Популярні варіанти зовнішньої обробки каркасного будинку

  1. Найбільш популярні варіанти обробки в Росії
  2. штукатурка
  3. сайдинг
  4. Матеріали для облицювання за кордоном
  5. Європейська класика
  6. Популярні рішення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Каркасне будівництво - швидка форма зведення дачних будинків, котеджів і інших малоповерхових будівель. Великою різноманітністю відрізняється застосовується зовнішня обробка каркасного будинку. Технології каркасного домобудівництва дають можливість зводити будівлі різних форм і дозволяють використовувати практично будь-яку стилістику в обробці. Каркасне будівництво - швидка форма зведення дачних будинків, котеджів і інших малоповерхових будівель

Схема пристрою каркасного будинку

Найбільш популярні варіанти обробки в Росії

дерев'яне облицювання

Зовнішня обробка каркасного будинку імітацією бруса використовується в будівництві найчастіше. По-перше, це найбільш традиційний для Росії варіант облицювання: дерев'яні дачі можна побачити практично в кожному селищі.

По-перше, це найбільш традиційний для Росії варіант облицювання: дерев'яні дачі можна побачити практично в кожному селищі

Схема обробки каркасного будинку

По-друге, такий матеріал має ряд істотних переваг. Імітацію бруса вибирають багато за такі якості:

  • Екологічність. Дерево - натуральний матеріал, який не виділяє токсичні речовини. Жителі великих міст нерідко помічають, що після пари днів, проведених на природі, у них пропадають нездужання, сонливість і набряклість. Такі «міські» симптоми можуть бути викликані наявністю канцерогенів в повітрі квартири, причому звичайне провітрювання не допоможе - потребує капітального ремонту.

Обшивка каркасного будинку імітацією бруса

  • Дерево не піддається впливу сонячних променів і вологи. Правильно оброблена деревина не вигоряє і служить тривалий час.
  • Стилістика виглядає вельми оригінально. Дерево - це не просто данина традиціям, але ще і відмінний спосіб урізноманітнити дизайн будинку зовні. Ви можете зробити над фасадом візерункові вставки з дерева або замовити різьблені поручні.

Імітація бруса служить тривалий час

  • Можливість проживання в будинку як в літню спеку, так і в зимові морози: дерево стійко до температурних перепадів.
  • Порівняно низька ціна.

Дерево стійке до температурних перепадів

Явних мінусів у технології виявлено не було. Можна відзначити, що дерево служить менше, ніж інші матеріали, але сучасні способи обробки значно збільшують час експлуатації. Проблеми з обробкою можуть виникнути лише при придбанні неякісного дерева, тому ретельно вибирайте матеріал і не намагайтеся заощадити. Пам'ятайте: скупий платить двічі.

Дерево не піддається впливу сонячних променів і вологи

штукатурка

зовнішня обробка каркасного будинку штукатуркою часто використовується в теплих країнах. Матеріали світлих тонів добре відображають сонячні промені, що дозволяє зберегти приміщення прохолодним навіть у 40-градусну спеку.

Матеріали світлих тонів добре відображають сонячні промені, що дозволяє зберегти приміщення прохолодним навіть у 40-градусну спеку

Зовнішня обробка каркасного будинку штукатуркою

Основні плюси даного виду обробки наступні:

  1. Економічність. Штукатурка обійдеться навіть дешевше дерева.
  2. Сполучуваність з іншими матеріалами, різноманітність кольорів. Ви можете підібрати той відтінок, який буде красиво виглядати і поєднуватися з цегляним фундаментом або черепицею.
  3. Як і дерево, штукатурка не схильна до впливу тепла і вологи.

Оздоблення фасаду штукатуркою виглядає дуже красиво

При виборі зверніть увагу на стійкість матеріалу до хімічним і механічним впливам, «всмоктують» властивості. Якщо город розташовується близько дачного будинку, стіни повинні легко відмиватися від бруду і землі.

Шари під штукатурку для каркасного будинку

Поширеною помилкою є використання в зовнішній обробці штукатурки, призначеної для внутрішнього оздоблення. Дані матеріали сильно різняться за властивостями, тому подібний промах може коштувати вам багатоденної кропіткої роботи по заміні матеріалів.

Оздоблення фасаду каркасного будинку штукатуркою обійдеться недорого

сайдинг

Завдяки сучасному увазі зовнішня обробка каркасного будинку сайдингом набирає популярність.

