Примусова мобілізація: в Дніпропетровську чоловіків "виловлюють" на вулицях і відправляють в армію

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30 липня 2015 року, 7:57 Переглядів: 30 липня 2015 року, 7:57 Переглядів:   В Україні триває військова мобілізація

В Україні триває військова мобілізація. Фото: om-saratov.ru.

У Дніпропетровську військовозобов'язаним чоловікам не тільки вручають повістки в громадських місцях, а й "виловлюють" їх на вулицях і відвозять до військкомату для проходження медкомісії. Кілька днів тому в міліцію звернулася жінка, яка заявила про те, що її родича насильно утримують у військкоматі вже кілька діб.

Йшов в супермаркет, а опинився в армії

Так, за словами дружини Дмитра Бережнюка Людмили, кілька днів тому рано вранці військові зупинили її чоловіка біля супермаркету і попросили проїхати разом з ними в військкомат. Його і ще кілька дніпропетровців привезли до військкомату Амур-Нижньодніпровського (АНД) району. Відразу ж на місці чоловік пройшов медкомісію і його визнали придатним.

Дружина, злякавшись, що Дмитра прямо з військкомату відправлять на військові навчання, звернулася в райвідділ міліції. Вона заявила про те, що чоловіка вже кілька діб незаконно утримують у військкоматі.

Як розповіла прес-офіцер гороотдела міліції Анна Старчевська, Дмитра Бережнюка дійсно доставили до військкомату, але за власним бажанням.

"Вчора до нас звернулися його родичі, а вже сьогодні він знаходиться в одній з військових частин. Чоловік придатний до служби", - повідомляють в міліції.

У військкоматі АНД району кореспонденту "Сегодня.ua" коментувати ситуацію відмовилися, в той же час в обласному військкоматі повідомили, що чоловіків ніхто насильно не утримував. Їх дійсно доставили для проходження медкомісії, а потім відправили на військові навчання.

"По області більше тисячі ухильників. Відповідно до закону, порядку можна вручати в світлий час доби в будь-якому місці. Дійсно, чоловікам можуть запропонувати проїхати на автобусі відразу в військкомат і пройти медкомісію, але це всього лише пропозиція. Ніхто нікого насильно не щастить і не утримує ", - стверджують в обласному військкоматі.

У призовників до військкомату претензій немає

У міліції кажуть, в разі, якщо виявиться, що військовозобов'язаних дійсно насильно утримували в військкоматі, буде збуджено кримінальна справа . Зараз же проводиться перевірка.

У той же час мобілізовані з вулиці чоловіка до військкомату претензій не мають. Вони підтвердили, що дійсно за власним бажанням сіли в автобус і прямо з військкомату вирушили до військової частини.

Родичі ж стверджують, що їх чоловіків насильно відправили на службу. Мікроавтобус з військовими зупиняє чоловіків на вулицях і доставляє до військкоматів. Місцеві жителі обурюються, дніпропетровцям навіть не дають попрощатися з сім'єю і підготуватися до служби.

"На вулицях Дніпропетровська відбувається абсолютне беззаконня: військові на автобусах і з міліцією забирають людей прямо з вулиці, коли вони йдуть на роботу або в магазин, на медкомісію, потім відразу на навчання", - обурюється місцева мешканка Ольга.

Правоохоронці кажуть, захищати Батьківщину - конституційний борг кожного українця. "Ми розуміємо, що родичі бояться відправляти своїх чоловіків в армію, але це їх обов'язок. Ховатися від мобілізації - злочин", - вважають в міліції.

Джерело в військкоматі повідомив кореспонденту "Сегодня.ua" про те, що військові зобов'язані мобілізувати до 17 серпня (кінець шостої хвилі мобілізації) необхідну кількість військовозобов'язаних і тому вдаються до крайніх заходів.

"Багато отримують повістки на вулицях і все одно ігнорують їх. Справи направляють на розслідування , Але це займає багато місяців. А план з мобілізації підтискає. Дійсно, в деякі райони направили мікроавтобуси, в яких ухильників забирають з вулиць. Коли їм кажуть про те, що за ухилення вони можуть сісти на п'ять років, ті швидко погоджуються служити ", - кажуть у військкоматі.

А як у сусідів?

У Запоріжжі план шостої хвилі мобілізації збільшили майже в два рази. Військовозобов'язаних зустрічають біля супермаркетів і в транспорті.

Так, минулого тижня військові намагалися вручити повістки співробітникам "Запоріжсталі" біля спорткоплекс комбінату. Через кілька днів порядку намагалися вручити чоловікам на вході в гіпермаркет.

Разом з військовими ухильників зустрічають правоохоронці, які просять в запорожців пред'явити документи. Відразу ж після цього чоловікам виписують порядку. Крім цього, воєнкоми чергують на запорізьких блокпостах. Пройти медкомісію запрошують кожного водія, який виїжджає із Запоріжжя.

Нагадаємо, начальник прес-служби Генштабу України Владислав Селезньов повідомив, що сьомий хвилі мобілізації в 2015 року не буде , Але її можуть оголосити в разі серйозної ескалації конфлікту на Донбасі. Минулого тижня в Києві вручали повістки "золотої молоді".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Дніпропетровськ Дніпропетровськ

, Запоріжжя , військові , чоловік , правоохоронці , райвідділ , військкомат , родичі , мобілізація , військові навчання , порядку

Ви зараз переглядаєте новина "Примусова мобілізація: в Дніпропетровську чоловіків" виловлюють "на вулицях і відправляють в армію". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Литвин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А як у сусідів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online