Оренда квартири: як не потрапити в халепу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Скупий платить двічі» - в цьому сумніватися не доводиться «Скупий платить двічі» - в цьому сумніватися не доводиться. Дана істина стосується всіх сфер, включаючи і ринок оренди. Завжди є люди, охочі заощадити гроші за рахунок ріелторських послуг. Але така затія може виявитися вельми сумнівною. Чому так відбувається, розповідають в компанії «НДВ-Нерухомість».

Потенційні орендарі нерідко ведуть пошуки через спеціальні бази, намагаючись самостійно домовитися з власником або через приватного маклера. Однак такий підхід пов'язаний з серйозними ризиками. Перш за все, орендар може помилитися з вибором квартири і нарватися на шахраїв. Якщо настав форс-мажорний випадок, то не буде кому захищати інтереси такого клієнта.

Цікавий факт: компанії, які знімають житло для своїх співробітників, завжди звертаються до фахівців з великих агентств. Причини очевидні: комісія стягується тільки за фактом заселення, причому ріелторські агентства надає всі звітні документи. Приватні маклери в цьому відношенні не можуть конкурувати з великими компаніями. Звичайно, у них є можливість демпінгувати на ринку ріелторських послуг, однак ця економія може вийти клієнту боком.

- Співпраця з приватними маклерами пов'язане з певними ризиками, - коментує керівник департаменту оренди компанії «НДВ-Нерухомість» Юлія Лукіна.- По суті, такі ріелтори залучають клієнтів за рахунок більш низької вартості комісії, однак чіткої гарантії в надійності подібних угод не існує. Якщо агентство надасть звітні документи, то маклер - в кращому випадку розписку. Є й інша проблема: телефон, який був зазначений в оголошенні, може виявитися неактивним через деякий час. Це означає, що клієнт при необхідності не зможе зв'язатися з приватним маклером, які брали участь в угоді.

Найнадійніший спосіб орендувати квартиру - це звернутися до фахівців, які працюють у великій компанії. Ріелтори заощадять час клієнта, допоможуть знайти найбільш підходящий варіант і грамотно скласти договір найму. Навіть якщо угода здійснюється між родичами або знайомими людьми, цей документ просто необхідний. До речі, для таких клієнтів у ріелторів є спеціальна послуга - супровід угоди. Її вартість в компанії «НДВ-Нерухомість» складе 7000 рублів (Москва), 10 000 рублів (Підмосков'я, до 30 км).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online