Як будемо платити нові штрафи, і «збирати» штрафні бали?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

По всьому тексту адмінкодексу тепер згадувати не ДАІ або міліція, а поліція або Національна поліція

По всьому тексту адмінкодексу тепер згадувати не ДАІ або міліція, а поліція або Національна поліція.

У проекті Закону пропонується на осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності, не поширювати принцип презумпції невинності. Таким чином, тепер водій, який скоїв порушення ПДР, повинен сам доводити свою невинність. Це зроблено для того, щоб узаконити автоматичну фіксацію порушень ПДР. Крім того, в законопроекті зазначено, що «адміністративну відповідальність за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (за допомогою технічних засобів, що дозволяють здійснювати фотозйомку та / або відеозапис і функціонують відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Як буде штрафувати нова поліція: інфографіка

У випадках, коли транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері БДР, зафіксовані в автоматичному режимі, залучається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України".
Фізособа може бути звільнена від відповідальності, якщо транспортний засіб або його номерний знак вкрали або на момент вчинення правопорушення таким транспортним засобом керувала інша особа.

Юридична особа звільняється від відповідальності тільки в разі, якщо машина була викрадена.

Обов'язок доведення наявності обставин, які свідчать про невинність водія, покладається на позивача, відзначають в дилерській мережі «ФАЛЬКОН». Уряд пропонує докорінно змінити порядок стягнення штрафів, якщо правопорушення було зафіксовано фото- або відеокамерою. Так, кожному громадянину, у якого є водійське посвідчення, щорічно з початку року (з дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року налічується 150 балів. У разі фіксації правопорушення в автоматичному режимі від них вираховується частина штрафних балів.

Крім того, «Автоцентр» констатує, що за більшістю порушень ПДР, крім розміру штрафів додалися і сума балів, яка нараховується при фіксації порушень в автоматичному режимі. Наприклад, якщо водій перевищив швидкість і його зупинив інспектор поліції з радаром, то накладається штраф в 255 грн. Якщо ж перевищення «засікла» камера, що працює в автоматичному режимі, то з водія віднімається 20 штрафних балів. До речі, всі штрафи в гривнях, які раніше визначалися «вилкою» (тобто від і до), в законопроекти взяті за мінімальною ставкою. Тобто, фактично розмір штрафів не підвищується, зазначає «Автоцентр». При цьому штраф може бути не тільки виписаний, але і оплачений на місці за допомогою безготівкових платіжних пристроїв (терміналів).

Даним законопроектом також збільшений термін адміністративного затримання особи: як і раніше за будь-адмінпорушення людини можна затримати на 3 години, а якщо за правопорушення передбачено покарання у вигляді адміністративного арешту, - не більше 24 годин. Зате вилучати водійське посвідчення тепер не будуть - даний пункт КоАП пропонується виключити. Замість цього якщо водій позбавляється права керування, це буде відзначено в базах даних Поліції. Крім того, узаконюється тимчасове затримання транспортних засобів - в тому числі, за неправильну стоянку та паркування, уточнює «Автоцентр».

Як же будуть працювати «листи щастя» при фотофіксації порушення ПДР? У законопроекті прописано, що «постанова направляється фізичній або юридичній особі, за якими зареєстровано транспортний засіб, протягом трьох днів з дня винесення (складання) рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця проживання фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи). Днем отримання постанови є дата, зазначена в поштовому повідомленні про вручення її особі, по якій зареєстровано транспортний засіб, або повнолітньому члену сім'ї такої особи. У разі, якщо особа, за яким зареєстровано транспортний засіб, відмовляється від отримання постанови, днем ​​отримання постанови є день проставлення в поштовому повідомленні відмітки про відмову в його отриманні ».

Якщо ж автомобіль зареєстрований в іншій державі, постанова передається в погранслужбу, і прикордонники чекатимуть, коли автомобіль перетне наш кордон. У «листі щастя» також буде посилання на сайт в інтернеті і пароль до нього, де можна буде переглянути фото або відео його порушення. Оскаржити постанову про порушення ПДР, зроблене в автоматичному режимі, можна буде протягом 10 днів після вручення «листи щастя». Якщо штраф не був сплачений протягом 30 днів після вручення постанови, він буде збільшений вдвічі. Ще через 30 днів він буде направлений до виконавчої служби, а водій буде позбавлений права керування транспортними засобами на 6 місяців. Але якщо постанова оскаржується, то нарахування цього терміну припиняється.

Види адміністративних порушеньРозмір штрафу та iншi стягнення
Новий штраф (проект)Штрафні бали (проект)Ст.122 ч.1

Перевищення водіями ТЗ швидкості більш ніж на 20 км / год, порушення вимог знаків і розмітки, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, проїзд по тротуарах 255-340 грн. 255 грн. 20 балів Ст.122 ч.2 Порушення водіями ТЗ правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, ненадання переваги в русі маршрутним ТЗ, порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, їх переобладнання, використання водієм засобів зв'язку (без гро кой зв'язку), а так само порушення правил навчальної їзди 425-510 грн. 425 грн. 30 балів Ст.122 ч.3 Перевищення швидкості більш ніж на 50 км / год, ненадання переваги ТЗ аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, міліції, що рухаються з проблисковим маячком, а також порушення правил зупинки, стоянки, які створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху 510-680 грн. або громадські роботи 30-40 год 510 грн. 50 балів Ст.123 ч. 2 Виїзд на залізничний переїзд на заборонений сигнал або якщо до переїзду наближається поїзд 850-1190 грн. 850 грн. 50 балів Ст.123 ч. 1 Інші порушення, крім передбачених ч. 1 цієї статті 340-425 грн. 340 грн. 30 балів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Як же будуть працювати «листи щастя» при фотофіксації порушення ПДР?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online