Кращі парки Києва для прогулянок з дітьми

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До нас знову повернулася весна, все в цвіту, сонце і світить, і гріє! І найкраще місце, щоб насолоджуватися буйством фарб прокинувся природи - це, звичайно ж, парки Києва. Забудьте про те, щоб сидіти з коляскою на лавочці біля будинку або ходити кругами з вивченого напам'ять найближчого скверу. Ми розповімо вам, де погуляти з коляскою в Києві!

Ви бачили, як цвіте сакура? Поспішайте помилуватися її цвітінням в Парку Кіото. Детальніше про цей парк, який ще називають Парк сакури в Києві, ви можете прочитати в статті Куди піти з дитиною: 5 красивих парків Києва . Там же ви дізнаєтеся, ніж привабливі і де знаходяться такі парки Києва, як Парк Феофанія, Сквер Гейдара Алієва, Парк ВДНГ і всіма улюблена Пейзажна алея. Звичайно ж, це також відмінні місця для прогулянок. Але ми не будемо повторюватися і запропонуємо вам ще 10 відмінних місць, де погуляти з коляскою в Києві.

Парки Києва: Політехнічний парк (парк КПІ)

Парки Києва: Політехнічний парк (парк КПІ)

Де погуляти з коляскою в Києві: Політехнічний парк

Чи не кожен ВНЗ в Києві може похвалитися таким розкішним парком, як парк, розташований біля перших корпусів Київського політехнічного інституту, побудованих ще в 1989 році. Політехнічний парк займає площу 13,5 гектарів. Чому вас це повинно цікавити? Та тому що ви можете ходити з коляскою акуратними доріжками, покладеним плиткою, що не менше години, при цьому жодного разу не повторивши свій маршрут! Повне коло займає близько 2 км. А по дорозі ви будете зустрічати не тільки звичні вам хвойні та листяні дерева на зразок сосни, липи, клена та бука, а й екзотичні для України бундук, гінкго дволопатеве і кавказьку Лапін.

Де знаходиться парк КПІ: проспект Перемоги 39, м. Політехнічний інститут

Читай також: Куди поїхати з дитиною: 5 кращих парків недалеко від Києва (фото)

Парки Києва: Парк Шевченка

Парки Києва: Парк Шевченка

Де погуляти з коляскою в Києві: Парк Шевченка

Ще один університетський парк, уподобаний не тільки студентами, але і молодими мамами - парк Шевченка, розташований навпроти Червоного корпусу університету імені Тараса Шевченка. На відміну від Політехнічного парку, парк Шевченка - найменший парк Києва, але в той же час, він ще й один із найзатишніших і доглянутих. Тут можна зіграти партію в шахи, станцювати бачату, послухати вуличних музикантів, старшу дитину відправити на дитячий майданчик, а з молодшим, поки він спить в колясці, посидіти на одній з креативних крамничок, які останнім часом ростуть, як гриби. Деякі з них по зручності не поступаються шезлонгам. Що вам сказати ... тут навіть Wi-Fi є. Але ви ж не за цим сюди прийшли, правда?

Де знаходиться пар Шевченко: між вулицями Володимирською, Терещенківській, Льва Толстого і бульваром Тараса Шевченка; м. Університет, м. Льва Толстого.

Парки Києва: Ботанічний сад Фоміна

Де погуляти з коляскою в Києві: Ботанічний сад Фоміна

Ботанііческій сад Фоміна - один з найстаріших ботанічних садів Києва та України. І один з найпопулярніших під час цвітіння магнолій (а вони якраз цвітуть). Ботсад розділений на дві частини: паркову і наукову. У паркову частину Ввходит вільний і відкритий цілодобово з боку станції метро Університет і вул. Вєтрова. Побачити колекцію екзотичних рослин (і побувати в тропіках) в науковій частині можна лише в супроводі екскурсовода. Ми вважаємо, що коляска цьому не перешкода! До речі, будьте готові під час прогулянки скинути пару зайвих кг - парк знаходиться в горбистій місцевості.

Де знаходиться Ботанічний сад Фоміна: вул. Симона Петлюри, м. Університет

Парки Києва: Маріїнський парк

Парки Києва: Маріїнський парк

Де погуляти з коляскою в Києві: Маріїнський парк

Старовинний парк, закладений ще в 1874 році біля Маріїнського палацу, раніше називався Царським. Сьогодні гуляти серед цих тінистих алей і милуватися прекрасними краєвидами Дніпра і лівого берега Києва, які відкриваються з оглядових майданчиків Маріїнського парку, може будь-хто. Маріїнський парк з'єднується з не менш цікавим Хрещатим парком мостом закоханих. Але ми не станемо рекомендувати вам проходити по ньому з коляскою.

Де знаходиться Маріїнський парк: навпроти будівлі Верховної Ради і Маріїнського палацу між вулицею Михайла Грушевського та Парковою дорогою. м. Арсенальна, м. Хрещатик

Читай також: Must visit на вихідні: весняні парки України

Парки Києва: Печерський ландшафтний парк (Співоче поле)

Парки Києва: Печерський ландшафтний парк (Співоче поле)

Де погуляти з коляскою в Києві: Печерський ландшафтний парк (Співоче поле)

Печерський ландшафтний парк розкинувся на схилах Дніпра між Києво-Печерською лаврою та комплексом музею історії ВВВ. Центральну частину парку займає Співоче (Співоче) поле, каскад сходинок від якого веде до Дніпровської набережної з прекрасними видами на місто. З коляскою ходити по сходах ми вам не порадимо, але прекрасні види відкриються вам і без оглядових майданчиків. Тим більше, в Печерському ландшафтному парку часто проходять виставки квітів, а на Співочому полі - музичні фестивалі, на яких ви зустрінете чимало мам з колясками або малюками в слінгу.

