SpeedFan 4.36 - утиліта для управління вентиляторами і моніторингу апаратних компонентів системи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після чергової перерви, нагадав про себе автор утиліти SpeedFan , Представивши новий реліз. Програма представляє собою компактне, але дуже функціональний засіб для моніторингу апаратних частин комп'ютера. Дозволяє зчитувати напруги, швидкість обертання вентиляторів і температуру з чіпів моніторингу. Відображає дані про стан параметрів SMART, а також температури для накопичувачів на жорстких дисках. Працює з HDD на інтерфейсах EIDE, SATA і SCSI (більшість «програмних» IDE / SATA RAID контролерів, на жаль, не підтримується). Є також можливість регулювання частот системної шини на деяких материнських платах, однак розвиток в цьому напрямку фактично заморожено. Працює в середовищі операційних систем Windows 9x, ME, NT, 2000, 2003, XP і Vista, а також x64. Після чергової перерви, нагадав про себе автор утиліти   SpeedFan   , Представивши новий реліз



Основною родзинкою програми є регулювання обертів вентиляторів в залежності від умов (наприклад, температури процесора), але знову ж таки, при наявності апаратної підтримки з боку обладнання. Крім того, може збирати статистику по знімається параметрами і записувати відомості в log-файл, малює графіки зміни температур, напруг і швидкостей обертання вентиляторів.

Крім того, може збирати статистику по знімається параметрами і записувати відомості в log-файл, малює графіки зміни температур, напруг і швидкостей обертання вентиляторів

У цьому релізі зроблено наступне:

  • значно поліпшена система моніторингу відеокарт на базі чіпів nVIDIA
  • тепер швидкість обертів вентилятора знижується більш агресивно
  • додана підтримка для датчика процесорів сімейства AMD K11
  • додана підтримка для сенсорів SMSC EMC6W201, SMSC SCH5127, SMSC EMC2710P, SMSC SCH5317
  • оновлена ​​підтримка ARECA RAID
  • додані тестові коди для AMCC / 3ware
  • покращено визначення сенсора IT8720F
  • виправлені проблеми в контекстної допомоги
  • поліпшена ідентифікація пам'яті RAMBUS
  • додана підтримка для Intel ICH8 SMBus
  • покращена сумісність з платами Asus P5N32-E SLI, Asus Rampage Formula, EVGA NFORCE 680i LT SLI
  • виправлено безліч інших помилок і неточностей ( Детальніше )

Єдиним мінусом можна назвати, мабуть, недостатню підтримку мобільних платформ, вірніше практично повна її відсутність.

Завантажити останню версію можна як завжди з нашого файлового архіву:


Ознайомитися зі списками підтримуваних сенсорів, материнських плат, що дозволяють змінювати обороти вентиляторів, і жорсткими дисками можна на офіційному сайті (Правда він не містить більшості останніх моделей, але це не означає, що програма не з ними працювати). При бажанні можна взяти участь в beta-тестування, і отримувати останні тестові версії. Для цього необхідно зареєструватися у відповідному розділі .

Обговорення йде в цій гілці нашій конференції.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online