Британські Віргінські острови офшор

  1. Політико-географічна характеристика
  2. Офшори на БВО
  3. оподаткування
  4. звітність
  5. Дивіться відео-екскурсію по БВО
  6. Фінанси юридичних і фізичних осіб
  7. Старт на Британських Віргінських островах
  8. Реєстрація
  9. Керівництво
  10. Статутний фонд
  11. Вартість, терміни
  12. Зміст, звітність
  13. Основні переваги і недоліки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поширена думка, що офшор це зона вільна від податків. Правди в цьому тільки одна третина, так як зони вільної торгівлі існують різні. Є ті, які мають підвищену престижністю, а є і ті, де для нерезидентів просто створені більш сприятливі схеми оподаткування.

Порівнюючи показники підприємницької популярності, можна з упевненістю сказати, що британські віргінські острови - офшор-лідер в сучасному міжнародному бізнесі.

Політико-географічна характеристика

Політико-географічна характеристика

БВО - це 36 мальовничих островів, розташованих на північному заході від АVI (American Virgin Islands). Жилими вважається тільки половина з них. Столиця держави - Род-Таун. Населення незначне - близько 27.000 тисяч чоловік. Державна мова - англійська. Національна валюта - долар США. Починаючи з сімнадцятого століття - колонія Британської імперії (згодом - Королівства Великобританії).

Після фактичного зникнення колоніальних володінь як таких отримала право на внутрішнє самоврядування. Воно було затверджено Конституцією 1967 року. БВО управляється губернатором і Законодавчим радою. Як колонія успадкувала британську правову систему і форми ведення бізнесу. Країна активно працювала і працює над залученням іноземних інвестицій в її економіку.

Сьогодні - це одне з найбільш процвітаючих країн Карибського басейну. Половина світового попиту на класичні офшори (близько 1,5 мільйона активних підприємств) задовольняється саме тут. БВО - оптимальний вибір для тих, кому потрібна зона з підвищеною престижністю. На цих островах панує повна свобода від звітності та податків.

Офшори на БВО

Офшори на БВО

Британські віргінські острови - це унікальна офшорна зона. Процедура ведення подібного бізнесу тут була узаконена ще в 1984 році. З того моменту країна є беззмінним лідером в рейтингу найбільш популярних і оптимізованих офшорів.

Зона БВО має такі особливості:

  • висока конфіденційність;
  • англійську мову в статусі державного;
  • розвинена структура бізнесу.

Законодавча рада країни в 2007 відмовився від загальноприйнятої концепції реєстрації юридичної особи.

Завдяки цьому країна продовжує ще більш успішно поповнювати свій бюджет з відсутніми звинуваченнями з боку податкових органів інших країн.

Росія має намір повернути капітали. Читайте, як працює закон про офшори .

Як офшорні рахунки бережуть гроші своїх власників? Дізнайтеся зараз .

оподаткування

Завдяки правильно розробленим і впровадженим законодавчим змінам, на БВО немає розподілу на офшорні і місцеві компанії. Все в рівній мірі можуть вести бізнес на островах і отримувати від цього прибуток, яка не обкладається відповідним податком.

Можна вважати, що як такого оподаткування немає.

Але офшорні компанії в обов'язковому порядку щороку платять ліцензійний збір (300-1000 доларів в залежності від статутного капіталу) і держмито за реєстрацію (300 $).

Рекомендований формат для підприємства тут - компанії міжнародного бізнесу. Вони не платять ННП на відміну від інших комерційних організацій. На БВО немає податків на пасивні види доходу (акції, дивіденди).

звітність

звітність

На островах не дію правила валютного контролю. Він практично не проводиться.

Вести бухгалтерію необхідно відповідно до законодавства БВО, але подавати звітність необов'язково.

Процедура легалізації документів проблем не викликає. Країна є учасником міжнародної конвенції, тому ніколи не бракує простої апостіляціі.

Дивіться відео-екскурсію по БВО

межі можливостей

За своєю суттю БВО виступають дуже надійним податковим притулком. Країна політично і економічно стабільна. Ця офшорна зона допускає віддалену реєстрацію і управління, включаючи номінальних директорів і акціонерів. Міжнародна компанія може отримати банківську і трастовую ліцензію. Але список подібних установ на даний момент не дуже великий.

Керівництво БВО піклується про престиж своєї країни для інвесторів і неохоче співпрацює з немісцевими компаніями в цьому питанні.

