Чи шкідливий виробничий шум?

  1. Знайте свої права
  2. Сучасні методи боротьби
  3. Як боротися людині з виробничим шумом?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Шум виробничий - тема дуже обширна і ми постараємося змалювати ситуацію впливу його на життя людини в цілому і в приміщенні - зокрема

Шум виробничий - тема дуже обширна і ми постараємося змалювати ситуацію впливу його на життя людини в цілому і в приміщенні - зокрема.

Виробничі шуми, як і закладено в їх назві - це набір звуків, які супроводжують той чи інший виробничий процес. Це звуки верстатів і механізмів на заводі, звук працюючого двигуна автомобіля водія, звук вентилятора охолодження процесора ПК на робочому місці в офісі, звук електричного інструменту та обладнання на будівництві, звук двигуна літака в аеропорту і так далі.

Знайте свої права

На кожному виробництві рівень шуму на робочому місці розраховується проектом і регламентується чинним законодавством РФ, в частині дотримання СанПіН (норм санітарних), що пред'являються до робочого місця на діючому підприємстві.

Це в повній мірі відноситься і до роботи офісі, і на фабриці, і на заводі.

Хочеться зауважити, однак, що на різних виробництвах відрізнятися він може в рази. Виробництва з підвищеним рівнем звукового навантаження відносяться до шкідливих виробництв, і людина з такого виробництва може раніше піти на пенсію, отримувати певні для таких виробництв пільги.

Недотримання правил техніки безпеки на такому виробництві може привести до повної втрати слуху. Можна сказати, так само, що на шкідливих виробництвах підвищена ймовірність отримання травм органів слуху.

Сучасні методи боротьби

Для виключення подібних інцидентів розроблені і розробляються нові сучасні засоби захисту від шумових впливів різного рівня.

Сучасні технології дозволяють за допомогою захисних засобів знижувати рівень шуму в кілька разів.

Так само на підприємствах створюються при проектуванні, реконструкції та капітальних ремонтах шумоізолюючі і шумопоглинаючі заходи, що стосуються матеріалів і конструкцій, що застосовуються при будівництві.

При придбанні того чи іншого приміщення для виробничих потреб або громадських потреб, необхідно враховувати рівень впливу шуму майбутнього виробництва на сусідні будівлі та установи. Чи не порушить права громадян сусідство? У деяких випадках витрати на переобладнання підприємств і виробництв можуть стати дуже витратними.

Як боротися людині з виробничим шумом?

Як боротися людині з виробничим шумом

Проблему підвищеної стомлюваності від шуму можна розділити на 2 складові для найбільш реальної боротьби з нею:

  • то, що вже дано (наприклад, рівень шуму на Вашому робочому місці відповідає чинним нормам і ви це перевірили вже).

Якщо ж джерело шуму не усунемо з вашого робочого місця, а робота дуже потрібна Вам, то доведеться застосовувати індивідуальні захисні засоби.

  • то, що можна змінити (наприклад, сумарна кількість виробничого шуму, отриманого Вами за день (місяць) зменшилася вдвічі, завдяки застосуванню нового шумозащитного матеріалу одягу).

Зауважте, багато хто з Вас відчувають чимале полегшення в кінці робочого дня, коли Ви виключаєте свій Робочий комп'ютер.

А тепер задумайтесь, може бути, пора викликати майстра і усунути джерело шуму (наприклад, почистити охолоджувач процесора або поміняти)?

У висновку хочеться сказати, що проблема виробничих шумів полягає часом не тільки, і навіть не стільки в безпосередньому впливі його на людину. Даний аспект потрібно розглядати спільно з іншими видами шумів, які впливають на людину протягом дня.

Саме це сумарний вплив і має бути враховано при придбанні як новозбудованого житла для людини, так і при проектуванні і будівництві нових мікрорайонів і промислових територій. Промислових шумів не буде, якщо ви вирішите купити квартиру в новобудові в ЖК Сєдова і ЖК Фортечний Вал в Ростові-на-Дону.

Відео для Вас по цій темі:

Поділитися статтею:

Чи не порушить права громадян сусідство?
Як боротися людині з виробничим шумом?
А тепер задумайтесь, може бути, пора викликати майстра і усунути джерело шуму (наприклад, почистити охолоджувач процесора або поміняти)?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online