Податковий (майновий) відрахування при покупці квартири в іпотеку в 2019 році: за відсотками і за квартиру, інструкція і документи для оформлення

  1. Хто може отримати майнове відрахування?
  2. 2 джерела отримання податкового вирахування по іпотеці
  3. Відрахування на нерухомість
  4. Відрахування за відсотками по іпотеці
  5. Правила повернення ПДФО до і після 2014 року
  6. Принцип розрахунку величини щорічного майнового відрахування з прикладами
  7. Список документів для податкового вирахування по іпотеці
  8. 2 варіанти повернення податку - покрокова інструкція
  9. Через декларацію за формою 3-ПДФО в податковій інспекції
  10. Скасування стягування прибуткового податку у роботодавця
  11. Чи обов'язково відвідувати податкову, або можна подати декларацію 3-ПДФО онлайн?
  12. Як подати документи в особистому кабінеті платника податків?
  13. Відеоролик про заповнення декларації 3-ПДФО
  14. Як майнове відрахування розподіляється між подружжям?
  15. Коли можна подавати документи на повернення податку при іпотеці?
  16. Чи обов'язково подавати документи щороку?
  17. Чи можна отримати податкове вирахування з двох квартир?
  18. Висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-який громадянин або податковий резидент РФ, відраховують 13% доходу державі, при покупці нерухомості має право на повернення частини раніше сплаченого ПДФО. Право на відшкодування виникає, навіть якщо квартиру набувають в іпотеку. Розглянемо докладно, як отримати податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку і як він розраховується, яка максимальна сума покладена до повернення і які документи підготувати для податкової.

Хто може отримати майнове відрахування?

Хто може отримати майнове відрахування

Проведення податкових відрахувань регулюється статтею 220 «Майнові податкові відрахування» Податкового кодексу РФ. Згідно зі статтею, держава в особі ФНС готове відшкодувати 13% від вартості квартири або витрат на нове будівництво, а також 13% від сплачених відсотків по іпотеці будь-якого платника податку, який придбав чи побудував житло за рахунок власних коштів або коштів цільового (іпотечного) кредиту.

На відрахування можуть розраховувати

  1. Громадяни РФ і податкові резиденти, які проживають на території Росії не менше 183 днів у році. Головна умова - мати офіційний дохід на території держави і відраховувати 13% податку до бюджету.
  2. Індивідуальні підприємці, що мають дохід, який обкладається податком на доходи фізичних осіб.
  3. Пенсіонери, які мають офіційний дохід крім пенсії - наприклад, здають житло в оренду, і платять податки.
  4. Громадяни, які купують нерухомість на ім'я неповнолітньої дитини і мають офіційне джерело доходу, з якого утримується 13%.

В яких випадках відрахування не покладено

  1. Надання невірних даних або помилкове заповнення податкової декларації 3-ПДФО.
  2. Громадянин є підприємцем на системі оподаткування УСН, ЕНВД, ЕСХН або ПСН і прибутковий податок до бюджету не платить.
  3. Відсутність офіційного місця роботи (студент, пенсіонер, безробітний).
  4. При військової іпотеці, програмі «молода сім'я» , Оплату частини вартості житла материнським капіталом і при інших субсидії від держави, відрахування отримують тільки з власних коштів.
  5. У громадянина вже вичерпана максимальна сума відрахування.
  6. Придбання житла у взаємозалежних осіб (подружжя, діти, батьки, сестри і ряд інших родичів, а також люди, пов'язані підлеглим становищем на службі).

Податкові відрахування надають саме за рахунок раніше сплаченого прибуткового податку, тому громадяни, які не мають офіційного заробітку, не можуть розраховувати на відшкодування.

2 джерела отримання податкового вирахування по іпотеці

При покупці нерухомості в іпотеку, у громадянина виникає право на 2 податкових вирахування:

  1. З вартості квартири.
  2. З процентів за іпотечним кредитом.

З'ясуємо максимальну суму, яку поверне податкова по кожному з них. Дані правила застосовні до нерухомості, придбаної після 1 січня 2014 року. До цієї дати діяли інші правила, про які розповімо далі.

Тип вирахуванняМаксимальна сумаСума до отримання

1 З вартості квартири 2 000 000 рублів 260 000 рублей 2 З відсотків по іпотеці 3 000 000 рублів 390 000 рублів

Відрахування на нерухомість

Громадянин може претендувати на майнове відрахування при будівництві або покупці готового або споруджуваного житла (частки), придбання земельної ділянки (частки) під ІЖС (індивідуальне житлове будівництво) або з розташованим на ній житловим будинком (частки в ньому).

