Кому дістається в спадок майно людей, у яких немає родичів

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

18 листопада 2015 року, 7:30 Переглядів: 18 листопада 2015 року, 7:30 Переглядів:   Спадщина

Спадщина. Якщо на квартиру після смерті власника ніхто не претендує, її забирає місто ..

"У нас в під'їзді живе зовсім вже старенька бабуся, без родичів. Вона каже, що ні на кого заповіт не оформляє. Кому після смерті відійде її квартира? Якщо я хочу її придбати, як це можна буде зробити?" - Олег Д., м Київ .

Оксана Гайдук , Адвокат, партнер юридичної групи "Марченко і партнери":

У разі смерті бабусі (спадкодавця) відкривається спадщина (ст. 1220 ЦК України). Родичі, які хочуть отримати спадок, повинні звернутися протягом 6 місяців з моменту смерті спадкодавця з заявою до нотаріуса, після чого відкривається спадкову справу. Після закінчення 6 місяців нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину. Якщо ж родичів не знаходиться або ж вони не приймають спадщину, орган місцевого самоврядування (місцеву раду) за місцем відкриття спадщини (місцем проживання спадкодавця) звертається до суду, щоб отримати майно (спадщина) в комунальну власність. Таке звернення здійснюється не раніше закінчення одного року з моменту смерті спадкодавця (ст. 1277 ЦК України).

Таким чином, квартира бабусі після смерті, якщо не з'являться спадкоємці, відійде в комунальну власність, але не раніше, ніж через рік (більш реально - півтора-два). Після реєстрації права власності на майно за територіальною громадою можна звернутися до органу місцевого самоврядування з питанням про покупку квартири. У разі позитивного рішення сесії укладається договір купівлі-продажу на загальних підставах. Ціна квартири не може бути менше, ніж її ринкова вартість, визначена експертом.

Слід зазначити, що в разі появи спадкоємців (навіть самих далеких родичів), вони мають право звернутися до суду за відновленням строку прийняття спадщини. Якщо причину пропуску строку суд визначить вагомою, то станеться процедура перерозподілу спадщини, і спадкоємець отримає назад квартиру або ж грошову компенсацію, якщо квартира продана (ч. 2 ст. 1280 ЦК України).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

суд суд

, спадок , квартири , квартира , власність , нотаріус , бабуся , майно , бабусі , процедура , спадкоємці , свідоцтво

Ви зараз переглядаєте новина "Кому дістається в спадок майно людей, у яких немає родичів". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Кому після смерті відійде її квартира?
Якщо я хочу її придбати, як це можна буде зробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online