Зі скількох років можна отримати банківську карту

  1. законодавчі норми
  2. Умови для дітей
  3. Для чого потрібна карта дитині
  4. Умови для підлітків
  5. дебетові карти
  6. Кредитні картки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформити будь-яку банківську карту повнолітній людині можна дуже просто. Для цього необхідно відповідати певним критеріям фінансових установ і мати необхідні документи. Також стати володарем пластика може дитина або підліток. Прискорити процедуру можна, попередньо ознайомившись з деякими нюансами і законодавчими нормами, що пояснюють, зі скількох років можна отримати банківську карту.
Оформити будь-яку банківську карту повнолітній людині можна дуже просто

законодавчі норми

Громадяни Росії можуть отримати банківську карту на підставі існуючих статей Цивільного кодексу. Ця процедура безпосередньо залежить від їх віку та права проводити самостійні фінансові операції. Згідно з чинним законодавством, всю відповідальність за неповнолітніх дітей несуть батьки, тому самостійно укласти договір в банках на отримання будь-якого пластикового носія вони не можуть.

У віці від 14 років підлітки мають право на часткову самостійність. Отримати банківську карту можна на спеціальних умовах. Досягнувши повноліття, молоді люди не обмежуються в можливості самостійно вибирати необхідний банківський продукт, а також можуть без обмежень укладати будь-які угоди і підписувати договори з фінансовими установами.

Також можливі виключення для осіб, які досягли 14 років. Повний повноліття визнається за такими громадянами, якщо вони займаються будь-якою підприємницькою діяльністю або працюють за договором. При цьому, досягнувши 14 років, можна відкрити банківську карту з дозволу батьків.

Стаття в тему: зі скількох років видають кредит в банку?

Умови для дітей

Умови для дітей

Мати особисту банківську карту може навіть маленька дитина, яка досягла шестирічного віку. Отримати її самостійно він, звичайно, не зможе. Пройти процедуру оформлення повинні батьки. Для цього буде потрібно батькам відкрити рахунок і оформити основну карту на своє ім'я. Єдиним власником коштів повинен бути повнолітній громадянин-опікун. Потім, використовуючи один рахунок, на дитину можна оформити додаткову пластиковий носій. Кожна фінансова установа надає подібні послуги, пред'являючи індивідуальні вимоги до віку дітей. Батькам, для отримання дочірнього банківського продукту, потрібно прийти в банк з наступними паперами:

  • документами, що підтверджують особу;
  • заявою з проханням відкрити додаткову картку;
  • свідоцтвом про народження;
  • письмовим дозволом на прив'язку до свого рахунку ще одного пластикової основи.

Маючи загальний рахунок, батьки беруть на себе всю відповідальність за використання дитиною грошових коштів. З метою безпеки необхідно встановити на його карту щоденний ліміт, обмежити зняття готівки, а також підключити SMS-банкінг. Використовувати дитячий пластиковий носій можна дистанційно за допомогою мобільних додатків.

Для чого потрібна карта дитині

Для чого потрібна карта дитині

Одним з критеріїв фінансової грамотності людини є взаємовигідне співробітництво з банками. Отримати банківську карту в ранньому віці - це значить отримати відмінну можливість познайомитися ближче з банківськими послугами. Наявність пластикового носія у дітей має такі переваги:

  • можливість навчитися користуватися сучасним платіжним засобом;
  • підвищений рівень безпеки;
  • можна швидко отримати необхідну суму грошей;
  • можливість самостійно планувати доступні грошові кошти;
  • всі витрати контролюються батьками, вони отримують про них SMS-повідомлення;
  • діти вчаться накопичувати заощадження.

Умови для підлітків

Умови для підлітків

Дитина, яка досягла 14-річного віку, може самостійно розпоряджатися певними сумами грошей. Для цього він уже має необхідні навички і знання. Чотирнадцятирічний громадянин може отримати карту для перерахування стипендії або особистих заробітків. Така можливість передбачена законодавством. Дозвіл батьків в цьому випадку не буде потрібно.

Отримати банківську карту для інших цілей (вклади третіх осіб, перерахування аліментів) можна лише за погодженням із батьків. Для цього необхідно їх особиста присутність і письмове заяву. Деякі банки відмовляються працювати з неповнолітніми клієнтами, оскільки видані ними карти не приносять прибутку і є проблемними в обслуговуванні. За статистикою фінансових установ, саме ця категорія громадян найчастіше розголошує конфіденційну інформацію шахраям, повідомляє про втрату пластика або використанні його третіми особами.

дебетові карти

Надати таку послугу можуть далеко не всі банки. Згідно із законом отримати дебетову карту Ощадбанку може будь-який 14-річний громадянин особисто, без присутності батьків. Таке право гарантується кожному громадянинові РФ, тільки за умови, що у нього є паспорт. Оформити подібний банківський продукт можна незалежно від наявності місця роботи.

Рахунок одержувача карти на момент її видачі буде порожній. На ньому не буде позикових коштів, оскільки він є виключно дебетових. Пластиковий носій може бути використаний тільки після зарахування на нього власних коштів. Видають таку карту з 14 років такі банки: Сбербанк, Райффайзенбанк і інші. У більшість фінансових установ заявку можна подати онлайн і, дочекавшись схвалення, отримати пластиковий носій в найближчому відділенні. Також можливе оформлення пластикових носіїв індивідуального дизайну. Випуск таких карт, на відміну від стандартних, не безкоштовний.

Кредитні картки

Кредитні картки

Багатьох молодих людей цікавить питання, зі скількох років можна оформити банківську карту з кредитним лімітом. Таку послугу банки надають тільки повнолітнім громадянам, які досягли 18 років. Наявність паспорта при цьому не є підставою для отримання кредитного продукту. Вагомим аргументом при розгляді заявки буде наявність стабільного доходу. Багато банків підвищують мінімальний вік для отримання кредиту до 21 року, оскільки молоді позичальники не мають ще кредитної історії, а їх ступінь фінансової грамотності та відповідальності занадто мала.

Отримати кредитну карту з 18 років можливо за умови, що молода людина має безперервний стаж мінімум 6 місяців на одному місці роботи. Пропозиції банків для повнолітніх молодих осіб не можна назвати вигідними. Кредитори змушені покривати ризики неповернення коштів досить високими відсотками. Для отримання кредитної картки буде потрібно надати в банк такі документи:

  • паспорт;
  • заяву-анкету;
  • довідку про доходи.

Це стандартний пакет документів, з яким можна оформляти кредитку. Деякі банки можуть вимагати від позичальників взяти додаткові довідки з різних установ (навчальних, медичних та інших). Для оформлення кредитної картки поручитель не потрібно. Також молодим людям не доводиться розраховувати на високий кредитний ліміт.

Багато банків ще не готові надавати повний доступ до платежів, а також фінансовим переказам неповнолітнім особам. Для них розробляються спеціальні програми, основною умовою яких є наявність паспорта, постійного доходу або батьківської поруки. Молодій людині, яка має банківську карту, можна не хвилюватися про збереження своїх коштів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online