Максимальна сума витрат на покупку нерухомості або нове будівництво, з якої ФНС поверне 13%, становить 2 000 000 рублів.

Розрахуємо остаточну суму, яку заявник отримає на руки:

2 000 000 рублів / 100% * 13% = 260 000 рублей.

Як швидко громадянин буде отримувати гроші, залежить від його офіційної зарплати. За минулий рік повернуть тільки суму прибуткового податку, утриману з платника податків.

Згідно з пп. 2 п. 1 ст. 220 НК РФ, якщо в поточному податковому періоді відрахування був виплачений в повному обсязі, його залишок переноситься на наступний рік. І так до тих пір, поки не буде повернута вся сума, покладена по конкретному об'єкту.

Відрахування за відсотками по іпотеці

При іпотеці податкове вирахування покладається і на відсотки. Пункт 8 статті 220 НК РФ обмежує його застосування одним об'єктом нерухомості, на який взята іпотека. Це означає, що після отримання повної суми належного вирахування по відсотках з одного іпотечного кредиту, громадянин вже не може претендувати на відшкодування ПДФО за відсотками з інших цільових кредитів.

Максимальна сума сплачених іпотечних відсотків, з якої дозволяється повернути 13%, становить 3 000 000 рублів.

Порахуємо, скільки можна отримати на руки:

3 000 000 рублів / 100% * 13% = 390 000 рублів.

Максимальна сума, яку виплатить держава при покупці квартири з іпотечним кредитом:

260 000 рублей + 390 000 рублів = 650 000 рублів.

Право на податкове вирахування по відсотках виникає тільки після виникнення права на основний відрахування. Якщо право власності (або акт прийому-передачі) було зареєстровано роком пізніше дати отримання іпотеки, то на сплачені за цей період відсотки також покладається відрахування.

Якщо громадянин вже повернув податок з покупки житла, але ще не заявляв відсотки, він має право зробити це пізніше.

Яку максимальну суму податкового вирахування можна отримати при покупці квартири в іпотеку (зображення клікабельно)

Правила повернення ПДФО до і після 2014 року

Поправки в НК РФ, які вступили в силу з 01.01.2014, диктують нові правила повернення 13% для житла, купленого після зазначеної дати. Розглянемо, які зміни внесли в закон.

До 2014 року. Якщо квартира придбана до 01.01.2014, податок повернуть лише по одному об'єкту незалежно від вартості покупки. Його максимальний розмір - 2 млн. Руб. Наприклад, якщо квартира придбана за 1,44 млн. Руб., То решта 560 000 руб. (2 000 000 - 1 440 000) згорає, і не переноситься на майбутні об'єкти. Однак відрахування з відсотків не обмежений будь-якої сумою. Якщо виплатили відсотків більше 3 млн - повернуть податок з кінцевої суми.

Якщо подружжя придбало житло в равнодолевую власність (50/50), ліміт розрахунку буде загальний - 2 млн. Руб. Кожен із подружжя може заявити на відрахування тільки зі своєї частини, т. Е. З 1 мільйона рублів, і отримати на руки по 130 тисяч рублів + відрахування на відсотки. Максимальна сума, яку виплатять родині, становить 260 тисяч рублів за основним пунктом (13% від 2 млн.), І 13% з сплачених відсотків по іпотеці.

Жоден з подружжя більше не зможе отримати майнове відрахування з інших об'єктів нерухомості в майбутньому. Невикористаний залишок згорає. Відрахування на відсотки подружжя може отримувати щорічно до тих пір, поки не погасять іпотеку повністю.

Після 1 січня 2014 року. Якщо іпотека взята після 01.01.2014, податкове вирахування може бути наданий за кількома житлових об'єктів, поки не буде досягнутий ліміт 2 млн. Руб. Однак відшкодування іпотечних відсотків тепер обмежена 3 млн. Руб. Скористатися податковим вирахуванням на відсотки можна лише в рамках одного об'єкта нерухомості.

Можлива і ситуація, коли громадянин вже отримав відрахування до 01.01.2014 при купівлі житла без залучення позикових коштів, а відрахування за відсотками він заявляє щодо іншого житла, купленого після вищезазначеної дати.

