Як отримати прибутковий податок з покупки квартири: оформлення та документи

  1. Як повернути прибутковий податок з покупки квартири
  2. Відео - Як отримати податкове вирахування за квартиру
  3. Самостійне зведення місця проживання
  4. Компенсація іпотечних відсотків
  5. Придбання ділянки землі
  6. Сума податкового вирахування при купівлі квартири
  7. Хто може одержати відрахування
  8. Обмеження щодо одержання
  9. Термін повернення податкового вирахування при купівлі квартири
  10. на работе
  11. У податковій
  12. Особливості повернення податкового вирахування з купівлі квартири
  13. Документи, необхідні для податкового вирахування за квартиру
  14. Підведемо підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання податкового вирахування за квартиру - один з варіантів полегшення податкового тягаря громадян. Це означає, що деяка частина доходу громадянина не обкладається податком, тобто, купуючи житло, людина отримує можливість повернути назад частину грошей, витрачених на таку серйозну покупку. Важливо з самого початку знати, як оформити повернення податку за квартиру самостійно, які підготувати папери і дотримати терміни. Всі про це ми розповімо нижче, в представленій статті. Отримання податкового вирахування за квартиру - один з варіантів полегшення податкового тягаря громадян

Як оформити повернення податку за квартиру

Як повернути прибутковий податок з покупки квартири

Спочатку отримати майнове відрахування можна купуючи будь-яку нерухомість, яка підходить для подальшого проживання. Знати про це дуже важливо кожній людині, що набуває житло іншого типу.

Існує чотири житлових напрямки, при придбанні об'єктів з яких платник податків має право на отримання вирахування. Давайте розглянемо кожну окремо.

Відео - Як отримати податкове вирахування за квартиру

Купівля житла

Житло - поняття більш загальне, ніж квартира, про яку переважно йдеться в даній статті. Крім неї в групу входять:

  • кімнати;
  • житлові будинки;
  • котеджі;
  • таунхауси;
  • частини перерахованих вище майнових одиниць;
  • споруджувані будівлі.

Коли житло не є побудованим об'єктом, але має акт приймання-передачі або введення в експлуатацію, за його покупку також покладається отримання бажаного відрахування. Саме так відбувається придбання житла всередині споруджуваних багатоквартирних будинків. Чим гарний варіант з пайовою будівництвом:

  • дешевшою ціною покупки спочатку;
  • можливістю в будь-якому випадку одержати відрахування з податку, що сплачується.

Зверніть увагу! В даному випадку для отримання виплати від держави і зниження величини відданої в його користь суми, необхідно мати документ, що підтверджує передачу майбутнього житла забудовником учаснику пайового будівництва, який, в свою чергу, квартиру прийняв. Обов'язково, щоб документи було підписано обома сторонами і складений за всіма встановленими законом правилами.

Відсутність даного підтвердження передачі житла власнику спричинить відмову в заяві на отримання майнового податкового відрахування. Навіть маючи на руках договір про участь в будівництві пайової характеру, а також папір про вчинення оплати, ви на нього претендувати не зможете, так що краще відразу звернутися до фірми-забудовника і не витрачати дорогоцінний час на суперечки з податковою інспекцією.

Існує ще одна чудова можливість «урізати» виплату державі по максимуму: на придбане в чорновий обробці житло можна вибити відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ремонтних робіт та оздоблення. До слова, під ремонтними роботами і обробкою маються на увазі не тільки закуповувати будівельні матеріали, а й:

  • оплата роботи ремонтної бригади;
  • вартість розробки будівельного проекту;
  • написання кошторису.

Обов'язковою умовою для отримання даного бонусу є наявність в договорі позначки про реалізацію будівельного об'єкта в незавершеній формі і повній відсутності обробки.

