Англійський стиль в інтер'єрі - розкіш і консерватизм

  1. У англійського стилю теж є історія Англійська інтер'єрний стиль формувався століттями і дійшов до...
  2. Затишна обстановка квартири з невеликою площею
  3. Підбираємо меблі для інтер'єру в англійському стилі
  4. Багато дрібниць і нічого зайвого
  5. Стіни, підлога і стеля
  6. Виключити яскраве світло

У англійського стилю теж є історія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Англійська інтер'єрний стиль формувався століттями і дійшов до наших днів з мінімальними змінами. Цінителі цього напрямку в оформленні приміщень зберегли його самобутність, практично не відходячи від інтер'єрних мотивів, що зародилися в Англії. Як і в інших напрямках дизайну, що мають історію, англійська інтер'єр має канони, які формують стиль. Щоб їх зрозуміти, достатньо згадати традиції цієї країни, її клімат, культуру і історію - все зіграло роль. Англійський стиль поєднав в собі георгіанський і вікторіанську епохи, відомі в історії як періоди процвітання і розвитку країни. Звідси прийшли розкішні оздоблення, тяжіння до масивної і дорогих меблів, вишуканому декору. Англійський стиль в інтер'єрі завжди вважався апріорі аристократичним і стриманим. В наші дні цими рисами користуються ділові персони: політики, бізнесмени, діячі культури і мистецтва. Але ці риси - лише одні з багатьох, які характерні для інтер'єру в англійському стилі. Про них ми розповімо далі.

Про них ми розповімо далі

Англійський стиль в інтер'єрі

Англія - ​​країна похмурих днів і міцних традицій

Англія відома вогкою погодою. З цієї причини в кожному англійському будинку здавна прийнято мати камін. У сучасному дизайні вони також залишилися. Тільки якщо в традиційному інтер'єрі камін був зроблений за всіма правилами, в наші дні можна поставити його електричний аналог, що анітрохи не зіпсує загальний вигляд. Встановлювали вогнище в вітальні, а поруч у своєму розпорядженні крісло-гойдалку або м'які крісла, в яких можна зручно влаштуватися, обернутися теплим пледом і читати книгу.

Встановлювали вогнище в вітальні, а поруч у своєму розпорядженні крісло-гойдалку або м'які крісла, в яких можна зручно влаштуватися, обернутися теплим пледом і читати книгу

Традиційний камін в англійському інтер'єрі

До речі, про книги. В Англії їм надають особливого значення. Тому, якщо ви вирішили віддати перевазі англійського стилю в оформленні вашого будинку, велика і солідна бібліотека - це перше, що там має бути. В ідеалі, стелажі з книгами повинні займати, як мінімум, одну стіну. Причому мова йде про хороших виданнях, в красивих палітурках і з глибоким змістом - попсові романи і детективні історії не береться до уваги.

Бібліотека в англійському інтер'єрі

Відомої англійської традицією є «п'ятигодинний чай», відповідно, в інтер'єрі для цього має бути все необхідне - окремий чайний столик, чайний сервіз та інші атрибути. Крім цього, не можна промовчати про міцних сімейних традиціях, які знаходять своє відображення в оформленні інтер'єру: колекції фотографій прикрашають стіни, а сімейні реліквії стоять на видних місцях.

Англійський стиль в інтер'єрі

Затишна обстановка квартири з невеликою площею

Англійський стиль в інтер'єрі цілком доречний для приміщень, де не так багато простору. Уміло використовувати кожен метр в квартирі - справжнє мистецтво дизайну. У стилі старої Англії завжди було багато предметів меблів в квартирах і будинках, тому навіть невелику на перший погляд кімнату можна оформити зі смаком і англійським аристократизмом. При цьому в інтер'єрах цього стильового напрямку ніколи немає нічого зайвого - все стоїть на своїх місцях. Як зробити невелику квартирку затишній, легко можна повчитися у англійців.

Як зробити невелику квартирку затишній, легко можна повчитися у англійців

Інтер'єр в англійському стилі

Підбираємо меблі для інтер'єру в англійському стилі

Англійці ніколи не славилися легковажністю, тому якщо вони ставили в свій будинок меблі, вона повинна була стояти століття. Якісні добротні інтер'єрні предмети в англійському будинку були тільки дерев'яними. Цей факт можна вважати ще однією стильовою рисою. З матеріалів для меблів в англійському стилі допускається тільки деревина благородних порід. столи , стелажі , шафи - все повинно бути зроблено з дерева, в ідеалі - з масиву. дивани і крісла часто мали тканинну оббивку - квітчасту, стримано-однотонну, з традиційними лініями або шотландської кліткою. Можна поєднувати кілька варіантів оббивки в одному приміщенні. Це додасть кімнаті особливий колорит і оригінальність. У виняткових випадках оббивка була шкіряною. Всі ці елементи англійського стилю збереглися в його сучасній інтерпретації.

