджують покупку рекомендованих доктором ліків. Чеки та інші платіжні документи, що підтверджують покупку рекомендованих доктором ліків

Документи, що підтверджують родинні зв'язки

Якщо грошові кошти вносилися в якості оплати медичного вспоможения родичам, тобто дружину, неповнолітнім нащадками або батькам, необхідно пред'явити документи, що підтверджують реальне наявність родинних зв'язків, тобто:

  • ксерокопії паспорта;
  • свідоцтва про народження;
  • свідоцтва про одруження.

Реквізити банківської карти

Необхідно також надати реквізити банківського рахунку або рахунку пластикової карти платника податків, на який податкова служба зобов'язана перевести належні кошти. Необхідно також надати реквізити банківського рахунку або рахунку пластикової карти платника податків, на який податкова служба зобов'язана перевести належні кошти

Декларація 3-ПДФО

Декларувати видатки, понесені у зв'язку з отриманням лікування, потрібно з використанням бланка під маркуванням 3-ПДФО. Про те, що він собою являє, ми поговоримо в наступному кроці інструкції. Декларувати видатки, понесені у зв'язку з отриманням лікування, потрібно з використанням бланка під маркуванням 3-ПДФО

Заява на повернення ПДФО

Заява на отримання часткового повернення прибуткового податку. Воно не складається самостійно, а скачується з офіційного електронного ресурсу Федеральної податкової служби або за посиланням нижче. Потім проводиться інтуїтивне заповнення порожніх граф.

Завантажити бланк заяви на повернення ПДФО

Зверніть увагу! Якщо за 12 місяців календарного року ви змінили кілька місць роботи, доведеться надати довідку з обох організацій. Найчастіше 2-ПДФО видається на старому робочому місці при звільненні, так що вам просто потрібно буде знайти її серед документів. Друга папір буде видана вже новим роботодавцем. Як заповнювати довідку 2-ПДФО, знайдете в нашій спеціальній статті .

Оскільки в більшості випадків вимагається надання копій, а не оригіналів шуканих документів, необхідно провести самостійне завірення кожної ксерокопії. Зробити це не важко. Не потрібно звертатися до нотаріальної контори і платити зайві гроші, просто завізує кожну сторінку особистим підписом, розшифруйте її і напишіть поруч фразу «копія вірна». В кінці обов'язково проставте актуальну дату.

Зверніть увагу! Запевнити необхідно не кожен документ, а саме кожну сторінку.

Зразок посвідчення документів

Декларація на повернення 13 відсотків за лікування

Заповнення деклараційного бланка 3-ПДФО - один з найважчих для новачка етапів, хоча насправді, процедура внесення до нього відомостей досить проста. Вся потрібна інформація є у вас на руках в супутніх їй документах, необхідно тільки правильно вписати її у відповідні графи.

Цей уніфікований деклараційний бланк використовується фізичними особами для отримання коштів по відрахуванню будь-якої спрямованості. Зважаючи на цю обставину, Федеральна податкова служба підготувала для платників податків спеціалізоване програмне забезпечення, завантажувати на офіційному на сайті служби . Отриманий електронний помічник не тільки самостійно формує декларацію в підсумковому вигляді, але і скорочує тимчасові витрати на заповнення. Під час його використання перед вами будуть з'являтися графи, які необхідно буде заповнити. Відомості для заповнення шукайте в підготовлених раніше документах, представлених в списку першого кроку.

Заповнити бланк самостійно не набагато складніше, ніж скористатися програмою

Крім того, необхідно дотримуватися норм оформлення. Бланк повинен бути надрукований рівно, щоб форма не порушувалася, на аркуші:

  • формату А4;
  • білого кольору;
  • спеціального паперу для друку.

Намагайтеся не допускати помилок при внесенні відомостей до декларації, так як навіть найменша неуважність загрожує вам виправленням бланка, а також збільшенням терміну отримання грошових коштів. В особливо запущених випадках платники податків отримують штрафи за відомості, які податкова інспекція вважатиме неправдивими.

Завантажити бланк 3-ПДФО

Передаємо зібрані папери на перевірку

Тепер, коли всі підтверджуючі право на отримання вирахування документи зібрані і на основі наявних в них відомостей складена податкова декларація 3-ПДФО, можна приступати до самого легкому кроці процесу: передачі пакета паперів на перевірку в Федеральну податкову службу, точніше її місцеве відділення, до якого платник податків відноситься на увазі адреси його офіційної прописки. Зробити це можна кількома способами, кожен з яких по-своєму гарний.

