Реклама на балконі житлового будинку - закон і правила

  1. Чи законно все це?
  2. Як узгодити?
  3. Що робити, якщо реклама на моєму балконі була розміщена без мого відома?
  4. маленьке резюме

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розміщення реклами на своєму балконі - досить поширена практика в останні роки, яка може приносити певний пасивний дохід. Відразу варто відзначити, що реклама на балконі житлового будинку не може бути розміщена самостійно, без узгодження з контролюючими органами і комунальними службами. Розміщення реклами на своєму балконі - досить поширена практика в останні роки, яка може приносити певний пасивний дохід

Звичайне явище в місті.

При продажу рекламного місця, потрібно в першу чергу знайти рекламодавця. Необхідно знайти зацікавлена ​​в цьому фізична або юридична особа, адже далеко не всі компанії захочуть розміщувати рекламу там, де її ніхто не буде бачити.

Найбільш оптимальний варіант для реклами - балкони, що виходять на жваву вулицю або до дороги.

Крім того, дуже добре, якщо під вашим балконом розташовується кафе, салон краси або інший заклад сфери послуг, тому що в цьому випадку можна буде розмістити назву закладу.

Якщо самостійно знайти зацікавлених осіб не вдалося, то можна звернутися в рекламну фірму, яка спеціалізується на пошуку клієнтів. За певну суму або комісію за розміщення реклами фахівці зможуть знайти орендаря.

Чи законно все це?

Важливо розуміти, що недостатньо того, щоб звернутися до рекламщиків і закріпити банер у себе на балконі. Отримання всіляких дозволів, яких вимагає закон - кілька клопітка справа.

Багато людей впевнені, що балкон - це їхня власність, проте це далеко не так.

Відповідно до чинного законодавства, будь-які огороджувальні конструкції багатоквартирних житлових будинків (конструкції, які відокремлюють зовнішнє простір від внутрішнього) - це спільне майно власників всіх приміщень багатоповерхового житлового будинку.

Зовнішня сторона лоджії і балкони, а також будь-які зовнішні стіни - це не особиста власність, а загальнобудинкових, незалежно від розташування щодо вашої квартири.

Щоб ваші зовнішні площини використовувати в рекламних цілях, необхідно заручитися підтримкою більше 50% власників приміщень у своєму будинку.

Іншими словами, вони не повинні бути проти розміщення реклами на вашому балконі. Як правило, зазвичай умовити половину мешканців не так складно.

Слід уникати конфліктних ситуацій.

Потім необхідно звернутися в муніципальний орган самоврядування. Тут вже все набагато складніше, тому що в ряді випадків майбутні бізнесмени отримують миттєвий відмову. Він може бути обумовлений тим, що розміщені рекламні банери будуть порушувати архітектурний вигляд будинку і негативно позначаться на зовнішньому вигляді споруди.

Якщо муніципальний орган видав вам відмова, то протягом 3-х місяців після цього громадянин може подати позов до суду, щоб визнати дане рішення незаконним.

Закон забороняє самовільно встановлювати рекламні плакати на своїх балконах, тому що муніципальний орган може їх відразу ж демонтувати без згоди власника. Крім того, за подібну поведінку на громадянина буде накладено штраф (правда, невеликий, в розмірі 2000-3000 рублів).

Тут також потрібно згадати закон «Про рекламу», який ніяк не пов'язаний з політичною рекламою (наприклад, допускається розміщення агітаційних банерів перед виборами), покажчиками і вивісками, які не мають яскраво вираженого рекламного характеру.

Закон також не поширюється на рекламу, яка ніяк не пов'язана з веденням підприємницької діяльності, наприклад, банер про продаж квартири власником.

Саме тому, в принципі, без згоди державного органу влади можна розмістити вивіски «Господарський магазин», «Запчастини» і т.д. на своєму балконі житлового будинку. Але варто пам'ятати, що в цьому випадку все одно буде використовуватися загальнобудинкові майно, тому закон вимагає отримати згоду половини мешканців.

