Мін'юст розсекретив реєстр юросіб

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23 жовтня 2013, 7:52 Переглядів: 23 жовтня 2013, 7:52 Переглядів:   Фото: & nbsp; nsknews

Фото: & nbsp; nsknews.info & nbsp ;.

Відтепер кожен українець може дізнатися, хто "стоїть" за будь-якою фірмою, знаючи її офіційна назва: Держреєстраційної служба України (Держреєстр) зробила доступним для всіх реєстр фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб , Повідомляє прес-служба відомства.

Раніше ця інформація була закритою, але її можна було отримати за письмовим запитом до Держреєстру і за окрему плату. Тепер, на підставі наказу Мін'юсту, вона з'явилася у вільному доступі на сайті http://irc.gov.ua. Там можна дізнатися про засновників будь-якої компанії, зареєстрованої в Україні, включаючи розмір їх частки в статутному капіталі, розмір капіталу, дату призначення керівництва, дати взяття компанії на облік в Міндоходов і Пенсійному фонді. За словами глави відомства Дмитра Ворони, закритою залишилася тільки інформація, яку не дозволяє публікувати закон "Про захист персональних даних" (наприклад, домашня адреса або телефон власника). Вчора сайт був перевантажений: ми вирішили перевірити, чи зазначений на ньому власник нашого видання, але безуспішно.

Думки юристів розділилися. Так, Василь Мірошниченко вважає, що доступ до реєстру унеможливить рейдерські захоплення і прискорить винесення рішень по судовим спорам, так як не потрібно буде відправляти запити і чекати письмові відповіді від Держреєстру, а відразу можна дізнатися, хто насправді володіє тією чи іншою фірмою. А Володимир Столітній вважає, що від рейдерства відкритий доступ до бази не захистить. "Якщо рішення суду за позовом рейдера про визнання його власником фірми є в Держреєстрі судових рішень, на його підставі реєстратор змінює запис про те, хто власник, і довести нічого неможливо", - говорить Столітній.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Мін'юст розсекретив реєстр юросіб". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online