«Не дуже зручно говорити, на мене вже летять поліцейські». У Москві і Петербурзі - затримання через протести

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії 9 вересня відбулися акції противників пенсійної реформи. Узгоджені були далеко не всі, в тому числі влада не дозволила провести мітинг в Північній столиці. Там затримали і підлітків, і літніх У Росії 9 вересня відбулися акції противників пенсійної реформи

Затримання учасників акції проти підвищення пенсійного віку в Санкт-Петербурзі. Фото: Антон Ваганов / Reuters

Оновлено о 18:00

Неузгоджена акція опозиції проти підвищення пенсійного віку в центрі Москви завершилася. За даними МВС, в ній взяли участь близько двох тисяч осіб.

Не обійшлося без сутичок з поліцією. Очевидці повідомляли, що у метро «Охотний ряд» співробітники почали застосовувати кийки проти протестувальників. Затриманих відправляли в припарковані біля дороги автозаки.

Акції проходили і в інших містах країни. У більшості влади заходи не погодили. За даними порталу «ОВС-Інфо» , Всього по країні було затримано майже 300 осіб: 58 в Єкатеринбурзі, 43 - в Омську. У Санкт-Петербурзі в поліцейські ділянки доставили 24 активістів, в Москві - дев'ять затриманих.

За акцією в столиці стежив кореспондент Business FM Іван Медведєв:

У Санкт-Петербурзі під час неузгодженої акції прихильників Навального затримано до 100 осіб, передає «Фонтанка» . Серед затриманих - хлопчик років дванадцяти, а також літній чоловік, якому стало погано в автозаку, відзначає «Папір» . За словами затриманого, йому 80 років.

Як акція відбувалася в Петербурзі, Business FM розповіла кореспондент «Фонтанки» Ксенія Клочкова:

- Напевно, хвилин п'ять-десять протестуючих ніхто не перешкоджав, але в якийсь момент натовп захистили співробітники поліції, ОМОН і Росгвардія, і зараз відбуваються затримання. Досить жорстко поліція звертається з учасниками акції. У тому числі затримують і неповнолітніх. Кілька разів в поліцію летіли димові шашки.

- Людей розвозять по відділах поліції або їх затримують, а потім відпускають? Як це взагалі виглядає?

- Ні, їх везуть у відділи поліції. Поки незрозуміло, що їх звинувачують. Не дуже зручно говорити, на мене вже летять поліцейські якісь.

На акції в Новосибірську також пройшли затримання. «Нова газета» повідомляє, що поліція застосувала кийки проти протестувальників. Про обстановці в місті Business FM розповів головний редактор «НГС.НОВОСТІ» Олександр Агафонов:

У Єкатеринбурзі, де повідомляється про більш ніж сотні затриманих, мітингу як такого не вийшло, передає кореспондент інформаційного агентства «Ура.ру» Андрій Гусельников:

Неузгоджені акції пройшли в Південно-Сахалінську, у Владивостоці, в Хабаровську. У великих містах ще до початку акцій затримані активісти-організатори. Зокрема, в Москві була затримана Любов Соболь, юрист Фонду боротьби з корупцією.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Людей розвозять по відділах поліції або їх затримують, а потім відпускають?
Як це взагалі виглядає?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online