Самостійне зведення місця проживання

Крім покупки готового або частково готового житлового приміщення, за будівництво майбутнього місця проживання також покладено отримання майнового відрахування. З усіх приписуваних на повернення витрат можна виділити наступні:

  • вартість розробки проекту житла;
  • ціна складання кошторису;
  • покупка матеріалів для зведення споруди та обробки його частин всередині і зовні;
  • оплата робіт бригади з доведення до розуму об'єкта незавершеного або споруджуваного з нуля;
  • оплата робіт бригади з оздоблення житла;
  • підведення житлових комунікацій: мережі електроживлення, водопроводу, каналізації, постачання газом (якщо передбачено), окрім того організація джерел автономного використання перерахованих вище мереж і т.д.

Компенсація іпотечних відсотків

Взяли квартиру в іпотеку? Не біда! Витрачені на виплату кредиту відсотки можна компенсувати, якщо ви його взяли на покупку або будівництво житла. Для цього знадобиться підготувати кілька офіційних паперів, а саме:

  • чеки за ордерами прибутковими;
  • виписки з кредитної організації про виплату коштів від продавця покупцеві.

Якщо все зібрано правильно і доказів для податкової служби Росії вистачає, отримати компенсацію іпотечних відсотків не складе ніяких труднощів.

Придбання ділянки землі

В описуваному випадку отримати податкове вирахування платник податків зможе лише за таких умов:

  • купується громадянином ділянку є місцем розташування житла, в якому той буде згодом проживати;
  • купується земля є майданчиком для проведення будівництва та зведення житла.

Отримання грошей також можливо при придбанні земельної ділянки

Необхідно чітко розуміти, що витрати, які приймаються в розрахунок податкового вирахування, визначаються Податковим Кодексом Російської Федерації цілком конкретно. Самостійно винаходити приводи отримати відрахування і записувати в графи витрат ті витрати, які ними не означає, заборонено. Наприклад, гараж не має прямого відношення до проживання людини, незважаючи на те, що фактично там можна з горем навпіл вести життєдіяльність. Виходить, що претендувати на податкову компенсацію за покупку гаража - справа пусте, так як офіційно він представляє нерухомість нежитлового сегмента.

Зверніть увагу! Обговорюваний майновий нерухомий об'єкт для отримання податкового вирахування повинен розташовуватися безпосередньо на території Російської Федерації, в іншому випадку, громадяни країни претендувати на його отримання не можуть. Наприклад, будучи росіянином, ви купили невеликий будиночок на Мальдівах. Незважаючи на громадянську приналежність, забудьте про отримання грошей від своєї держави, адже придбано майно було на його території.

Сума податкового вирахування при купівлі квартири

Самий цікавий для платників податків питання звучить так: який розмір повернутих з сплаченого податку грошей, одержуваних за придбання квартири? Нижче читайте докладну відповідь на поставлене запитання.

Величина одержуваної суми може бути різною. Вона розраховується виходячи зі складу списку витрат претендує на отримання компенсації платника податків. Перерахуємо можливі витрати, за які належить компенсація.

Варіант 1. На покупку нерухомого об'єкта або ділянки землі під будівництво або з наявними на ньому житлом. Понесені витрати можуть бути наступними.

При веденні самостійного будівництва на російській землі або купівлі частки житлового будинку:

  • платна розробка будівельного проекту;
  • платна розробка кошторису;
  • покупка матеріалів для зведення споруди, а також матеріалів для оздоблення стін, стелі, підлоги і т.д .;
  • придбання житлового об'єкта його частки, також незакінчених будівельних об'єктів;
  • оплата робіт бригади будівельників;
  • підведення необхідних для ведення життєдіяльності комунікацій, тобто газу, мережі електроживлення, води, каналізації, крім того, мереж автономного користування.

Купуючи житло в вигляді цілої квартири або тільки кімнати або часткової частини об'єкта:

  • саме придбання житла, його частки;
  • придбання прав на шуканий житловий об'єкт або частку в ньому в будинку, що будується багатоквартирному;
  • покупку матеріалів для обробки;
  • зарплата за роботу будівельників і ремонтників, крім того роботи фахівців з розробки необхідної документації: кошторису і проекту.