Завдяки сучасному увазі зовнішня обробка каркасного будинку сайдингом набирає популярність

Оздоблення фасаду каркасного будинку сайдингом

Даний матеріал отримав широке поширення в американських котеджних селищах і має незаперечні переваги:

  1. Використання матеріалу передбачає термін близько півстоліття.
  2. Немає необхідності догляду за сайдингом.
  3. Невелика вартість самого матеріалу разом з установкою.

Схема обробки фасаду будинку сайдингом

Проте, в російських реаліях експлуатацію даного матеріалу дозволити собі можуть тільки жителі південних районів: сайдинг вкрай нестійкий до температурних перепадів. Холодна північна зима може згубно позначитися на обшивці будинку, і облицювання необхідно буде міняти.

Матеріали для облицювання за кордоном

Матеріали для зовнішньої обробки каркасного будинку відрізняються великою різноманітністю в Америці і Європі:

  • Облицювальну цеглу незвично виглядає в поєднанні з білими віконними рамами і невеликими клумбами перед будівлею. Такі будинки найчастіше бувають одноповерховими, при більшій кількості поверхів цегла виглядає занадто масивно.

Схема обробки фасаду цеглою

  • Натуральний камінь. Рідко використовується самостійно, частіше - в тандемі з деревом і темним цеглою. Даний матеріал робить будинок схожим на середньовічну фортецю.
  • Термопанелі, як правило, представляють собою вставки, які відрізняються ідеально рівною поверхнею. Їх можна використовувати для обробки фасаду або балкона.

Схема обробки фасаду натуральним каменем

Європейська класика

Якщо вам коли-небудь доводилося бувати в європейському селі, то напевно помітили, що широко використовується зовнішня обробка каркасних будинків в стилі фахверк. Даний дизайн зародився в Німеччині, де історичні споруди в стилістиці фахверк зводили ще в XV столітті.

Даний дизайн зародився в Німеччині, де історичні споруди в стилістиці фахверк зводили ще в XV столітті

фахверковий будинок

Суть стилю полягає в використанні в каркасі похилих балок, що закріплюються із зовнішнього боку. Фахверкові будинки, як правило, в облицюванні комбінують штукатурку (основне покриття стін) і дерево (безпосередньо балки), що створює контрастність дизайну : Темне дерево виділяється на тлі світлих стін.

Фахверкові будинки в облицюванні комбінують штукатурку і дерево

У Росії така стилістика не отримала належного визнання: велика частина населення дотримується традицій і вважає за краще використання в облицюванні будинків дерево, рідше - штукатурку.

Фахверк широко поширений в Скандинавії, в Норвегії і Швеції такий дизайн будинків став вкрай популярний в XIX-XX століттях.

Фахверк широко поширений в Скандинавії, в Норвегії і Швеції такий дизайн будинків став вкрай популярний в XIX-XX століттях

Фахверк широко поширений в Скандинавії, в Норвегії і Швеції

Популярні рішення

При виборі облицювального матеріалу важливо також враховувати і колірну гамму, поєднання матеріалів і кольорів повинно бути гармонійним.

При виборі облицювального матеріалу важливо також враховувати і колірну гамму, поєднання матеріалів і кольорів повинно бути гармонійним

Поєднання світлої штукатурки і темної черепиці

На сьогоднішній день популярні такі варіанти зовнішньої обробки каркасного будинку:

  • Світла штукатурка і темна черепиця. Плюсом даного поєднання є можливість його використання як для невеликих будинків, так і для 2-3-поверхових будинків. Ви можете спочатку звести основна споруда, а потім зробити прибудову у вигляді гаража або будиночка для гостей, пофарбувавши її в ті ж кольори.

Поєднання пастельного сайдингу і даху нейтрального відтінку

  • Пастельний сайдинг і дах нейтрального відтінку. Так як сайдинг не стійкий до холоду, такі будинки найчастіше використовуються в південних регіонах, причому іноді нижня частина будинку облицьовується цеглою. Щоб будівля не виглядало «голо», навколо висаджуються квіти .
  • Данина традиціям - дерев'яні будинки з відшліфованих колод на манер старовинної хати або імітація бруса. Деякі також вважають за краще для повноти образу обрамляти вікна зовні дерев'яними рамами.

Дерев'яний будинок з відшліфованих колод на манер старовинної хати

Сучасний будівельний ринок готовий задовольнити будь-який запит покупця. Якщо бюджет вам дозволяє, ви можете вибрати готове рішення для зведення каркасного будинку, яке враховує і оздоблювальні матеріали, і колірні поєднання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online