Скільки можна заробити на Youtube

  1. Beauty
  2. Відеоогляди або unboxing
  3. Дитячий контент
  4. Топчик
  5. Lifestyle-блогінг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Увага! Зараз ми відкриємо тобі страшну таємницю. Твої улюблені блогери вже давно використовують YouTube не тільки як інструмент самовираження, а й як відмінне джерело доходу. Багато присвячують власним YouTube-каналу весь вільний час і перетворюють своє маленьке хобі в справжню роботу. Що, купилися? Так, звичайно ж, ми жартуємо. Насправді Мар'яна Ро працює консультантом в Pull & bear, а Ельдар Джарахов - вантажником в Пятерочка.

Зараз ти перебуваєш на етапі вивчення блогосфери. Знімаєш тільки те, що тобі подобається. Намагаєшся знайти себе на YouTube і виховати в собі відповідального за свій контент блогера. Але думка про те, щоб назвати цієї своєю професією не покидає тебе. А для цього потрібна лише дещиця - розуміти, скільки ти можеш на цьому заробити.

Ми зібрали для тебе приблизні показники монетизації роликів на YouTube. Ці цифри можуть змінюватися в залежності від сезону і стану ринку. Але зрозуміти, чи варто це твоїх зусиль, ти зможеш прямо зараз.

Всі дані ми взяли з достовірних джерел. Повідомити точні імена ми, на жаль, не можемо. До того ж варто пам'ятати, що більшість популярних блогерів вбудовують рекламу безпосередньо в свій контент. Тому, якщо Микола Соболєв чисто теоретично і заробляє "всього" кілька тисяч доларів на місяць на YouTube, це не означає, що нову BMW йому подарували батьки або дівчина.

Beauty

Почнемо з досить простого формату, який користується стабільною популярністю у дівчат будь-якого віку. Багато блогерів з часом стають Амбассадор відомих брендів косметики і успішно продають товар з моніторів комп'ютера не гірше будь-якого салону краси. Якщо ти відчуваєш, що це твоє, пробуй. Першими глядачами стануть твої подруги, потім подруги подруг ІІІ ... тебе вже накрило хвилею популярності.

Маючи на своєму рахунку близько 300 тисяч передплатників, можна розраховувати на 1500 доларів стабільного доходу. На туфельки і платтячко має вистачить. Принаймні в нашій країні.

Принаймні в нашій країні

Відеоогляди або unboxing

Формат привертає в першу чергу тим, що тут не потрібно бути величезним експертом в будь-якій галузі. Просто купуєш новий товар (якщо це огляд, то можна знайти і якийсь старий мотлох, головне, щоб цікаво було), після чого сідаєш перед камерою і починаєш розповідати / показувати / ділитися враженнями. Загалом, як виявилося, народ це любить. Адже саме цю "розумну" мікрохвильовку хотіли купити тисячі людей, але все боялися, що не розберуться з інструкцією. А ти показав, що в цьому немає зовсім нічого складного, та ще й ролик про це зняв. Красунчик!

Набравши сто тисяч передплатників, можеш отримувати надбавку до зарплати в розмірі 600-700 доларів. Якраз вистачить на покупку нових гаджетів для нових оглядів на твоєму каналі;)

Якраз вистачить на покупку нових гаджетів для нових оглядів на твоєму каналі;)

Дитячий контент

Одразу попереджаємо, що знімати дитячий контент - важка праця. Що ж, а якщо у вас під рукою є малюк, який вже непогано пов'язує слова в пропозиції, варто спробувати зберегти його на камеру. Тільки спершу вручите йому нову іграшку, запропонуйте пограти або просто дозвольте подуріти. Насправді, це все жарти. Для зйомки дитячих відеороликів необхідно придумати цікавий сценарій і гарненько підготувати маленького актора. А це - завдання далеко не з легких! Але якщо тобі вдасться - розраховуй на колосальний успіх;)

На даний момент це найприбутковіша ніша на YouTube. Набравши якихось 200 тисяч передплатників, канал може принести від 15 тисяч вічнозелених. Скільки заробляють мільйонники краще навіть не думати xD До речі, останнім часом дитячі канали неабияк лихоманить, але ми тримаємо руку на пульсі! Детальніше про це тут .