Варіант 1. Приватне поява в податковій інспекції. Багато платників податків практикують саме цей варіант, тому що він здається їм найбільш надійним. Дійсно, особиста присутність в чому полегшує процедуру психологічно, так як платник податків особисто може спостерігати прийом документів в обробку, а також ставити цікаві запитання фахівцям податкової служби, які займаються його справою.

Істотний мінус способу полягає в необхідності втрати великої кількості часу, дуже часто віднімає в збиток роботі або особистому житті. Подумайте, вам доведеться доїхати до податкової інспекції, отримати талон, простояти в черзі і тільки потім потрапити на прийом до фахівця, потім повернутися назад. Однак в деякому сенсі ці тимчасові витрати виправдані, так як фахівець відразу ж перегляне запропоновану на перевірку документацію і вкаже вам на помилки, що вимагають коректування.

Варіант 2. Передача документів здійснюється за допомогою поштового відправлення. Актуальним це спосіб є в тому випадку, коли відправлення проводиться в форматі цінного листа, до якого підшивається опис, що містить відомості по вкладеннях всередині нього. Крім того, в обов'язковому порядку необхідно замовляти повідомлення про отримання посилки, оскільки зважаючи на людського фактора фахівці можуть втратити документи і стверджувати надалі, що вони не надходили. Маючи на руках повідомлення ви зможете без виникнення проблем довести власну правоту.

Примірники поштової опису також потрібно робити в кількості двох найменувань, з тією ж метою - щоб мати на руках доказ. Усередині цього опису вказуються всі вкладені в відправлення паперу. Наша стаття підкаже, як правильно зробити опис документів для податкової.

До переваг шуканого способу відноситься суттєва економія часу, якого у сучасної людини і так небагато, проте, якщо співробітники Федеральної податкової служби виявлять, що у здійсненні бракує деяких потрібних документів або в одному з них допущена помилка, ви про це дізнаєтеся тільки по завершенню камеральної перевірки . Тобто через вісім - дванадцять тижнів.

Очікуємо вердикту податкової служби

Як тільки відділення податкової служби прийме в обробку вашу заявку на отримання кошти, разом з підготовленими документами, її фахівці приступлять до здійснення процедури камеральної перевірки. Відповідно до букви закону, по закінченню процесу, протягом десятиденного терміну вам відправлять так зване повідомлення в письмовому вигляді, у якому власне і будуть вказані підсумкові результати. Якщо ви отримаєте відмову, його причини, в обов'язковому порядку, будуть вказані всередині отриманого від податкової листи.

Зверніть увагу! Якщо в процесі здійснення перевірки у фахівців виникнуть вимагають роз'яснення питання, потрібно ваше негайне присутність для роз'яснення обставин. Однак, найчастіше, цього не відбувається.

Як тільки перевірка завершиться, доведеться почекати ще місяць, протягом якого здійсниться переказ грошових коштів на карту

Важливі нюанси

Хочемо звернути вашу увагу на кілька важливих моментів. Повернення прибуткового податку можливий лише за ті річні періоди, в які оплата медичних процедур і лікарських препаратів проводилася.

Отримання повної суми одноразовим платежем можливо лише після закінчення поточного податкового періоду, тобто в наступному році. Якщо не відбулося своєчасне оформлення вирахування, провести процедуру можна пізніше, однак, не пізніше течії двох наступних років, так як, згідно з буквою закону, здійснення виплат по відрахуванням проводиться за три минулі перед актуальним податковим періодом року.

Підведемо Підсумки

Повернення 13% від суми одержуваного лікування - серйозна підмога для громадян Російської Федерації, так як вітчизняна медицина, незважаючи на свою номінальну безкоштовність, вимагає вкладення серйозних коштів. Від сплачених грошей залежить якість, своєчасність і загальний рівень медичних послуг. Завдяки створенню особливого переліку процедур, що вважаються дорогими, можна отримати відчутну компенсацію витрат і зберегти добробут сім'ї на належному рівні.

Не забувайте регулярно звірятися з переліком, так як він щорічно доповнюється новими найменуваннями, адже ціни на лікувальні послуги зростають. Важливо пам'ятати, що поверненню підлягають кошти, витрачені на лікування за рекомендацією лікаря. Простіше кажучи, одержати відрахування за покупку ліків від застуди у громадянина не вийде.

Уважно ставтеся до заповнення та оформлення документів, виконуйте процедуру отримання вирахування поступово, і незабаром отримаєте належні вам за законом кошти.

Уважно ставтеся до заповнення та оформлення документів, виконуйте процедуру отримання вирахування поступово, і незабаром отримаєте належні вам за законом кошти

Лікарські препарати в Росії стають дорожче з кожним роком

Калькулятор розрахунку суми повернення податку при отриманні медичних послуг

Перейти до розрахунків

1. Які документи потрібно підготувати, щоб отримати податкове вирахування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online