Яким чином повернути 13% з іпотеки - як відшкодувати відсотки за іпотечним кредитом Папа Банкір

  1. Як можна відшкодувати 13% за іпотечним кредитом
  2. Яку суму з сплачених відсотків по іпотеці можна повернути
  3. Додаткова інформація щодо повернення ПДФО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день лише невеликий відсоток громадян, які придбали нерухомість для проживання по іпотеці, знають про те, що мають право повернути 13% з іпотеки.

У даній статті ми розберемо питання, як повернути належні тринадцять відсотків з іпотеки, які можуть бути встановлені обмеження в даній процедурі і які передбачені умови повернення витрачених коштів.

Як можна відшкодувати 13% за іпотечним кредитом

Кожен російський громадянин або громадянин іноземної держави, який згідно з чинним законодавством трудиться в Російській Федерації та щомісяця виплачує належні податки на доходи юридичної особи, мають право претендувати на отримання податкового вирахування. Це певна сума в грошовому еквіваленті, на яку буде зменшено податкове база з ПДФО.

Сума такого відрахування по нерухомості, що купується дорівнює величині витрат на його придбання, але не може бути вище 2 000 000 рублів. Податкова база з ПДФО, що представляє собою суму, з якої податок обчислюється, в результаті використання податкового вирахування або обнуляється, або скорочується. Платник повинен написати заяву в податковий орган, який погашатиметься повернення суми надміру сплаченого ПДФО.

Кажучи доступною мовою, громадянин, який здійснює трудову діяльність в офіційному порядку і виплачує належний за законом прибутковий податок зі своєї заробітної плати, при покупці нерухомості для проживання за договором іпотечного кредиту, має право повернути суму сплаченого прибуткового податку. Таким чином держава представляє можливість повернути 13% від вартості купленого за програмою іпотечного кредитування житла. Є важливий момент - на законодавчому рівні було введено обмеження вартості нерухомості для проживання, яка може бути прийнята до розрахунку. Ця сума дорівнює 2 мільйонам рублів. Тому, якщо ви придбали квартиру, вартість якої становить 3,5 мільйона рублів, то 13-ти відсотковий податок буде розраховуватися лише з 2 мільйонів рублів. У разі якщо придбана нерухомість коштує менше 2 мільйонів рублів, то 13% будуть розраховані згідно з фактичною вартістю.

Виникає закономірне питання: а що робити з залишилася частиною прибуткового податку, який допустимо отримати? При покупці наступної житлової нерухомості ви зможете її отримати. Давайте розберемося на конкретному прикладі. Наприклад, ви стали щасливим володарем квартири, яка коштує 1, 2 мільйони рублів. Відповідно до покладених 13%, ви відшкодовує собі суму, рівну 156 000 рублів. З огляду на те, що максимальна сума, яка допускається для розрахунку, складає 2 мільйони рублів, при наступній покупці житла ви зможете отримати виплату з решти 800 000 рублей.

З огляду на те, що максимальна сума, яка допускається для розрахунку, складає 2 мільйони рублів, при наступній покупці житла ви зможете отримати виплату з решти 800 000 рублей

Загострюємо увагу на те, що щорічна виплата не може бути вище суми прибуткового податку, який ви сплатили за попередній рік. Це означає, що якщо в результаті використання податкового вирахування ви маєте право «забрати» свої 250 000 рублів, але в минулому році прибуткового податку ви виплатили лише 50 000 рублів, то в поточному році ви можете претендувати на отримання тільки 50 000 рублів. І тільки в наступні роки ви зможете отримати решту суми, але знову-таки в сумі, яка не перевищуватиме суму сплаченого прибуткового податку.

Яку суму з сплачених відсотків по іпотеці можна повернути

Крім податкового вирахування на покупку житлової нерухомості можна отримати також податкове вирахування по відсотках по кредиту, який був витрачений на її покупку. На законодавчому рівні було визначено максимальна сума для розрахунку податкового вирахування за кредитними відсотками - вона становить 3 мільйони рублів. Згідно з цим, ви можете повернути суму не більше ніж 390 тисяч рублів (13% від 3 мільйонів) - ця цифра жодним чином не буде залежати від суми сплачених за фактом відсотків по іпотеці. Обмовимо важливий факт - якщо відсотки по кредиту становлять менше 3 000 000 рублів, то залишок по ним просто згоряє. Це означає, що якщо через деякий час ви прийміть рішення купити в кредит ще одне житло, то ви вже не зможете отримати до відрахування різницю між сумою відрахування за відсотками, заявленого раніше і його максимальним значенням.

