Який товар протягом 14 днів можна повернути

  1. В який період можна повернути куплений товар з прав споживача?
  2. Який товар можна повернути в магазин за Законом Про захист прав споживачів?
  3. З якої причини можна повернути товар протягом 14 днів
  4. Стаття, за якою споживач може повернути товар
  5. Які товари не можна повернути протягом 14 днів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У багатьох виникає ситуація, коли купив товар, прийшов додому, подивився, оцінив - не підходить. Актуальним стає питання, чи можна обміняти або здати назад. Часто при покупці його задають консультанту або продавцеві, особливо якщо не передбачається окремого гарантійний талон повторно. Також затребуваним моментом є питання, в який період можна повернути товар.

В який період можна повернути куплений товар з прав споживача?

Всі аспекти, пов'язані з придбанням товарів і послуг регулюються Законом Про захист прав споживачів . Він вказує на основні положення за якими продукція може бути повернена.

Законом встановлюється, що при певних умовах продукція може бути повернена в магазин протягом перших двох тижнів з дня покупки. Слід враховувати при цьому, що технічно складні вироби не можуть бути повернуті в даний період в тому випадку, якщо вони справні.

У разі виявлення дефекту споживачеві дається два роки на те, щоб здати через них товар. Законоположенням обумовлюються при цьому розумні терміни. Тобто, якщо дефект був або міг бути виявлений в перший місяць, а покупець продовжував користуватися виробом ще півтора року, то мається на увазі, що клієнт всім задоволений.

Про те, чи можна повернути товар в принципі, написано тут .

Який товар можна повернути в магазин за Законом Про захист прав споживачів?

Згідно із законом про захист прав споживачів (пункт про гарантійні терміни ) Якісна продукція може бути повернена в перші два тижні з моменту придбання, якщо він відповідає поставленим умовам. Однак повернення можна зробити і в більший термін аж до двох років.

Такі вироби можна здати в тому випадку, якщо виявлений виробничий дефект. Навіть якщо воно відноситься до технічно складним товарам, повернути його можна з таких підстав:

  • наявність неполадки, усунення якої може зайняти тривалий час або зажадає великих витрат, враховується також постійне прояв даної несправності після одного або декількох ремонтів;
  • гарантійний ремонт продукції зайняв більше 45 днів;
  • поломки трапляються постійно і часто, на ремонт в сукупності йде не менше місяця в кожен гарантійний рік.

Дані причини є достатнім обґрунтуванням, щоб повернути або обміняти покупку. Однак може знадобитися проведення експертизи, щоб встановити приналежність несправності до виробничих недоліків. У разі, якщо це так, послуги експерта оплачуються магазином або сервісним центром.

Якщо говорити про повернення одягу в магазин за законом, то подробиці є в цій статті .

З якої причини можна повернути товар протягом 14 днів

Наступні умови повинні бути дотримані для повернення продукції в магазин:

  • непродовольчий характер вироби;
  • починаючи з наступного дня після покупки 14 днів ще не пройшли;
  • виріб зберігає свій товарний вигляд і не було в експлуатації, збережені всі технічні властивості;
  • покупець може пред'явити докази придбання даної продукції - квитанції, договір, показання свідків;
  • товар не входить до переліку не підлягають поверненню.

Відносно технічно складних виробів слід інше правило. Вони не можуть бути повернуті в магазин або сервісний центр за стандартними умовами. Але в разі виявлення неполадок будь-якого ступеня складності повернути продукцію можна.

Про повернення товару протягом 14 днів без пояснень - тут .

Стаття, за якою споживач може повернути товар

При складанні претензії або усному зверненні, виникає питання, на підставі якої статті можна повернути товар в магазин протягом 14 днів (Згідно із законом про захист прав споживачів). Звернутися слід до статті 25 Закону Про захист прав споживачів. Вона наказує не тільки можливість обміну і повернення, а й порядок їх здійснення. Тут же вказується і термін в чотирнадцять днів, а також непродовольчий характер продукції.

У разі, якщо вони не підійшло клієнту з певних причин, воно може бути обміняно на аналогічне. Отримати за нього гроші можна тільки в тому випадку, якщо аналогічна продукція відсутня. Повернення грошей здійснюється протягом трьох днів з моменту звернення. Також стаття наказує, що продавець може укласти з покупцем угоду і надати заміну в міру її появи.

А в наступній статті можна дізнатися, протягом якого часу за законом можна повернути товар в магазин .

Які товари не можна повернути протягом 14 днів?

Для внесення ясності, слід окремо розібрати, які товари не можна повернути або обміняти в магазині або сервісі. Варто відразу зазначити, що вказується якісна продукція. Наступний перелік не підлягає поверненню за стандартними причин:

  • парфумерія, косметика, предмети особистого використання і гігієни;
  • текстильна, швейна і трикотажна продукція;
  • побутова хімія, а також сільськогосподарські добрива та хімікати;
  • автомобілі, літаки і судна, що працюють на електродвигуні або ДВС;
  • технічно складні вироби - побутова та організаційна техніка, включаючи комп'ютери, телевізори, телефони ;
  • лікарські товари та медикаменти;
  • ювелірні вироби;
  • цивільна зброя;
  • тварини і рослини;
  • продукція друкованого характеру, в тому числі і на непаперових носіях;
  • предмети меблів.

Тобто, якщо дані покупки відповідають заявленій якості і характеристикам, повернути їх не можна. Протягом 14 днів їх можна здати в магазин при виявленні будь-якого дефекту, що порушує їх якісні або зовнішні параметри. По закінченню цього терміну аж до двох років їх можна повернути, якщо виробничий брак неустраним або поломки трапляються дуже часто.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):В який період можна повернути куплений товар з прав споживача?
Який товар можна повернути в магазин за Законом Про захист прав споживачів?
В який період можна повернути куплений товар з прав споживача?
Який товар можна повернути в магазин за Законом Про захист прав споживачів?
Які товари не можна повернути протягом 14 днів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online