Як узгодити?

Як уже було відзначено вище, якщо ви хочете розмістити рекламний банер або плакат на своєму балконі, то необхідно діяти в такій послідовності:

  • Знайти рекламодавця, який зацікавлений в тому, щоб розмістити банер на вашому балконі. Якщо самостійно орендаря знайти не вдалося, то можна звернутися за допомогою в рекламні агентства, які спеціалізуються на роботі в цій сфері;
  • Як тільки ви знайдете зацікавлена ​​особа, необхідно буде отримати згоду на розміщення реклами від половини мешканців будинку. Обходити всі квартири і питати особисто кожного мешканця - утомливо, тому можна скликати загальнобудинкові збори власників приміщень, на якому і заручитися підтримкою 50%;
  • Після того, як підтримка з боку мешканців буде отримана, потрібно звернутися в муніципальний орган самоврядування, який після розгляду питання і заяви може видати дозвіл на банер, або заборонити монтаж будь-якої реклами на фасаді будівлі. Якщо ви хочете встановити рекламу про продаж своєї квартири, то можна не погоджувати це з керуючими органами.

Звичайно, процес пошуку рекламодавця можна відкласти до моменту отримання всіх дозволів, тому що далеко не всі мешканці погоджуються на рекламний банер, вивішений на фасаді житлового будинку. Та й орган самоврядування цілком може зарубати цю ідею на корню.

Крім того, для фізичних осіб в цьому випадку передбачений штраф від 1500 рублів, для юридичних - до 1 млн.

Якщо рекламний банер на балконі буде розміщений без узгодження з керуючим органом, то конструкція може бути в будь-який момент демонтована без рішення суду.

Що робити, якщо реклама на моєму балконі була розміщена без мого відома?

Як правило, така проблема виникає в тому випадку, якщо людина проживає на другому поверсі, а квартири під ним є комерційними приміщеннями (магазин, салон краси, кафе і т.д.). У цьому випадку власники бізнесу можуть не запитати дозволу у господаря балкона і встановити рекламну конструкцію безпосередньо на зовні частини його лоджії.

Один з безлічі типових конфліктів.

У цьому випадку не варто самостійно демонтувати банер. Рекомендується звернутися до органу самоврядування, керуючу компанію, де повинні прийняти заяву і вжити заходів щодо усунення незаконної реклами. Але зазвичай власники подібних закладів самі безпосередньо домовляються з мешканцями квартири, отримують дозвіл від контролюючих органів, тому ніяких проблем з розміщенням реклами в цьому випадку не виникає.

Особливий випадок розміщення реклами з яким варто ознайомитися.

маленьке резюме

Природно, при розміщенні реклами ніяких витрат мешканці квартири не понесуть. Цікаво, що ніхто не заборонити вивісити на балконі банер на кшталт «Тут могла б бути ваша реклама» із зазначенням телефону.

Цікаво, що ніхто не заборонити вивісити на балконі банер на кшталт «Тут могла б бути ваша реклама» із зазначенням телефону

Дозвіл не потрібно.

Природно, що не слід чекати великих доходів від подібного пасивного бізнесу. У ряді випадків щомісячну винагороду не перевищує 2-3 тисячі рублів, що буде незначною надбавкою до бюджету більшості російських сімей.

Варто ознайомитися з загальними правилами за вивісками і рекламним конструкціям. Відео.

Фахівці не рекомендують займатися цим без урахування всіх правил і зі страхом чекати моменту, коли співробітники керуючих органів прийдуть, все знімуть і випишуть штраф. Найкраще звернутися до контролюючих служб, написати заяву і чесно отримати дозвіл.

Чи законно все це?
Як узгодити?
Що робити, якщо реклама на моєму балконі була розміщена без мого відома?
Чи законно все це?
Як узгодити?
Що робити, якщо реклама на моєму балконі була розміщена без мого відома?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online