Оновлене: З 14 липня вартість проїзду в громадському транспорті Києва виросте до 8 грн за разову поїздку, мінімальна вартість складе 6,30 грн для постійних пасажирів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в Києві пройшов прес-брифінг з приводу перегляду діючих тарифів на проїзд в громадському транспорті столиці

Сьогодні в Києві пройшов прес-брифінг з приводу перегляду діючих тарифів на проїзд в громадському транспорті столиці. Під час даної зустрічі начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський заявив, що міська влада обробили фінансові показники транспортних підприємств, які свідчать про необхідність зміни вартості проїзду. При цьому була врахована як економічна ситуація і рівень заробітної плати в місті, так і критично важливі потреби метро, ​​необхідні для його безперебійної роботи.

«Для постійних пасажирів вартість поїздки в метро підвищиться на 1 гривню 30 копійок в проїзних і на 1 гривню 50 копійок при поповненні карти метро на 50 поїздок, щодо сьогоднішньої вартості в 5 гривень. Всі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких в метрополітені 23, збережені », - зазначив Віктор Брагінський.

В даний момент ціна разового проїзду в метро складає 5 грн, а при поповненні на 50 поїздок - 4 гривні 50 копійок.

«Нам потрібно утримати висококваліфікованих працівників, які сьогодні масово їдуть на найпростішу роботу в Європу, де отримують 1000 євро щомісяця, або йдуть в приватні компанії. Є близько 300 вакансій, серед яких машиністи, електрики і слюсарі з ремонту ескалаторів. Тобто фахівці, від яких залежить належна робота метрополітену », - сказав керівник київської підземки.

Віктор Брагінський додав, що отримані завдяки підвищенню тарифу кошти будуть спрямовані на два основних напрямки: оплату подорожчали енергоресурсів і наближення заробітної плати на підприємстві до середніх показників в столиці. Відзначимо, що послугами київського метрополітену щодня користуються близько 1,5 млн пасажирів.

Нагадаємо, що «Київпастранс» хоче з 15 липня 2018 року підвищити вартість проїзду в наземному транспорті столиці до 8 гривень .

Оновлення №1:

На тому ж брифінгу заступник голови КМДА Дмитро Давтян повідомив, що з 14 липня 2018 року вартість проїзду в міському транспорті столиці зросте і становитиме від 6,3 гривень - за умови користування проїзним квитком або безконтактної карткою, і до 8 гривень - за разову поїздку .

«З 14 липня 2018 року встановлюється новий тариф на проїзд в міському транспорті столиці. Пасажири, які користуються проїзними квитками на місяць і безконтактними картками, при їх поповненні будуть платити за одну поїздку від 6,3 гривень, - повідомив заступник голови КМДА. - Тобто міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень будуть платити пасажири, що користуються міським громадським транспортом іноді або гості столиці ».

За його словами, останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулося в лютому 2015 року, а в 2017 році відбулися коригування окремих його складових .

«З 2015 року в країні виросли тарифи на електроенергію - в 5,4 рази, вартість дизельного палива піднялася в 1,5 рази, вартість шин - в 1,5 рази, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183 %.

Тобто нинішнє зростання є компромісним, і воно менше необхідного. Це складне рішення. І ми змушені були його прийняти, щоб уникнути загрози транспортного колапсу в столиці », - підкреслив Дмитро Давтян.

Він зазначив, що зараз економічно обгрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що враховує всі витрати, становить в метро 8,27 грн, в наземному транспорті - 8,77 грн. Дмитро Давтян також додав, що важливою умовою міського голови Віталія Кличка було збереження всіх пільг на проїзд на громадському транспорті, так що для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.

Оновлення №2:

Радник першого заступника голови КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський зазначив, що нові тарифи на проїзд в комунальному транспорті Києва передбачають широку гаму проїзних квитків, включаючи нові пропозиції.

Так в КП «Київський метрополітен» вводяться нові проїзні квитки, які будуть використовуватися з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (по 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) і 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).

Попередня система проїзних квитків, які використовуються протягом календарного місяця повністю зберігається. Також залишається система знижок при поповненні безконтактних карт в метрополітені. Зокрема, при поповненні карти одноразово на 50 поїздок вартість однієї поїздки складе 6,5 грн. Що стосується проїзного квитка, то його вартість в метро на 46 поїздок складе 290 грн, на 62 поїздки - 390 грн, без обмежень кількості поїздок - 610 грн. Термін дії такого проїзного - календарний місяць.

Вартість проїзного квитка на один календарний місяць в наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) буде коштувати 390 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) - 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) - 670 грн. Вартість разового квитка на перевезення у міській електричці становитиме - 8 грн.

джерела: Київський метрополітен , КМДА

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online