Компенсація проводиться на суму, що не перевищує два мільйони російських рублів.

Варіант 2. На покриття кредитних відсотків за квартиру або іншу нерухомість, придбану з використанням цільової позики, тобто куплену в кредит. В даному випадку фактичні витрати можуть бути покриті на суму, що не перевищує трьох мільйонів російських рублів.

Хто може одержати відрахування

Законодавчі установки, що стосуються категорій суб'єктів, яким належать податкові відрахування при покупці житла, полягають в наданні виплат платникам податків. Відповідно до букви закону, платником податків вважаються люди - фізичні особи, і організації, які зобов'язані сплачувати податки державі.

Відповідно до Податкового Кодексу Російської Федерації, фізичні особи зобов'язані бути її резидентами. щоб залишатися резидентом, потрібно проживати на території Росії не менше 183 днів у році.

Під річним періодом маються на увазі наступні один за одним 12 місяців. Здійснити виїзд і при цьому не перервати додавання днів один до одного до терміну в 183 одиниці, дозволено, якщо поїздки мають короткостроковий характер і здійснюються задля практичних цілей:

  • отримання освіти;
  • роботи на родовищах в морях, де проводиться видобуток вуглеводневих ресурсів;
  • отримання медичних послуг.

Під коротким терміном мається на увазі будь-який часовий період, що триває менше півроку. Тимчасові обмеження не ставляться відправленим у відрядження за кордон представників владних структур, органів місцевого самоврядування, громадян військових, які перебувають на службі. Представлені категорії співвітчизників залишаються резидентами країни за умови, що 12 місяців поспіль провели за кордоном і не з'явилися на території країни, громадянином якої є. Особливі установки представлені для жителів Криму, визнаних в якості податкових резидентів країни відносно недавно. Відлік для отримали російський паспорт громадян на півострові ведеться з 2014 року.

Особи, які не є резидентами країни, також зобов'язані виплачувати податок на доходи фізичних осіб, лише тоді, коли джерело одержуваного доходу знаходиться територіально в нашій країні. Незважаючи на обов'язок виплачувати гроші, права на отримання компенсації виплаченого податку вони не мають.

Крім іншого, слід отримувати дохід і мати його джерело, що підлягає оподаткуванню, щоб претендувати на отримання вирахування. Коли громадянин шуканого джерела не має, то і виплачувати відрахування в державну казну, і отримувати відрахування він не буде. Обкладенню підлягає лише дохід у будь-якій формі, отриманий резидентами Росії безпосередньо з джерел всередині країни, і джерел за межами країни. Для тих персон, які не є резидентами РФ не є, обкладаються лише доходи з джерел, розташованих в нашій країні

Надається вирахування з майнового податку виключно офіційним власникам нерухомого майна. Якщо в якості власника записали в документації іншої людини, не вас, а родича, отримати гроші не вийде ні вам, ні новоявленому власникові житла. Виняток з цього правила становлять лише ті випадки, коли житло купується на ім'я:

  • власних дітей;
  • вихованців.

Вік членів перерахованих вище категорій повинен становити не більше 18 років. Отримання вирахування таким способом можливо лише до настання власником повноліття. Крім покупки квартири для дітей або вихованців (підопічних), також організують будівництво житла, в майбутньому переходить їм у володіння.

Коли квартира придбана чоловіком і дружиною, вона стає власністю обох, що знаходиться в загальному спільному володінні двох подружжя. При настанні виплати податку подружні пари задаються питанням, хто з них повинен володіти грошової компенсації від держави. Міністерство фінансів країни визначило, на її отримання можуть заявити права подружжя, і максимально можлива сума не ділиться надвоє, а кожному з них належить в первісному розмірі (до 2 000 000 одиниць російської валюти). Якщо один їх господарів житла не претендував на отримання вирахування, то може заявити право на нього при покупці іншого нерухомого майнового об'єкта.