Офшорні компанії не можуть володіти нерухомістю на БВО. Офіс можна тільки орендувати. Заборонено надавати послуги для місцевих жителів.

Також існує ряд слів, які не можна використовувати при виборі назви для компанії. Система ідентифікації інвесторів на даний момент стала жорсткішою. Керівництво БВО забезпечує високу стабільність для міжнародних компаній, але і бажає знати більше про вкладників високого рангу.

Фінанси юридичних і фізичних осіб

Фінанси юридичних і фізичних осіб

Законодавство БВО гарантує в рівній мірі високий рівень конфіденційності щодо фінансів юр. і фіз.осіб. Еквівалентність прав підтверджується тим фактом, що директора, акціонери і бенефіціари повинні підтвердити свої особистості і адреси відповідними документами з банку при реєстрації офшору.

Пасивні доходи на острові не обкладаються податками.

Це стосується індивідуальних і корпоративних клієнтів. Всі акціонери мають рівні права щодо відкриття рахунку для акцій на пред'явника. Реєстри інвесторів залишаються закритими, а це гарантує конфіденційність будь-якої інформації щодо їх фінансового стану.

Старт на Британських Віргінських островах

Старт на Британських Віргінських островах

Заснувати свою компанію на БВО - неймовірно престижно і вигідно. Спочатку для цього необхідно:

  • мати реєстраційного агента (щодо зберігання, використання та передачі прав на цінні папери);
  • зареєстрований на островах офіс;
  • визначитися з призначенням осіб на посаду директора та акціонера;
  • вибрати коректне назву для компанії, яка не буде вводити в оману партнерів і клієнтів.

Посада директора та акціонера може бути поєднана. Вони можуть бути номінальними. Можна також використати адресу офісу юридичної компанії, яка буде представляти інтереси інвестора на БВО. У цьому випадку немає необхідності орендувати будівлю, якщо офшор не здійснюватиме свою діяльність на території островів.

Реєстрація

Реєстрація

Компанія на БВО реєструється за такою схемою:

  • початковий етап - перевірка унікальності і підтвердження назви в регістрі;
  • другий етап - оформлення пакету реєстраційних документів;
  • оплата обов'язкових податків і держмита;
  • інкорпорація офшору в реєстрі;
  • для деяких документів - нотаріальне завірення і апостилювання;
  • заключний етап - передача чи пересилання необхідної документації замовнику кур'єрською поштою.

Замовник повинен отримати наступний пакет документів:

  • сертифікат інкорпорації;
  • статут, установчий договір;
  • наказ або інший документ про призначення директора;
  • акції сертифікати;
  • реєстри директорів і акціонерів;
  • печатка.

Це базовий пакет документів.

Перші три документа в списку повинні бути Апостильовані.

У разі використання номінального сервісу до списку додаються:

  • довіреність з апостилем;
  • декларація довіри від номінального акціонера;
  • підписана форма передачі акцій;
  • лист з відмовою від посади номінального директора без вказівки дати.

Не можна інвестувати в нерухомість острова і оформляти компанію для надання послуг на місцевому ринку.

Керівництво

Керівництво

Фірму можна буде зареєструвати, якщо призначений хоча б один директор. Їм може виступати фізична і юридична особа. Реєстр осіб, які здійснюють управління компанією, повинен зберігатися в офісі. Директора можуть бути акціонерами. Найвищий ступінь конфіденційності може забезпечити номінальний сервіс.

Мінімальна кількість вкладників - 1 особа (юридична або фізична).

Реєстр акціонерів повинен зберігатися в офісі компанії за зареєстрованою адресою. Капітал вкладників оплаті не підлягає. Цінні папери можуть не мати номінальної вартості.

Статутний фонд

Статутний фонд

Сума, яка є статутним фондом, завжди номінальна. Вона не підлягає обов'язковому вказівкою в документах.

Мінімальною одиницею обчислення в цьому випадку вважається 1000 доларів.

Але сума прецедентна, так як не регламентована законодавством. Статутний капітал формується відповідно засновників, тому і сума завжди буде різна. Логічно, що банківські установи і трасти можуть починати свою діяльність з номінальним капіталом не менше 20.000 тисяч доларів.

Вартість, терміни

Для розуміння загальної картини цінової категорії даної послуги наведемо таблицю порівняння вартості реєстрації за участю посередників.

