Які документи потрібні для повернення 13 відсотків з відсотків по іпотеці

  1. необхідна документація
  2. нюанси
  3. способи отримання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З огляду на, що придбання нерухомості є витратним заходом, при оформленні кредиту потрібно дізнатися, які документи будуть потрібні для повернення 13 відсотків з відсотків по іпотеці. Платежі за таким кредитом вносяться щомісяця, і їх сума позначається на бюджеті сім'ї. Законодавець, піклуючись про людей, видав положення, згідно з яким здійснюється податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку. Той, хто оформив іпотеку, може отримати 13% в якості відшкодування. Для податкового вирахування необхідно зібрати документацію та подати її в ИФНС. У 2019 така можливість надається тільки тим, хто трудиться офіційно.

У 2019 така можливість надається тільки тим, хто трудиться офіційно

необхідна документація

Повернення податкового вирахування при купівлі квартири в іпотеку проводиться в міру того, як сплачуються відсотки банку Повернення податкового вирахування при купівлі квартири в іпотеку проводиться в міру того, як сплачуються відсотки банку. На повернення 13 відсотків з покупки квартири, який буде проводитися на постійній основі, потрібно надати:

  • свідоцтво, яке є підставою виникнення права власності;
  • Угода про купівлю-продаж нерухомості;
  • документація, яка підтверджує, що відсотки сплачені;
  • графік, за яким відбувається виплата;
  • для повернення податку при покупці квартири також потрібно подати довідку про зарплату або документацію, що відображає рівень прибутку;
  • договір, за яким оформлений кредит;
  • акт, за допомогою якого засвідчується особистість позичальника (потрібно надати ксерокопію всіх його сторінок).

Важливо! При собі необхідно мати оригінали названої вище документації. Спеціаліст має право попросити надати будь-який з них для проведення звірки.

Документи для повернення податку надаються в уповноважений орган, який здійснює діяльність у сфері оподаткування (далі - ИФНС), де зареєстрований позичальник. Там потрібно отримати список документів, які будуть потрібні при виробництві даної процедури. Розрахунок вирахування по іпотеці буде проведений тільки тоді, коли працівники ИФНС перевірять пакет документів і дадуть ствердну відповідь.

Для повернення 13 відсотків з покупки квартири по іпотеці в ситуації, якщо відбувається зміна кредитора, потрібно підтвердити цей факт, надавши документи в податкову.

Коли іпотека була оформлена в іноземній валюті, потрібно провести перерахунок на дату, коли буде погашений кредит. Він проводиться за курсом, встановленим Центробанком. Провести таку процедуру можна у відділенні банку.

нюанси

Повернення податкового вирахування по відсотках при придбанні житла в іпотеку проводиться до закінчення внесення іпотечних платежів Повернення податкового вирахування по відсотках при придбанні житла в іпотеку проводиться до закінчення внесення іпотечних платежів. У позичальника є можливість пред'явити таку ставку по відсотках, яка склалася в результаті рефінансування. До 2019 року ИФНС не розглядала дане положення, що міститься в податковому кодексі, так як кошти від рефінансування надходили в рахунок погашення раніше оформленого кредиту і були нецільовими.

Складнощі можуть виникнути, коли плата за іпотеку вноситься за допомогою банкомату. Пов'язано це з тим, що оплата в банк надходить без вказівки ПІБ платника.

У співпозичальників при оформленні іпотеки на квартиру, при вивченні законодавства про повернення майнового відрахування можуть бути проблеми при оформленні даної процедури. Рахунок відкрито на ім'я одного позичальника, і в прийомі документів для повернення може бути відмовлено.

У ситуації, коли квартира знаходиться у спільній власності, відсотки будуть поділені між ними. Документи для повернення 13 відсотків з покупки квартири повинні зібрати всі власники. Відрахування буде пропорційний часткам у майні. Передати частку відрахування іншому не вийде. Таким же чином проводиться відрахування, коли нерухомість перебуває у спільній сумісній власності. Враховуватиметься бажання господарів. Для цього їм необхідно написати заяву на повернення податку і надати його в податкову. За бажанням власників відсотки можуть бути повернуті тільки одному з них.

Потрібно знати, як одержати відрахування, якщо квартира була куплена без обробки. В даному випадку у фізичних осіб є можливість вимагати відшкодування відсотків від витрат:

  • на покупку будівельних матеріалів;
  • складання проектів, кошторисів;
  • оплату роботи майстра по обробці та інше.

Також потрібно знати, які документи потрібні для повернення 13 відсотків з покупки квартири, яка придбана на етапі будівництва. Відрахування на прибутковий податок буде здійснений, якщо в договорі купівлі-продажу зазначено, що житло підлягало придбання на етапі будівництва, або те, що квартира куплена без обробки.

Повернення ПДФО при купівлі житла проводиться тільки на ті витрати, які оплачуються позичальником за рахунок власних коштів або кредиту. Що стосується переліку витрат, які не включені в відрахування, то сюди входять витрати, які виробляються за допомогою субсидування державою, маткапіталу та інших виплат соціального характеру.

Перед тим як повернути відсотки, потрібно знати, хто має таке право.

  1. Іноземні громадяни, які є резидентами нашої країни, тобто живуть на її території більше 183 днів за весь рік.
  2. Для оформлення вирахування необхідно бути офіційно працевлаштованим. Мається на увазі офіційне отримання зарплати. Коли людина працевлаштований в декількох місцях, він може оформити повернення на загальну суму свого заробітку. Є можливість надавати доходи не тільки з місця роботи - наприклад, такі, які надходять від оренди нерухомості. Для цього потрібно мати належним чином оформлений договір.
  3. Ті, хто отримує відрахування за відсотками по іпотеці вперше. Це пов'язано з тим, що скористатися цим правом можна тільки один раз.

До тих, хто не може одержати відрахування, відносять:

  • громадяни, які досягли пенсійного віку і не працюють;
  • особи, які займаються бізнесом;
  • жінки, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами або в декреті;
  • режими, необхідні для оподаткування.

способи отримання

Для отримання податкового вирахування існують два способи Для отримання податкового вирахування існують два способи.

  1. Протягом року. Щомісяця позичальник отримує відрахування у роботодавця або іншої особи, яка є податковим агентом.
  2. Після закінчення календарного року. У цьому випадку вся сума приходить на банківську карту.

Щоб отримувати виплату у роботодавця, йому потрібно надати документи на повернення податкового вирахування. Уточнити, яка буде потрібна документація, можна в ИФНС. Роботодавець нічого не сплачує - він перестає утримувати податки, якими обкладається зарплата до того моменту, поки ця сума не буде дорівнювати відсоткам, що сплачуються протягом року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online