Зверніть увагу! Представлені вище дані дійсні лише в тих ситуаціях, коли папери на квартиру, які підтверджують власницькі права власників, були отримані до настання 2014. Роль такого паперу також може грати акт прийому-передачі.

Для об'єктів, куплених до настання зазначеної вище дати, розрахунок розміру відрахування з грошового відрахування в державну казну ведеться інакше. Він розподіляється між чоловіком і дружиною згідно їх письмовими заявами. Хочемо особливо відмітити, що компенсацію від держави можливо отримати лише з отриманих в трирічний термін, що передує подачі документів, грошових надходжень.

Наведемо приклад. Ви заповнюєте в 2016 році заявку і відносите її до податкової служби, з метою отримати належні грошові відрахування від держави за житло, придбане в середині 2013 року. Виходить, ви маєте можливість претендувати лише на грошову компенсацію за доходи, отримані в строк від 2013 до 2015 року, однак не раніше року, що став датою придбання житла.

Коли квартира сімейною парою придбана в якості майна пайового характеру, кожен чоловік зобов'язаний самостійно надати офіційним структурам паперу, що доводять реальність витрачених при оформленні покупки засобів.

Підіб'ємо підсумки даного розділу. Відповідаючи на питання, хто може законно претендувати на отримання обговорюваного державного бонусу, можна дати відповідь, представивши наступні характеристики суб'єкта:

  • він відноситься до податкових резидентам країни;
  • його доходи оподатковуються виплатами на користь держави в розмірі 13%;
  • нерухоме майно було куплено в нашій країні;
  • оплатив всю суму або її частину за житло, податок за яким підлягає відрахуванню;
  • брав цільової позику для купівлі обговорюваної нерухомості;
  • є власником житла;
  • до даної заяви на отримання відрахування від держави не претендував для купують без використання цільової позики;
  • раніше на відрахування не претендував, в обов'язковому порядку для випадків, коли шукане житло куплено за допомогою цільової позики у кредитної організації;
  • нерухомий об'єкт придбано у осіб, які не є взаємозалежними.

Обмеження щодо одержання

Отримати компенсацію від держави, скориставшись підставою, що звучить як «покупка квартири», можна лише разово. Скільки б об'єктів нерухомості ви не купували після, кожна наступна відрахування з майнового податку не підлягає. Однак, тут існує дуже важливий нюанс: під значенням одного разу мається на увазі багаторазове використання майнового відрахування по декількох об'єктах, але не більше встановленої суми відрахування в 2 мільйони рублів. Виходить, його не можна отримати в розмірі більшому зазначеної суми за все життя, однак можна розділити на кілька об'єктів нерухомості. Тільки після того, як сума буде виплачена платнику податків повністю, відрахування буде вважатися вичерпаним для даного громадянина.

Наведемо приклад. Ви купили квартиру за ціною в 1 500 000 російських рублів, а законом для вас визначено ліміт в 2 000 000. Отже, повторне використання вирахування можливо, однак лише частково, не більше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Не важливо, придбаєте ви ще одну житлову площу у багатоквартирному будинку, або вирішите побудувати котедж, залишок покладається вам по праву в будь-якому випадку.

Якщо отримання грошової компенсації вироблялося інакше, швидше за все, зроблена покупка житла була до настання 2014. Саме з першого січня зазначеного року дані правила, що стосуються можливої ​​часткової виплати вирахування, стали дійсні. На жаль, переграти ситуацію і отримати залишок від вирахування не вийде, навіть якщо раніше ви не використовували більшу частину належної за законом суми.

Наведемо приклад. Ви купили ту ж квартиру, за півтора мільйона рублів, як і в прикладі вище, але вже в конкретному році - 2013. Виходить, що покладається в теорії залишок в півмільйона просто згоряє, так як на той момент в Податковому Кодексі Російської Федерації можливість збереження залишку суми не була передбачена.

Зверніть увагу! Ще одне обмеження полягає в тому, що поділ повної суми відрахування та часткове її отримання після поширюється тільки на покупку житла і будівництва.