У міру того як ви сплачуєте відсотки за іпотечним кредитом, стане можливим повернення відсотків по іпотеці. У разі коли ви вже в повному обсязі «закрили» кредит, і податкові відрахування за відсотками отримали, але не повністю (така ситуація може настати, коли сума відрахувань вище ваших доходів), то в майбутньому році ви можете отримати залишок вирахування.

Важливо! На законодавчому рівні немає ніяких обмежень щодо кількості років, на які ви маєте право переносити залишок вирахування.

Додаткова інформація щодо повернення ПДФО

Якщо ви купуєте житло за допомогою іпотечного кредиту, то вам стане в нагоді наступна інформація:

1. Якщо житлова площа оформляється в рівних частках на всіх членів сім'ї, тобто у спільну часткову власність, то всі, хто працює співвласники мають законне право отримати податкове вирахування, так як офіційно працевлаштовані повнолітні громадяни сплачують податок на прибуток. Наприклад, мова може йти про обох подружжя.

2. Якщо батьки набувають своїм дітям, які ще не досягли повноліття, у власність житло, то вони зберігають право на отримання податкового вирахування навіть в тому випадку, якщо вони не придбають права на дану власність.

Щоб отримати податкове вирахування, необхідно мати при собі такий пакет документів:

  • Довідку за формою 2-ПДФО, яку потрібно взяти з місця офіційного працевлаштування
  • Паспорт російського громадянина або паспорт громадянина іноземної держави
  • Документи, що підтверджують витрати, які були понесені за фактом. До них відносяться квитанції, акт прийому-передачі житлового приміщення, платіжні доручення, чеки, договір і так далі
  • Заявник повинен самостійно заповнити декларацію 3-ПДФО

3. Наявність іпотечного кредиту теж необхідно буде підтвердити - представити договір іпотечного кредитування. До того ж, знадобиться надати розрахунок розміру сплачених за іпотекою відсотків. Довідку вам потрібно взяти в банку.

4. Крім цього, довести потрібно і факт знаходження житлової нерухомості у власності - представити свідоцтво про право власності.

5. Якщо ви займаєтеся оформленням податкового вирахування на квартиру, куплену дітям, то ступінь вашого споріднення з ними теж потрібно підтверджувати - для цього слід пред'явити свідоцтва про народження;

6. Ви маєте право отримати податкове вирахування, як через податковий орган, так і через роботодавця. Але в податкову службу за місцем проживання, в будь-якому випадку, потрібно буде звернутися, маючи при собі весь пакет документів. Якщо претендуєте на отримання загальної суми, то вам потрібно запастися терпінням і чекати від 2 до 4 місяців - стільки дається на розгляд документів.

7. Якщо ви прийняли рішення отримувати відрахування через свого роботодавця, то потрібно відвідати податковий орган і взяти повідомлення про підтвердження права на отримання майнових вирахувань, яке передається за місцем своєї роботи. Далі потрібно написати заяву, до якої додається отримане з податкової інспекції повідомлення. На підставі цього роботодавець перестане утримувати з вас прибутковий податок до того часу, поки ваші доходи не стануть вище суми податкових відрахувань, розмір яких був прописаний в повідомленні. Може трапитися так, що до кінця року роботодавець не зможе в повній мірі надати вам податкові відрахування. В цьому випадку в наступному році їх залишок можна отримати як на місці своєї офіційної роботи, так і в податковому органі. Щоб отримати залишок податкового відрахування у роботодавця, знадобиться щорічно заново писати заяву і брати в податковому органі повідомлення про підтвердження права на отримання майнових вирахувань.

Як Ви можете бачити відшкодувати відсотки за іпотечним кредитом абсолютно реально, потрібно тільки лише підготувати відповідні документи і запастися терпінням.

Виникає закономірне питання: а що робити з залишилася частиною прибуткового податку, який допустимо отримати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online