Де знаходиться Печерський ландшафтний парк: вул. І. Мазепи, 31, м. Арсенальна

Парки Києва: Ботанічний сад ім. Гришко

Де погуляти з коляскою в Києві: Ботанічний сад ім. Гришко

Так, в ботсаду вже розцвів бузок (поспішайте побачити)! Так, у вихідні дні там тепер не проштовхнутися. Але у вас є дві великі переваги перед іншими шанувальниками бузку та інших ботанічних принад. По-перше, ви можете піти в ботсад в будній день, коли всім іншим (або більшості) доведеться повернутися в свої офіси. По-друге, вхід на територію ботсаду для мам з колясками безкоштовний. Так що користуйтеся цією можливістю і насолоджуйтеся по повній.

Де знаходиться ботанічний сад ім. Гришко: вул. Тімірязєвська, 1, м. Дружби народів

Парки Києва: Володимирська гірка

Парки Києва: Володимирська гірка

Де погуляти з коляскою в Києві: Володимирська гірка. Парки Києва (фото)

Володимирська гірка - ще один парк Києва, з оглядових майданчиків якого відкриваються дивовижні види на місто (Поділ, Пішохідний міст, Труханів острів). Власне, тут весь парк - суцільна оглядовий майданчик. Адже він, як ви здогадалися з назви, знаходиться на горі. Свого часу Володимирська гірка стала першим безкоштовним парком для городян. У парку є майданчик для дітей, які вже не можуть всидіти в колясці. Незважаючи на те, що зручніше і цікавіше підніматися на Володимирську гірку на фунікулері від м. Поштова, мамам з колясками ми все ж порадимо вхід в парк з боку Європейської площі.

Де знаходиться парк Володимирська гірка: вул. Трьохсвятительська, м. Хрещатик

Читай також: Спортивні вихідні: 5 маршрутів Києва для велопрогулянки

Парки Києва: Парк Відрадний, Мамаєва слобода

Парки Києва: Парк Відрадний, Мамаєва слобода

Де погуляти з коляскою в Києві: Парк Відрадний. Парки Києва (фото)

Крім акуратних доріжок і сучасного дитячого майданчика у Відрадного парку є ще одна велика перевага - водойма. І не просто водойма, а один з витоків Либеді! Купатися в ставку, на жаль, не можна, але можна милуватися його тишею-да-гладдю і годувати плаваючих туди-сюди качок, стоячи на містку. На місці парку колись був фруктовий сад. Трохи від нього залишилося, але якщо вибратися на прогулянку в найближчий час, то встигнете полуюбоваться квітучими яблунями і грушами. Ще один ставок (і квітучі дерева) є в північній частині парку, де знаходиться етнографічний комплекс Мамаєва слобода.

Де знаходиться Відрадний парк: між вул. Михайла Донця, Героїв Севастополя і просп. Комарова, м. Шулявка, м. Політехнічний інститут

Парки Києва: Сирецький дендропарк

Парки Києва (фото): Сирецький Дендропарк

Незважаючи на те, що Сирецькому дендропарку близько 140 років, мало хто, навіть з корінних жителів Києва, знає про нього. Проте, місце це дуже затишне, чисте, тихе (якраз для прогулянок з коляскою, коли малюк заснув) і навіть трохи таємниче. Тут постійно щось цвіте, так що буде чого насолодитися погляду. Крім того, є ще один великий плюс - оскільки мало хто знає про це казкове місце, навіть у вихідні дні в Сирецькому дендропарку небагатолюдно.

Де знаходиться Сирецький Дендропарк: вул. Тираспольська, 43, м. Сирець. Вхід через агрофірму Квіти України.

Парки Києва: Зоопарк

Парки Києва: Зоопарк

Парки Києва (фото): Зоопарк

Завершити наш список парків, де погуляти з коляскою в Києві в ці прекрасні весняні дні, ми хочемо походом в зоопарк. Несподівано, правда? Адже ви планували, що підете туди рочки через два, коли дитина трохи підросте. Але дитині, який спить у колясці, все одно, де ви гуляєте, головне, щоб було свіже повітря, а значить - це обов'язково повинна бути зелена зона. Зоопарк якраз відповідає цій вимозі. Це велика зелена і тіниста територія, де можна просто відпочити, послухати спів птахів і зарядитися енергією. А заодно і більше дізнатися про тваринний світ, щоб встигати відповідати на всі питання, коли ваш малюк перетвориться в "чомучки". Єдиний недолік у прогулянок по Зоопарку - це те, що за вхід доведеться заплатити 50 грн.

Де знаходиться Київський Зоопарк: проспект Перемоги 32, м. Політехнічний інститут

Читай також: Святкові вихідні: план дій для всієї родини

Читай також: 10 речей, які треба встигнути зробити цієї весни всією сім'єю

Читай також: Як зробити свою сім'ю найщасливішою. 12 порад батькам

Завантаження ...

Ви бачили, як цвіте сакура?
Чому вас це повинно цікавити?
Але ви ж не за цим сюди прийшли, правда?
Несподівано, правда?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online