Переносити частину виплат за іпотечними процентами ніяк не можна, резидент РФ може подати на нього заяву лише разово, навіть в тому випадку, коли сума отримуваного вирахування належних трьох мільйонів не досягає.

Крім того, податкове вирахування не пропонують на ту частину виплаченої вартості квартири або іншого житла, яка була оплачена не власником, а іншими особами. До цієї категорії потрапляють також наступні випадки:

  • при використанні материнського капіталу в якості частини загальної сплаченої суми;
  • при придбанні житла в осіб взаємозалежних.

У цю категорію осіб включені наступні персони:

  • чоловіки;
  • брати;
  • рідні та прийомні діти;
  • дружини;
  • сестри;
  • опікуни;
  • рідні та прийомні батьки;
  • підопічні.

Термін повернення податкового вирахування при купівлі квартири

Терміни повернення визначаються способом отримання належних грошей, обраним податковим резидентом держави, які купили квартиру. Давайте подивимося, яким він може бути. Купуючи квартиру, громадянин може отримати частину відданих на користь державного бюджету грошей назад, за допомогою двох наступних способів:

  • через організацію, что є місцем роботи;
  • при зверненні в місцеве відділення Федеральної податкової служби країни.

Кожен із способів має свої терміни, а також переваги і недоліки, які ми детально розглянемо в даному розділі.

на работе

Отримання грошей на роботі можна описати наступними характеристиками:

  • оперативне;
  • видається відрахування в невеликих кількостях.

Виходить, що використовувати своє право на отримання вирахування миттєво виплати податку, може громадянин, який зробив вибір на користь отримання оплати від організації, яка є безпосереднім місцем роботи. При цьому заповнення деклараційного бланка не потрібно, що самостійно є вельми приємним бонусом. Здатися в інспекції все ж доведеться, причому не один раз, а двічі за кожні 12 місяців. Весь покладається до збору пакет документів також доведеться підготувати і надати співробітнику служби.

Коли податкова підтвердить, що резидент має право на отримання грошей від держави, по закінченні місяця йому потрібно знову з'явитися в організацію для отримання повідомлення про виплату в паперовому вигляді, і транспортування за місцем роботи, фахівцям бухгалтерського відділу. Цей відділ відповідальний за нарахування заробітної плати, отже, всі маніпуляції, що дозволяють зарахувати відрахування до зарплати працівника, будуть проводитися його співробітниками.

Представлене повідомлення від податкової інспекції послужить підставою для припинення вилучення із заробітної плати співробітника 13%, що є податком на дохід фізичної особи. Додаткові 13% до зарплати будуть «капати» на рахунок або в кишеню платника податків, поки сумарно не набереться повна величина належного податкового вирахування. Якщо до кінця чинного календарного року сума співробітникові не виплачується, значить, решта переноситься в нарахування за наступний. При цьому платник податку змушений ще раз відвідати інспекцію і зажадати видачу повторного повідомлення, новий звітний період вимагає надання нових документів.

Наведемо приклад. Ви придбали квартиру і згідно її вартості, маєте право на повернення суми податкового вирахування розміром в 260 тисяч рублів. За місцем роботи ви отримуєте відносно невелику заробітну плату, тому здається логічним за рахунок покупки житла її збільшити і жити розкошуючи.

На початку року, в середині січня, ви відвідуєте місцеве відділення податкової, приносите всі необхідні для отримання вирахування документи, а через 30 днів, в середині лютого, отримуєте від служби повідомлення в паперовому вигляді, в якому дається підтвердження права платника податку на отримання вирахування. Ви відносите документ в бухгалтерський відділ і пишете відповідну заяву.

Залишаючись в одній і тій же посаді на протязі п'яти років, ви звикли до наявної зарплати в 30 тисяч рублів. Згідно із законодавством, з цієї суми віднімалося по 13% щомісяця, і на руки вам приходило лише 26 тисяч 100 рублів (30000-13%). Тому тепер, коли на руки стало приходити майже на чотири тисячі більше, різниця стала очевидною. Виплачуватися додаткові чотири тисячі до зарплати будуть до тих пір, поки не вийдуть шукані 260 000, належних до видачі. Додаткові 13% стануть нараховуватися до загальної суми відразу ж після здачі повідомлення в бухгалтерський відділ. Фактично, з зарплати просто перестають на якийсь час утримувати податок, тому додаткового часу і очікування не вимагається.