Назва компаніїЦіна за послуги

«КСК-гарант» 1400 $ SFI 1220 євро Intelligent Solution 2000 $

У таблиці вказані ціни щодо вартості базового пакета реєстрації компанії.

Ціни за покупку офшору з номінальним сервісом встановлені наступні:

  • КСК - 1900 $;
  • SFI - 1600 євро;
  • IS - 2000 $.

У вартість реєстрації компанії за участю Intelligent Solution входить номінальний сервіс, так що сума в обох випадках буде ідентичною.

У загальному порядку оплати підлягають наступні послуги:

  • участь реєстраційного агента;
  • посилення конфіденційності, створення і завірення документації;
  • державний збір;
  • легалізація зшивання;
  • випуск друку.

Офшор може пройти процедуру додаткової сертифікації - 350 доларів. Послуги кур'єрської доставки обходяться в 100 $. Термін реєстрації звичайного офшору - 1-2 дня. На оформлення компанії з номінальним сервісом знадобиться близько 7-14 днів.

Мінімальний термін реєстрації 4 дня, а максимальний не більше 3 тижнів.

Багато при цьому займає пересилання документів. Компанії-посередники пропонують готові офшори, які можна купити і здійснювати роботу відразу після придбання. Це вигідна пропозиція для тих, хто не хоче реєструвати бізнес з нуля. Власник обмежений при виборі імені для підприємства.

При наявності часу і знань можна здійснити реєстрацію документів самостійно. Вартість при цьому буде нижче, але невиправдано, тому що зазвичай без посередників процедура затягується.

Зміст, звітність

Зміст, звітність

Порівняння цін на зміст офшору

Назва фірми

Вартість, в рік

«КСК-гарант»

1200-1700 доларів

SFI

800-1200 євро

Intelligent Solution

1 780 доларів

Ціна зміст залежить більшою мірою від обраного рівня конфіденційності. За співвідношенням вартості реєстрації-вмісту більш вигідними є офшори з номінальним сервісом.

Має значення також сума статутного капіталу, так як в залежності від неї сплачуються деякі податки. Порядок подачі бухгалтерської звітності існує і при бажанні їм можна користуватися. Але необов'язково.

Різниця систем оподаткування грає на руку підприємцям. Читайте про спеціальні режими оподаткування .

Скільки коштує відкрити свій пейнтбольний клуб? дивіться тут .

Як ІП зняти гроші з розрахункового рахунку на особисті потреби? Дізнайтеся зараз .

Основні переваги і недоліки

Існують наступні основні переваги щодо офшору на БВО:

  • вигідна географічна зона (поблизу АВО);
  • гнучке законодавство;
  • політична і економічна стабільність в країні;
  • простота реєстраційної процедури;
  • доступна вартість реєстрації об'єкта;
  • високий рівень конфіденційності;
  • можливість використовувати номінальний сервіс;
  • відсутність обов'язкової бухгалтерської звітності і валютного контролю;
  • установчі документи законні без прописаної суми статутного капіталу і його мінімальної оплати;
  • можливість перереєструвати компанію будь-якої країни;
  • дозволені майже всі види законної діяльності (на деякі види потрібно отримати доп. ліцензію);
  • секретар при реєстрації необов'язковий;
  • відсутність обмеження на проведення торгових операцій за межами країни;
  • помірна вартість щорічної підтримки офшору;
  • податки фактично відсутні.

Уряд БВО підтримує офшорний бізнес на державному рівні.

Але недоліки, все ж, присутні:

  • Грошові кошти не можна вкладати в об'єкти нерухомості.
  • Не можна працювати в сфері надання послуг для місцевих жителів.
  • Суворі санкції при несвоєчасному продовження реєстрації, невиплату обов'язкових зборів.

БВО - це одне з найбільш привабливих місць в світі для ведення міжнародного бізнесу. Потенційних інвесторів острівної економіки привертає відсутність загальноприйнятої схеми оподаткування та свобода вибору при оформленні та подачі звітної документації. Законодавство країни сприяє процвітанню офшорного бізнесу з моменту Панамського кризи. Але зразковим його, як у випадку в Ангілья, вважати не можна.

Як офшорні рахунки бережуть гроші своїх власників?
Скільки коштує відкрити свій пейнтбольний клуб?
Як ІП зняти гроші з розрахункового рахунку на особисті потреби?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online