Право на відрахування при частковій власності виникає у кожного власника житла. Наприклад, при покупці квартири, вартістю понад 4 000 000 рублів подружжям в часткову власність, у кожного з них з'являється можливість повернути по 260 тис. Руб. за покупку квартири (520 тис. руб. на двох) і по 390 тис. руб. за відсотки, сплачені за іпотечним кредитом (780 тис. руб. на двох). Розрахунок показує, що сім'я може отримати 1,3 мільйона рублів (520 т. Р. + 780 т. Р.).

Якщо вартість квартири не перевищує 2 мільйони рублів, кожен власник отримує свою частину вирахування, і в подальшому може подати на повернення податку з суми, що залишилася за іншою нерухомості, поки йому не виплатять покладений ліміт в 260 тисяч рублів. Однак одержати відрахування за сплаченими відсотками нового цільового кредиту жоден з подружжя більше не зможе.

Принцип розрахунку величини щорічного майнового відрахування з прикладами

За рік заявнику повертають рівно ту суму, яка з нього утримувалася у вигляді прибуткового податку, якщо вона не перевищує максимальний розмір майнового відрахування.

Наприклад, квартиру купили за 1,8 млн. Руб. (Податкова повинна повернути 234 тис. Руб.), А платник податків сплатив державі за 1 рік прибутковий податок в розмірі 40 тис. Руб. ФНС виплатить йому 40 тис. Руб., А залишок 194 тис. Руб. (234 - 40) перейде на наступний рік.

Держава повертає ПДФО до того часу, поки не виплатить належну суму. Відрахування на сплачені відсотки по іпотеці можна також заявити вже з першого року. Однак це вигідніше зробити через кілька років, коли накопичиться відчутна сума або ліміт вирахування від вартості купленої квартири буде досягнутий.

Порядок розрахунку за відсотками аналогічний: якщо за один рік громадянин сплатив прибуткового податку в бюджет менше максимальної суми відрахування, залишок переноситься на наступні роки.

Приклад. Котельников Ф. Д. 03.05.14 р оформив цільової іпотечний кредит на квартиру. Її вартість склала 1,64 млн. Раніше податковим вирахуванням він не користувався. Відповідно, він заявляє до повернення всю вартість квартири і має право отримати:

1 640 000 р. * 0,13 = 213 200 р.

Однак за 2014 рік його зарплата склала 355 тис. Руб. Отже, за цей рік повернуть тільки 13% від цієї суми:

355 000 р. * 0,13 = 46 150 крб.

Залишок переноситься на наступний рік:

213 200 р. - 46 150 крб. = 167 050 р.

ФНС буде повертати прибутковий податок Котельникова Ф. Д. майже 5 років, якщо його зарплата не зміниться:

213 200 р. / 46 150 крб. = 4,62 року.

Потім він може заявити до відрахування відсотки, навіть якщо їх виплата по кредиту ще не закінчилася. Припустимо, що через 3 роки сума сплачених відсотків банку склала 380 тис. Руб. Зарплата Котельникова Ф. Д. на цей момент 375 тис. Руб. на рік. Отже, майже всю суму держава виплатить за один раз:

375 000 р. * 0,13 = 48 750 р.

На наступний рік перейде всього 650 рублів:

(380 000 р. - 375 000 р.) * 0,13 = 650 р.

До цих грошей можна додати суму сплачених відсотків вже за поточний рік, і з них теж повернути податок.

Так буде тривати до того часу, поки громадянин не отримає відрахування з усіх відсотків по іпотеці або сума не дійде до планки в 3 млн. Руб. Варто зазначити, що у Котельникова Ф. Д. в будь-якому випадку залишиться невитраченими 360 тис. Руб. від вартості самого житла (2 000 - 1 640). Відрахування з цієї суми він зможе заявити, якщо оформить у власність іншу нерухомість.

Список документів для податкового вирахування по іпотеці

Щоб податкова схвалила заяву громадянина на відрахування, він повинен надати в інспекцію наступні документи:

  1. Копія основної сторінки паспорта та сторінки з реєстрацією.
  2. Копія ІПН.
  3. Довідка 2-ПДФО з місця офіційної роботи ( скачати бланк ), Якщо є підробіток - з усіх місць. В інспекцію надають оригінал. Довідка надається за кожним календарним році, за який планується повернути податок.
  4. Декларація за формою 3-ПДФО ( скачати заповнений зразок або чистий бланк для заповнення ) Або заяву про отримання вирахування за місцем роботи.
  5. Якщо відшкодування податку планується отримувати за місцем роботи, заповнюють заяву на отримання повідомлення про право на відрахування для роботодавця ( скачати бланк для заповнення ), І надають його в податковий орган.
  6. Свідоцтво про державну реєстрацію права власності, або виписка з ЕГРП для об'єктів, оформлених після 15.07.2016.
  7. Якщо податкове вирахування оформляється на дитину, надають копію свідоцтва про народження.
  8. При покупці квартири подружжям, пишуть заяву про розподіл вирахування для нерухомості, оформленої до 01.01.2014. Якщо квартира оформлена після цієї дати, заява про розподіл пишуть тільки при вартості житла менше 4 млн. Руб.
  9. Договір купівлі-продажу нерухомості.
  10. Акт прийому-передачі, якщо квартира купувалася в новобудові.
  11. Розписки продавця про отримання коштів, якщо розраховувалися готівкою, або банківські виписки про перерахування коштів, касові і товарні чеки, квитанції до прибуткових ордерів, що підтверджують перерахування коштів.
  12. Заява на податкове вирахування по житловому об'єкту (скачати) при оформленні вирахування через ФНС.
  13. Реквізити банківської картки або рахунку, куди податковий орган перерахує суму вирахування.
  14. Договір на іпотеку, графік погашення кредиту та звіт про сплачені відсотках.
  15. Квитанції до прибутково-касових ордерів, виписки з банку про виплачені відсотках, якщо планується заявити їх до повернення.

Список документів для отримання податкового вирахування у роботодавця або в податковій за відсотками і з нерухомості при іпотеці (зображення клікабельно)

З зазначених вище документів знімають копії. У податкову приносять і оригінали, щоб фахівець при необхідності міг їх звірити.

2 варіанти повернення податку - покрокова інструкція

Є 2 варіанти відшкодування податку - через податкову службу в кінці кожного року, або через роботодавця. Розберемо кожен із способів докладно.

Через декларацію за формою 3-ПДФО в податковій інспекції

Декларація подається після закінчення календарного року, в якому була отримана іпотека і оформлено право власності на нерухомість. Якщо повернути всю суму за один раз не вийде, в наступному році знову подають декларацію 3-ПДФО.

Як виглядає покрокова схема:

  1. Заповнюють декларацію за формою 3-ПДФО.
  2. Якщо в декларації вказана сума відрахування за конкретний період, пишуть заяву про податкове вирахування в зв'язку з витратами на покупку нерухомості.
  3. Отримують довідку 2-ПДФО за місцем роботи про суму утриманих податків за відповідний рік.
  4. Готують копії документів, що підтверджують право на житло (див. Перелік відповідних документів вище).
  5. Готують копії платіжних документів, що підтверджують оплату житла (див. Перелік вище).
  6. При придбанні нерухомості у спільну часткову власність подружжям, готують:
  • копію свідоцтва про шлюб;
  • письмову заяву про розподіл розміру майнового відрахування між подружжям.
  1. Надають в ИФНС за місцем проживання заповнену податкову декларацію з копіями перерахованих документів.
  2. Інспекція розглядає документи і виносить остаточне рішення протягом 3 місяців. Якщо в документах є помилки, заявнику дзвонять або пишуть листа. Однак краще зателефонувати особисто через 2 місяці після подачі документів, і дізнатися, чи все в порядку.
  3. У разі позитивного рішення протягом 1 місяця податкова перерахує гроші на вказаний рахунок.

приклад:

Ісаков Н. Г. купив квартиру в іпотеку в квітні 2017 р за 2,25 млн. Раніше відрахування він ніколи не отримував, тому отримати його можна в повному обсязі - 2 млн. (260 тис. Руб. На руки). За весь 2017 р зарплата Ісакова М.Г. склала 720 тис. руб. і був утриманий прибутковий податок 93,6 тис. руб.

У 2018 році він звертається до податкової і після перевірки декларації отримує саме цю суму. Залишок ПДФО 166,4 тис. Руб. (260 - 93,6) переходить на наступний рік. Від вирахування залишилося 1280 тис. Руб. (2000 - 720 тис. Руб.). Ісаков М.Г. може одержати відрахування за відсотками за іпотечним кредитом не обов'язково в 2018 р, а в наступних, але податок повернуть саме за останні 3 роки.

Скасування стягування прибуткового податку у роботодавця

Громадянин одразу після оформлення права власності, не чекаючи, поки календарний рік закінчиться, звертається до податкового органу для отримання повідомлення про право на відшкодування ПДФО за місцем роботи. Заява пишуть в інспекції, де воно розглядається протягом 1 місяця. Зразок заяви доступний нижче в режимі онлайн перегляду або за посиланням для скачування: заяву для заповнення .

