Кот-виробник

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Самою нагальною проблемою розведення є потреба в хорошому виробника, (мова йде саме про розведення, а не про штампуванні кошенят посереднього типу) Самою нагальною проблемою розведення є потреба в хорошому виробника, (мова йде саме про розведення, а не про штампуванні кошенят посереднього типу). В ідеалі - це повинен бути видатний кіт, що володіє чудовим фенотипом, стабільної психікою, відмінним генотипом, препотентності (тобто передає свій фенотип нащадків). Але такі тварини, на жаль, зустрічаються досить рідко, і зазвичай вони закладають кращі кровні лінії і стають легендою породи. Тому при розведенні та утриманні виробника є свої нюанси.

  • Ви вирішили завести кота-виробника. Це досить відповідальне рішення, яке вимагає від Вас знань, терпіння, уваги і значних матеріальних витрат.

  • Ви повинні ретельно зважити всі плюси і мінуси змісту кота-виробника, чітко визначитися з метою його придбання.

  • Якщо ви купуєте кота в "закритий" пітомнік- то у Вас виникнуть проблеми одного характеру, якщо для клубу-то другого.

Отже, ви берете кота-виробника для "закритого" розплідника, тобто він буде використовуватися для розведення виключно в вашому розпліднику і з вашими кішками. Це дещо спрощує завдання. Вам достатньо підібрати кота, який буде перекривати недоліки кішок, а кішки, в свою, чергу, його недоліки. Наприклад: кіт британський короткошерстий володіє чудовим потужним, коротким корпусом, помаранчевим кольором очей і видатними пропорціями голови до тіла, але у нього кілька задовгий ніс, недостатню якість шерсть і склочний характер. Йому підбирають кішечку з відмінною шерстю, чудовим типом голови і поступливим характером, але з дещо розтягнутим корпусом і світлим кольором очей.

В "закритому" розпліднику власник може не переживати за здоров'я виробника, тому що той "не ходить на сторону", але своїх кішок, швидше за все, коту буде недостатньо і він буде активно обурюватися з цього приводу (мітити, пустувати, дико завивати і т. д.).

Хотіла б згадати, що ідеальних тварин не буває! У кожного є своя вада або недолік. У ваших руках підкоригувати ці недоліки правильною програмою розведення і тверезою оцінкою отриманих результатів.

Дещо складніше з вмістом клубного виробника. Як говорилося вище, це повинен бути кіт видатного типу і генотипу. Чим краще кіт, тим більше у нього перспектив в розведенні, і відповідно кішок. Але тут виникають інші проблеми, в основному зі здоров'ям, т. К. Кота відвідує велика кількість різних кішок. У такій ситуації необхідно ретельно стежити за здоров'ям кота, а саме: вчасно проходити вакцинацію, проводити дегельментізацію, стежити за ротовою порожниною і т. Д. У той же час власник кота повинен бути "розбірливий у зв'язках", тобто ретельно оглядати прийшла на в'язку кішку, не брати на в'язку кішок з перенаселених розплідників або розплідників з поганою репутацією, тварин без родоводу. Пам'ятайте, нехай краще ви втратите в'язку, але збережете здоров'я, а значить нерви і репутацію.

Отже, Ви прийняли рішення завести кота- виробника. В першу чергу Вам треба знайти гідного кошеня, це 90% справи. У Вас є кілька варіантів: звернутися в хороший клуб, там вам допоможуть підібрати необхідного кошеня; відвідати велику виставку, і там підібрати собі кошеня, особливо, якщо врахувати, що серйозні заводчики виставляють хороших кошенят на експертизу (ви можете звернутися за порадою до експертів); можна придбати тварину за кордоном, це спричинить за собою додаткові витрати, але якщо ви завезе "нову кров" (тобто закладіть нову Аутбредних лінію), то це того варто. Знову ж, жоден заводчик не може гарантувати на 100% що його котёнок- майбутній переможець і зірка рингу, він може це лише припускати з більшою або меншою впевненістю. Адже кішки ростуть і їм властиво змінюватися. З тваринами іноді відбуваються дивні метаморфози. Тому до покупки виробника варто поставитися більш ніж серйозно.

Отже, ви визначилися з розплідником і домовилися з заводчиком. У великому розпліднику Вам, швидше за все, запропонують на вибір кількох кошенят. Звичайно, ніхто крім заводчика краще не знає достоїнств і недоліків своїх тварин, так що зверніться за порадою до нього, особливо якщо він буде об'єктивний і зацікавлений продати тварину в розведення. Якщо Ви вирішили зробити вибір самі, то ось на що Вам варто звернути увагу:

  • Тип. Якщо ви професійний заводчик, то тут все залежить від ваших уподобань і програми розведення Вашого розплідника. Якщо ви новачок, то в ідеалі запросити з собою людину знає цю породу кішок або експонувати кошенят на виставку і спиратися на думку суддів. Але якщо Вам це недоступно, то загальні риси є у всіх порід кішок - це:

    • голова. Максимально симетрична, наявність всіх зубів (відповідно до віку), відсутність вад і недоліків для даної породи кішок, т. К. Саме тип голови тварини має велике значення

    • тіло. Міцної статури, добре збалансоване і гармонійне, з хорошою координацією рухів, наявність яєчок (після 3-х місяців), хвіст прямий, гнучкий, рухливий, без заломів і ущільнень.