Ця оперативність нарахування вирахування призводить до популярності даного способу його отримання серед населення Росії, зарплати якого, як правило, не надто великі, і отримувати регулярні додаткові нарахування декому здається вельми вигідно. Крім того, не доводиться витрачати час і сили на заповнення форми 3-ПДФО .

У податковій

Перевага отримання вирахування в податковій - великі гроші. Точніше, гроші залишаються в обіцяному розмірі, не більше того, проте у вигляді єдиного платежу, а не роздроблені на виплати по шматочках. Якщо в першому випадку ви отримаєте кожен покладається місяць на 13% від наявної заробітної плати більше і можете доважок не відчути, тут від відчуттів дітися буде нікуди.

Якщо в першому випадку ви отримаєте кожен покладається місяць на 13% від наявної заробітної плати більше і можете доважок не відчути, тут від відчуттів дітися буде нікуди

У податковій можна отримати одразу всю суму вирахування

Перерахуємо залишилися переваги даного способу отримання грошей:

  • отримання грошей єдиним платежем;
  • відрахування видається за весь рік, в який скоєно придбання нерухомості;
  • відсутність необхідності передавати повідомлення в бухгалтерський відділ.

При всіх позитивних сторонах, відлякати даний спосіб може тих, хто вже не раз блукав в нетрях бюрократії. Простіше кажучи, ті, у кого форму 3-ПДФО заповнити з першого разу не вийде, можуть придбати додатковий головний біль.

Всі відображені в офіційній формі дані повинні підкріплюватися пакетом документів, також зібраних вами заздалегідь. Їх перелік є стандартним і не змінює склад залежно від обраного способу отримання вирахування.

Отримання грошей через податкову службу є більш затяжним, ніж через роботодавця. Після того, як надасте декларацію, може пройти чимало часу до моменту «Х». Однак, закон забороняє зволікання більше трьох місяців, отже, коли перевірка в зазначений термін завершиться, ви отримаєте належне. Може статися це і раніше, що, однак, малоймовірно, враховуючи високий ступінь завантаженості працівників інспекції.

Після того, як потрібний час пройде, відвідайте службу ще раз і подайте офіційну заяву про вимогу видати вам зазначену в деклараційної формі суму. У заяві необхідно вказати банківський рахунок і його реквізити, а також величину вирахування. Потім знову наступить період очікування, який в цей раз не триватиме більше місяця, протягом якого на рахунок платника податків «впаде» заповітна сума.

Так, мати відкритий рахунок для отримання вирахування - обов'язкова умова. Не важливо, буде то ощадна книжка, рахунок банківської карти або розрахунковий, його потрібно мати.

Наведемо приклад. Ви вирішили отримувати відрахування не надбавкою до зарплати, а відразу, великою сумою. Зібравши всі необхідні документи, і заповнивши потрібний бланк, в березні ви здаєте його на отримання вирахування за попередній рік. Через три місяці приходите в податкову з написаним заявою на отримання грошей, а також з реквізитами рахунку банківської картки. За настання липня місяця рахунок поповнився на заявлену в декларації суму.

Виходить, що одна з головних задач платника податків на етапі отримання майнового відрахування - зробити вибір на користь того чи іншого способу отримання кошти. Зрозуміло, у кожного є мінуси і плюси.