У разі схвалення ИФНС видає повідомлення про право на майнове відрахування. Повідомлення відносять роботодавцю і заповнюють заяву на відшкодування податку за місцем роботи. Працівник починає отримувати зарплату без утримання прибуткового податку. Правило переносу вирахування на наступний рік таке ж, як і в попередньому способі. Відмінність цього варіанту - отримання грошей невеликими частинами щомісяця, а не «купкою» в кінці року.

Як виглядає покрокова схема:

  1. Пишуть заяву на отримання повідомлення для роботодавця, що підтверджує право на майнове відрахування в довільній формі.
  2. Готують копії документів, що підтверджують право на повернення прибуткового податку (див. Перелік вище).
  3. Надають в інспекцію за місцем проживання заяву на отримання повідомлення та копії документів, що підтверджують право на відрахування.
  4. Через 30 днів отримують в податковому органі повідомлення про право на податкове вирахування.
  5. Надають повідомлення роботодавцю, на підставі якого роботодавець перестає утримувати податок з працівника.

приклад:

Логінова Н. В. Придбай в березні 2017 р квартиру в іпотеку за 2,43 млн. Вона решила отрімуваті гроші (2 млн.) Через роботодавця и відразу звернули в Податковий з відповіднімі документами. Через місяць вона віднесла ПОВІДОМЛЕННЯ в бухгалтерію за своим місцем роботи. Щомісячна зарплата Логінової Н.В. без Утримання прибуткового податку 56 тис. руб. Отже, Цю суму вона и стала отрімуваті (Ранее отримувалася на руки 56 - 7,28 = 48,72 тис. Крб.).

Разом за рік Логінова Н. В. Чи поверне 87,36 тис. Руб. прибуткового податку. Неодержаний частина 172,64 тис. Руб. (260 - 87,36) перейде на наступний рік. Щороку роботодавцю надають нове повідомлення, до відшкодування повної суми відрахування.

Щороку роботодавцю надають нове повідомлення, до відшкодування повної суми відрахування

2 способи, якими можна повернути відрахування при іпотеці (зображення клікабельно)

Чи обов'язково відвідувати податкову, або можна подати декларацію 3-ПДФО онлайн?

Не всі знають, що подати документи можна онлайн на сайті Nalog.ru , При цьому відпадає необхідність відвідування податкової.

ru   , При цьому відпадає необхідність відвідування податкової

Особистий кабінет сайту nalog.ru

Для подачі заяви на податкове вирахування через сайт, потрібно мати доступ до «Особистого кабінету платника податків для фізичних осіб», який можна отримати трьома способами:

  1. Введення реквізитів облікового запису сервісу «держпослуги». Спосіб підходить тільки для користувачів, які отримали реквізити доступу до держпослуг особисто у відділенні Пошти Росії, МФЦ або іншому місці присутності операторів Єдиної системи ідентифікації і аутентифікації.
  2. За допомогою реєстраційної карти. Карту отримують особисто в найближчому відділенні ФНС.
  3. С помощью електронного підпісу.

Як подати документи в особистому кабінеті платника податків?

Після отримання доступу до особистого кабінету можна подавати документи на відрахування онлайн.

Покрокова схема подачі заявки:

1. Отримання ключа електронного підпису для заповнення декларації на сайті. Його створюють в особистому кабінеті в профілі користувача. Там же отримують сертифікат перевірки електронного підпису.

Там же отримують сертифікат перевірки електронного підпису

Куди натиснути, щоб отримати електронний підпис

2. Заповнення декларації за формою 3-ПДФО на сайті або в спеціальному додатку. Нижче є відеоролик, в якому детально розповідається про заповнення декларації за 2018 рік.

Куди натиснути, щоб заповнити декларацію 3-ПДФО

3. Отримання довідки 2-ПДФО в бухгалтерії за відповідний рік про суму утриманих відсотків.

4. Заповнення заяви на податкове вирахування із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування вирахування. До декларації прикладають скан-копії необхідних документів, див. Перелік вище.

5. Документи і декларацію, заповнену в онлайн режимі, підписують електронним підписом і відправляють в податкову.

Відеоролик про заповнення декларації 3-ПДФО

Часто задавані питання

Відповімо на питання, які часто задають щодо отримання податкового вирахування при купівлі квартири з іпотекою.

