ПДВ при експорті товарів з Польщі

  1. Які податки платить фірма
  2. Посилки в Польщу і з Польщі
  3. TAX FREE
  4. Які товари можна перевозити через польський кордон
  5. Зареєструвати нову фірму в Польщі або купити готову

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день, згідно з чинним законодавством, підприємницька діяльність в Польщі підлягає оподаткуванню. Податки в Республіці Польщі повинен платити не тільки громадянин Польщі, але і іноземець. при відкритті бізнесу слід ознайомитися з основними видами податків для юридичних осіб (наприклад, Товариства з обмеженою відповідальністю) в Республіці Польщі.

Які податки платить фірма

Отже, фірма в Польщі платить:

  • податок на додану вартість від товарів, послуг - ПДВ (VAT). Стандартна ставка становить двадцять три відсоткові пункти
  • прибутковий податок на прибуток юридичної особи (CIT) в розмірі дев'ятнадцяти відсотків.
На сьогоднішній день, згідно з чинним законодавством, підприємницька діяльність в Польщі підлягає оподаткуваннюДо митної вартості товарів, що експортуються, включаються фактичні витрати, якщо раніше в неї не були включені: 1) на завантаження / розвантаження / перевантаження / транспортування, а також страхування до пункту перетину митного кордону України;2) комісійні та брокерські винагороди;3) ліцензійні та інші платежі за використання об'єктів права інтелектуальної власності.

Іноземець, який організував бізнес в Польщі, повинен ПДВ, який додавав клієнтам, заплатити в Податкову інспекцію. Податок на додану вартість сплачується бізнесменом в Податковій інспекції за місцем здійснення ним підприємницької діяльності, тобто там, де відбулося відкриття фірми .

Податок на додану вартість як правило, вже включений в ціну, встановлену на продукти харчування, одяг, послуги. В даному випадку мова йде про ціну брутто. Якщо ціна на товар або послугу в нетто, це буде означати, що необхідно додати податок. У магазинах і на підприємствах з побутового обслуговування, в ціни на товари податок вже включений.

У Республіці Польщі існують різні ставки податку на додану вартість (двадцять три, вісім, п'ять, нуль відсотків). Залежно від роду товарів і виду послуг, що надаються встановлюється певна ставка ПДВ.

Згідно з польським законодавством, ставка ПДВ для операцій імпорту в Польщу і експорту з Польщі відрізняються. Ставка ПДВ при експорті з Польщі та за межі Європейського Союзу становить нуль відсотків. Ставка ПДВ дорівнює нулю при експорті товарів, при внутрішньогалузевих постачання товарів, при наданні міжнародних транспортних послуг.

Нульова ставка ПДВ встановлена на принтери, процесори для комп'ютерів, сканери, сервери і інше комп'ютерне обладнання, а також на приналежності для сліпих людей, на пристрої для передачі даних (цифрових). Сплачений податок на додану вартість повертається польською державою автоматично протягом тримісячного терміну на підставі оформлених декларацій (експортних).

Посилки в Польщу і з Польщі

посилки

Як відправити посилку, і отримати її з Польщі. Детальніше

TAX FREE

повернення пдв

Що означає TAX FREE? Повернення суми ПДВ на кордоні, за зроблені покупки в Польщі. Детальніше

Які товари можна перевозити через польський кордон

які товари

Товари, які можна перевозити через кордон Польщі, і в якій кількості. Детальніше

Зареєструвати нову фірму в Польщі або купити готову

зареєструвати або купити

Що краще для підприємця, зареєструвати нову фірму в Польщі або купити вже готову? Детальніше

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online