Таблиця 1. Переваги та недоліки різних способів отримання вирахування

На роботі У податковій + - + - оперативно потрібно кілька разів отримувати повідомлення разове отримання платежу довгий термін очікування зарплата виростає на істотну суму постійні відвідування податкової вся сума на руки необхідність заповнення безлічі різних паперів виплати тривають до повної видачі грошей транспортування повідомлення в бухгалтерію немає необхідності взаємодіяти з бухгалтерією не потрібно заповнювати форму 3-ПДФО неможливо отримання великої суми разово

Особливості повернення податкового вирахування з купівлі квартири

При написанні заяви на отримання податкового вирахування, необхідно мати на увазі наступні особливості.

  1. Якщо платник податків приносить повідомлення про право на отримання вирахування і пише заяву не в перший місяць настання податкового періоду, йому нададуть виплати безпосередньо в термін обігу, при цьому застосовуватися відрахування буде до повної величини надійшов доходу, яка з початку податкового періоду була виплачена за допомогою підсумку наростаючого характеру . Виходить, якщо звернення за компенсаційною виплатою відбулося в серпні, то організація-роботодавець зобов'язана взяти до уваги всі сплачені працівникові гроші від моменту настання нового року, і вже після застосовувати відрахування.
  2. Коли в шуканий період податкове вирахування укласти не вдалося, працівник може піти в інспекцію і подати звернення на виплату остатка.3. Якщо до настання січня 2014 року платник податку купував квартиру і отримував відрахування, він все одно залишається право на погашення відсотків цільової позики, задіяних для покупки наступного житла, яке придбано після зазначеної вище дати.
  3. Один з подружжя і батько другого з подружжя відповідно до букви закону не є взаємопов'язаними особами, отже, можуть купувати один у одного квартири або іншу нерухомість і при цьому претендувати на отримання майнового вирахування від держави.

Документи, необхідні для податкового вирахування за квартиру

Щоб отримати майнове відрахування, необхідно до податкової інспекції надати цілий пакет документів, які будуть свідчити про покупку квартири, і бути свого роду доказами деяким з необхідних характеристик проведеної операції.

  1. Бланк 3-ПДФО - та сама декларація, в якій міститься інформація про проведену операцію, її учасників, сплаченій сумі і т.д.
  2. Довідка про доходи фізичної особи, виходить безпосередньо на робочому місці, все в тій же бухгалтерії.
  3. Оригінал і копії документів, що свідчить про те, що заявник є власником обвинуваченого майна. Вони представлені договором між покупцем і продавцем, актом про досконалій передачі житла у власність, а також свідоцтво про держреєстрацію.
  4. Документи, що свідчать про витрати, понесені власником при покупці житла. Це, перш за все, платіжні паперу, тобто чеки, виписки з кредитних організацій, квитанції, розписки і т.д. Зверніть увагу! У кожному з документів, де в якості продавця фігурує фізична особа, повинні міститися про нього вичерпні дані.
  5. Документи про виплату відсотків за цільовим позиці на придбання нерухомості, якщо квартира купувалася в іпотеку.
  6. Складена заявником папір з вимогою про надання майнового відрахування. Завантажити бланк заяви про надання майнового податкового вирахування.
  7. Для власності, що знаходиться у володінні подружжя, необхідно надати свідоцтво про шлюб.
  8. Якщо житло купується на неповнолітню дитину, не має значення, рідного або приймального, необхідно надати свідоцтво про її народження.
  9. Якщо покупка здійснюється на підопічного, необхідно надасть рішення органів опіки про те, що ви його дійсно опікаєте.

Зверніть увагу! Документи підлягають оформленню в порядку, встановленому законодавством. Обов'язково перевірте їх відповідність вимогам Податкового кодексу.

Підведемо підсумок

Як бачите, повернути частину кровно зароблених коштів, відданих на сплату податкових зобов'язань перед державою, не так уже й просто. Основна складність зосереджується в необхідності підготовки великої кількості різних документів, правильність оформлення яких необхідно тримати під постійним контролем. Крім того, непросто і зробити вибір на користь одного із способів отримання коштів, так як і той і той по-своєму привабливий. Важливо пам'ятати, що відрахування ви отримуєте перший і останній раз в житті. Приймайте зважене рішення, читайте представлену статтю і все вийде.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online