Як майнове відрахування розподіляється між подружжям?

Як майнове відрахування розподіляється між подружжям

Повернення податку якщо власники - подружжя, має такі особливості:

  1. Податкові відрахування з 2 млн. Право отримати кожен чоловік при оформленні спільної власності. При цьому допускається змінити стандартне співвідношення 50/50 на будь-яке інше. Наприклад, 0/100% при вартості квартири 2,27 млн. Руб., Відрахування в розмірі 2 млн. Руб. може взяти тільки чоловік, а дружина повністю відмовиться від його використання з цього конкретного об'єкта.
  2. При покупці в спільну часткову власність відрахування розподіляється в розмірі фактично понесених витрат від ціни квартири, тобто не обов'язково строго пропорційно часткам. Заявляти до повернення можна також 2 млн. З одного об'єкта. Однак подружжя за заявою про перерозподіл понесених витрат можуть поміняти співвідношення. Наприклад, квартиру купили за 3,92 млн., Всі платіжні документи чоловік оформив на себе, але за заявою подружжя про розподіл податкового вирахування порівну, дружина теж може одержати відрахування з цього ж об'єкта (кожному схвалять отримання 13% з 1,96 млн .).
  3. Майновий вирахування на відсотки іпотечного кредиту розподіляється так само, як і податкові відрахування з «тіла» кредиту.

Вищенаведені правила актуальні тільки при оформленні іпотеки після 1 січня 2014 року. До цього часу діяли інші норми НК РФ, зокрема відрахування 2 млн. Руб. надавався тільки по одному об'єкту нерухомості.

Коли можна подавати документи на повернення податку при іпотеці?

Дивлячись про який об'єкт іде мова. Розрізняють 4 найпоширеніші варіанти:

  1. Якщо мова йде про покупку в іпотеку готового житла, то заявляти на податкове вирахування можна після реєстрації права власності.
  2. Коли справа стосується житла, що будується, то право на податкові відрахування виникає після отримання акта прийому-передачі квартири.
  3. При купівлі земельної ділянки або його частки під ІЖС, заяву про повернення надміру сплаченого податку пишуть після реєстрації права власності на житловий будинок.
  4. Заява на повернення податку з відсотків можна подати тільки після виникнення права на відрахування з нерухомості.

Чи обов'язково подавати документи щороку?

Так але не все. Щорічно подаються такі документи:

  1. Довідка 2-ПДФО;
  2. Копія паспорта при його заміні та / або зміну адреси прописки і / або прізвища;
  3. Копію свідоцтва про шлюб або про розірвання шлюбу, при зміні прізвища;
  4. Довідку з банку про розмір сплачених відсотків при отриманні вирахування з іпотеки.

Чи можна отримати податкове вирахування з двох квартир?

Можна, якщо квартира оформлена після 01.01.2014. В цьому випадку можна отримати податкове вирахування з декількох об'єктів нерухомості, поки держава не виплатить повну суму в 260 000 рублей.

Якщо квартира оформлена до 2014 року, повернути 13% податку можна тільки від її вартості. Подати на відрахування з іншої квартири буде не можна. Якщо залишилася невживана сума, вона згорить.

Висновок

  1. Будь-якому платнику податків повернуть до 260 тис. Руб. від вартості нерухомості і до 390 тис. руб. з відсотків, сплачених за іпотечним кредитом.
  2. Правила вирахування були змінені після 01.01.2014, важливо це враховувати при подачі документів на відшкодування відсотків.
  3. Отримувати податкове вирахування з нерухомості можна до тих пір, поки не буде виплачена вся сума (з 2014 року).
  4. Повернення податку з іпотечних відсотків обмежений 1 об'єктом нерухомості (з 2014 року).
  5. Повернути податок можна через податкову інспекцію або за місцем роботи.
  6. Якщо подати документи в ИФНС в січні, то вже в травні сума сплаченого ПДФО за минулий рік буде перерахована на рахунок.

Хто може отримати майнове відрахування?
Як подати документи в особистому кабінеті платника податків?
Коли можна подавати документи на повернення податку при іпотеці?
Чи обов'язково подавати документи щороку?
Чи можна отримати податкове вирахування з двох квартир?
Хто може отримати майнове відрахування?
Як подати документи в особистому кабінеті платника податків?
Як майнове відрахування розподіляється між подружжям?
Коли можна подавати документи на повернення податку при іпотеці?
Чи обов'язково подавати документи щороку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online