Всі ці елементи англійського стилю збереглися в його сучасній інтерпретації

Меблі в англійському стилі

Оформляючи інтер'єр в цьому напрямку дизайну приміщень, потрібно пам'ятати про те, що на кількість меблів не можна скупитися. Англійський стиль не любить вільного простору. Враховуйте цей момент, якщо ви схильні до мінімалізму, - це зовсім не той випадок. Предметів меблів має бути багато, як і предметів декору. Інтер'єр вітальні в англійському стилі передбачає наявність високих шаф, в тому числі книжкових, іноді і під стелю, а також дивана, крісел, столів, комодів, каміна, крісла-качалки. Зазвичай меблі має натуральний темний відтінок деревини. Інтер'єр спальні, оформленої в англійському стилі, теж не заперечує фундаментальність і масивність меблів, особливо ліжка. Вона, як центр кімнати, привертає все увагу на себе. Тому, вибираючи ліжко, не соромтеся в бажаннях. Широка, масивна, величезна і декорована, прикрашена балдахіном - це те, що потрібно для англійського стилю.

Спальня в англійському стилі

Пам'ятайте про те, що побутова техніка, розташована на увазі, що не буде гармоніювати з цим дизайнерським напрямком. Тому всі побутові прилади краще заховати під фасадами, або прибрати подалі від очей. Це стосується всіх кімнат в будинку або квартирі: від кухні до вітальні.

Багато дрібниць і нічого зайвого

Скатертини, подушечки на дивани і крісла, серветки - не скупіться на якісний текстиль, адже в англійському стилі він важливий. Навіть абажури можуть бути тканинними. У такому інтер'єрі виглядати вони будуть більш, ніж гармонійно. До речі, штори для даного стилю краще вибирати важкі, темнуватих відтінків. Підійдуть і портьєри, і ламбрекени, головне, щоб вони виглядали гармонійно і не вибивалися із загальної картини.

Статуетки, вази, колекції сімейних фотографій, годинник, картини, кімнатні рослини - для всього знайдеться місце в інтер'єрі, оформленому за мотивами Англії. Причому походження аксесуарів в цьому стилі не так важливо. Це пов'язано з історією країни в той період, коли англійці стали активно подорожувати по світу і привозити цікаві предмети і речі з різних континентів. Сміливо використовуйте для прикраси інтер'єру все, що вам здається доречним і гармонійним, відповідним за настроєм і характером оформлення вашого будинку.

Англійський стиль в інтер'єрі

Стіни, підлога і стеля

Декорування стін в інтер'єрі, оформленому в англійському стилі, також заслуговує на належну увагу. Традиційних способів можна назвати кілька. По-перше, це ліпнина, яка істотно оживляє приміщення і надає йому шарм і оригінальність. По-друге, часто для обробки стін використовують дерев'яні панелі. В ідеалі, матеріал повинен бути натуральним. Обходиться така обробка недешево, тому при необхідності дерево можна замінити на що імітують його матеріали. Стіни можна пофарбувати або обклеїти шпалерами, наприклад, в смужку або з квітковим візерунком.

Пол в англійському інтер'єрі представлений зазвичай складальним паркетом. Зверху кладуть килимове покриття зі стриманим декором (дрібний малюнок або лінії у вигляді окантовки). Оптимальним варіантом для ванної кімнати та кухні вважається керамічна плитка. До речі, саму ванну можна не ховати під обробкою, а поставити прямо посередині. Англійський стиль придбає атмосферность.

Ванна кімната в англійському інтер'єрі

Стеля можна прикрасити ліпниною або дерев'яними балками. Ліпнина вдало буде виглядати, доповнюючи розкішну люстру.

Виключити яскраве світло

Англійський стиль припускає м'яке приглушене світло в приміщенні, а іноді навіть напівтемрява. Для цього достатньо мати в інтер'єрі торшери, наприклад, з тканинним абажуром, настільні лампи з розсіяним світлом. Часто роблять освітлення багаторівневим. Велика розкішна люстра грає головну роль, а світильники її доповнюють. Цього достатньо для повноцінного освітлення. Денне світло в таких інтер'єрах також не відрізняється яскравістю, хоча в традиційно англійських будинках завжди робили великі вікна з тонкими перегородками. При необхідності, кімнати затемнюють шторами.

При необхідності, кімнати затемнюють шторами

Англійський стиль в інтер'єрі

Не варто забувати, що англійський стиль - все-таки стиль консерваторів, і це його основна риса. Це дизайнерське напрямок тим і цікаво, що змогло зберегти свої інтер'єрні канони навіть через століття. Звичайно, від сучасності нікуди не дітися, і варіації все одно присутні в будь-якому з стилів. Дизайнери намагаються не тільки адаптувати стилі для зручності нинішнього життя, але і внести невеликі нововведення. Це допомагає домогтися ексклюзивності і зробити інтер'єр неповторним. Однак, англійський стиль - один з тих, що не піддаються часу. В цьому і є його красу і цінність, за це його і люблять завзяті консерватори.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online