Детальніше про це   тут

Топчик

Досить трудомісткий формат, який вимагає якісного підбору інформації, практично професійної озвучення і рівного монтажу. Зате можна обійтися без камери xD. Топчик дуже добре заходять тим, хто любить корисний контент, але при цьому не має часу борознити годинами простори інтернету. Тому тут велика частка платоспроможною дорослої аудиторії. Рекламодавці прекрасно це знають, якщо ти розумієш, про що ми;)

Канал на 100 тисяч з дійсно трендовими Топчик принесе своєму автору 2-3 тисячі доларів США. Це, звичайно, за умови, що нові ролики будуть виходити регулярно. А ти розумієш як це непросто.

А ти розумієш як це непросто

Lifestyle-блогінг

Цей формат можна назвати маленьким театром одного актора. Якщо ти готовий постійно ділитися з камерою усіма подіями з життя, тоді це твій вибір. Практично всі блогери починали з цього формату. Адже здається, що можна просто схопити камеру і почати знімати все навколо. Але не це може зробити тебе популярним на YouTube. Справа в тому, що лайфстайл-блогер повинен володіти особливим стилем життя: постійно розвиватися, відкривати для себе щось нове, прагнути до пригод. Якщо ти впевнений, що готовий показувати всього себе на камеру в форматі 24/7, тоді це твій вибір. В іншому випадку краще навіть не намагатися.

На жаль, лайфстайл-блогінг недооцінений в нашій країні. Набравши 100 тисяч передплатників, твій дохід складе менше 100 доларів. І як на такі гроші жити, якщо весь свій час ти витрачаєш на зйомки блогу? Гарненько подумай!

Якщо ти вже вибрав формат, тоді давай просто повторимо пару найважливіших правил, яких слід дотримуватися, щоб заробити ще більше грошей на YouTube:

  • твій канал повинен мати стабільну аудиторію передплатників (хоча б пару сотень) і стабільно набирати хоча б сотню переглядів під кожним відео.
  • на твоєму каналі регулярно повинен з'являтися контент. Роби ухил на якість, а не кількість. Але при цьому не забувай радувати глядача новими роликами, щоб не розгубити передплатників.
  • НЕ порушуй авторське право . Як мінімум не буде активована монетизація, а як максимум - твій ролик може бути заблокований.

Коли дані умови виконані, і ти хочеш скоріше отримати копієчку за свою працю, найпростіше просто подати заявку на підключення до партнерської мережі YouTube. Якщо не заглиблюватися в деталі, вона допомагає забезпечувати рекламу на твоїх роликах, за яку YouTube платить гроші. Кожна партнерська мережа бере свій відсоток за дану послугу, який в середньому становить 30% від загального прибутку.

Ділитися з ким-то частиною свого прибутку, звичайно ж, справа не з приємних. Але це ти отримаєш технічну підтримку, захист свого авторського контенту і інші інструменти для успішного відеоблогінга. А коли на твій канал ще й повалиться реклама, ти будеш радий вигідної співпраці. Партнери зацікавлена в тому, щоб ти якомога більше заробляв і був задоволений її послугами.


Такі метри YouTube як Wylsacom, MrGear, Женя Білозеров - підключені до партнерської медіамережі AIR. Ця партнерка забезпечує кращу технічну підтримку ютуберов і допомагає з розвитком каналів. Спеціально для тебе експерти AIR склали 7 безкоштовних кроків до оплачуваної відеоблогінгу , Ознайомившись з якими, ти будеш знати, звідки і чому беруться гроші на YouTube, а також 7 помилок, які робить початківець блогер - для тих, хто хоче уникнути незручних моментів на YouTube.

Що, купилися?
І як на такі гроші жити, якщо весь свій час ти витрачаєш на зйомки блогу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online