Що таке чорний список з прізвищами боржників ПриватБанку?

  1. Хто потрапляє в чорний список
  2. Наслідки потрапляння в чорний список ПриватБанку
  3. Чи є вигода в чорному списку для банку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Жителі України знають про ПриватБанку як одному з лідерів в банківській сфері, який всіляко бореться з недобросовісними позичальниками. Взявши в кредит, і підписавши договір, людина бере на себе відповідальність за його виплату. Якщо він не дотримується умов договору, то це чревате наслідками.

Занесення в чорний список - один із заходів, прийнятих банком. Потрапляють туди люди, що не повертають кредит і нараховані за ним відсотки, тим самим завдавши збитків банку.

Для вважалися в списку наслідки можуть бути жахливими, від оприлюднення фотографії та прізвища боржника, до відмови будь-якого банку в наданні кредиту на території України.

Хто потрапляє в чорний список

В першу чергу ті недобросовісні клієнти, які, не дивлячись на підписаний кредитний договір, відмовляються його виплачувати, або роблять прострочення в платежах.

Банк не стане розбирається в причинах несплати. Якщо ви не платите кредит, значить порушуєте умови договору. Вас автоматично занесуть в чорний список, не дивлячись на розмір заборгованості. При цьому інформація про неплатників буде розіслана по іншим банківським установам. Наявний єдиний реєстр по всім боржникам поповниться прізвищами недобросовісних позичальників ПриватБанку, зіпсована кредитна історія стає відомою всім.

Крім кредитних боржників є окремий список, куди заносяться прізвища та фотографії шахраїв. Дані громадяни беруть кредит за підробленими документами з метою його неповернення і незаконного привласнення грошей. Інформація про шахраїв, як і про всіх боржників передається в усі банки, але крім цього розміщується на офіційному сайті Приватні, на вкладці «Приватним особам», в розділі «Наші боржники-шахраї».

Інформація про людей, що взяли кредит шляхом махінацій, знаходиться у відкритому доступі, її може подивитися абсолютно будь-яка людина. На сайті розміщуються фотографія, з підписаною прізвищем і роком народження.

На сайті розміщуються фотографія, з підписаною прізвищем і роком народження

Окремо публікуються прізвища шахраїв, з невстановленої особистістю, які завдали банку збитків отримавши кредит за чужими документами. Крім розміщення інформації, пропонується винагороду кожному, хто допоможе встановити особу шахраїв. За допомогу, виплачується 10000 гривень. Якщо ви дізналися когось на фотографії і хочете допомогти банку, вам треба повідомити адміністрацію інформацію зручним для вас способом. Зв'язок можлива по телефону, по електронній пошті, через повідомлення в соціальній мережі Фейсбук. Зв'язавшись з банком, треба назвати номер, який вказаний під прізвищем боржника-шахрая. Конфіденційність гарантується.

Для довідки. Як тільки боржник гасить свою заборгованість, він негайно виключається з боржників, фото з інформацією знімається з сайту банку.

Наслідки потрапляння в чорний список ПриватБанку

Попадання в список боржників може призвести до відмови практично всіх банків в наданні кредиту, або випуску кредитної карти. Скрізь перевіряється кредитна історія позичальника, а так як Приватні розсилає інформацію по всім банкам України, навряд чи інші схвалять заявку на кредит, якщо позичальник буде значитися злісним неплатником.

Крім відмови в кредиті, можуть виникнути складності при будь-якої банківської операції. Відкрити рахунок, перевести кошти - ці прості для всіх дії, для боржників можуть виявитися нездійсненним.

Важливо! Якщо ви вважаєте, що випадково присвоєно статус боржника, за вами немає непогашених кредитів і прострочень, слід звернутися в банк для розгляду, надавши документи, що підтверджують вашу благонадійність. Після перевірки даних, вас видалять з чорного списку.

Чи є вигода в чорному списку для банку?

Розміщення на сайті, про шахраїв може запобігти подібним випадкам шахрайства. Людина, чиїми намірами могло бути оформлення кредит за підробленими документами, задумається, чи варто це робити і потрапляти в чорний список лідера всіх банків України. Тим самим скорочується кількостей махінацій.

При зарахуванні в неплатники, людина, швидше за все захоче, щоб його там не було, і постарається погасити заборгованість по кредиту. Таким чином банк має право повернути собі свої гроші.

Іноді в список злісних неплатників потрапляють відповідальні клієнти, які не допустили жодної прострочення платежу по кредиту. Є думка, що адміністрація банку робить це навмисно, тим самим закриваючи клієнтам доступ до інших банківських організації. Якщо людині всюди відмовлять у кредиті через присутність його в чорному списку, він змушений буде знову звернутися в ПриватБанк, який, в свою чергу, прибере інформацію про нього заради оформлення нового кредиту.

Якщо слідувати строгій букві закону, то поширення особистої інформації ким би то не було, неприпустимо і незаконно. Банк же розміщує відомості у вільному доступі, тим самим порушуючи банківську таємницю. Крім того, в список на загальний огляд можуть потрапити і ті, проти кого ще не почався судовий розгляд, а значить вина не доведена. Незважаючи на це, банк з високим статусом це допускає, нехтуючи законом. Робиться це для досягнення своїх цілей, головне завдання яких - повернути гроші, які недобросовісний позичальник повертати не хоче.

Чи є вигода в чорному списку для банку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online