    • вовна. Блискуча, жива, чиста, лежить рівно, не жмутами, без паразитів, слідів стрижки, забарвлення і вищипування

    • характер. Активний, допитливий, нахабний, товариська, але без агресії. Страх, агресія, боязкість, полохливість є негативними рисами.

    • загальне враження. Відразу видно, що це "мужичок".

  • Здоров'я. Не повинно викликати сумнівів. Кошеня після 3х місяців повинен бути проглістован і повинна бути розпочато вакцинацію. Виробники і брати, сестри теж здорові.

  • Родовід. Якщо Ви заводчик, то самі знаєте що Вам потрібно. Якщо новачок, то є декілька порад:

    • дані родоводу. Родовід д.б.н. з печаткою клубу і підписом, всі дані повинні відповідати кошеняті (тобто якщо кошеня чорний перс і йому 4 місяці, то все це д.б.н. відповідно відображено в родоводу)

    • інформація про предків. Батьки не повинні бути братом і сестрою або складатися в занадто тісному инбредной (близькоспоріднених зв'язку), але деякий наявність інбридингу (близькоспорідненого змішування) на якісних виробників говорить про правильну політику розплідника і бажано в родоводі

    • експериментальна родовід. Наприклад: батьки різних порід, в'язки між якими не вжито або не дозволені. Родоводи на таких кошенят не видаються, або там робиться відмітка "не для племінного розведення". Іноді виникає необхідність в таких в'язках для отримання рідкого забарвлення, поліпшення типу або по ін. Причин. На таких кошенят видається експериментальна родовід, але в будь-якому випадку заводчик повинен попередити вас про це. Навіть якщо результат вийшов хорошим, не раджу початківцю заводчику брати такого кошеня, тому що його генотип може виявитися абсолютним сюрпризом.

Якщо у вас виникають будь-які сумніви з приводу кошеня, то краще мати запасні варіанти і подивитися кількох кошенят. Ви повинні звертати увагу не тільки на тип і родовід кошеня, але і на умови утримання його і виробників в розпліднику, репутацію заводчика і т.д. Адже від того, як виростив його заводчик, буде залежати дуже багато чого.

Якщо ви купуєте дуже дорогого кошеня як виробника, то краще укласти договір з заводчиком про умови компенсації в непередбачених ситуаціях (наприклад: крипторхізм, залом на хвості і ін. Недоліки, що виключають тварина з програми розведення).

Отже, ви зробили вибір і купили кошеня. Заводчик повинен забезпечити вас:

  • родоводу

  • Рекомендаціями з догляду та годування

  • своїми координатами

  • координатами клубу

  • координатами ветеринара

  • Наповнювачем з запахом з лотка

  • фотографіями виробників

  • Оціночними листами і Рібон, якщо кошеня брав участь у виставці

  • Якщо кошеня рідкісної породи або складний в змісті і відході, порадити літературу

Вам необхідно правильно виростити майбутнього виробника. Це означає, що він повинен бути вихованим і фізично розвиненим, але крім фізичного розвитку ви повинні приділити увагу і психічному розвитку тваринного, тому що злий, агресивний кіт не робить честі свого господаря і, швидше за все, передасть свій характер кошенятам. А якщо врахувати що близько 80% кошенят стають домашніми улюбленцями, то, в даному аспекті, поступливий характер стоїть на першому місці. Якщо ви початківець заводчик, то раджу підтримувати відносини з заводчиком і консультуватися у нього в складних ситуаціях, тим більше що професійний і досвідчений заводчик повинен курирувати своїх кошенят і не залишати власника без ради і консультації.

З приводу годування кошеняти існують свої особливості для кожної породи кішок, але є і загальна схема:

  • Раціон, особливо спочатку, повинен збігатися або бути наближений до того, до якого кошеня звик у заводчика. Якщо Ви хочете поміняти раціон, то робіть це поступово.

  • Якість кормів повинна бути найвищим, якщо це сухі корми, то тільки суперпреміум класу

  • Раціон повинен бути збалансованим і повноцінним і враховувати особливості породи кошеня

Крім фізичного і психічного розвитку кошеня необхідно приділяти увагу його виставкової кар'єрі. Чим раніше ви почнете його виставляти, тим спокійніше кіт буде сприймати виставки, Ви реально оціните його якість, і заводчики раніше дізнаються про наявність хорошого виробника в клубі. Звичайно за умови своєчасного проходження вакцинації і обережному (в плані здоров'я) відвідуванні виставок.

Краще екпоніровать кошеня на серйозних великих виставках і вивозити його в інші міста, т. К. Немає сенсу виставляти тварина на маленьких виставках і "междусобойчиках". Це не означає, що маленькі виставки погані, але якщо немає достатньої і гідної конкуренції, чи є сенс в змаганні? А адже кіт-виробник повинен бути конкурентоспроможним, інакше втрачається сенс розведення.

Ця тема нескінченна і невичерпна, дуже цікава і складна, багато плюсів і мінусів, "за" і "проти", але коли є над чим задуматися, це вже не погано. Це означає, що ви не просто любитель кішок, а заводчик, і, отже, ставлення до розведення більш ніж серйозно. Звичайно, в одній маленькій статті не можна розглянути всіх нюансів, але буду сподіватися, що мої поради допоможуть зробити вам правильний вибір. Хай щастить.

Це не означає, що маленькі виставки погані, але якщо немає достатньої і гідної конкуренції, чи є сенс в змаганні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online