Чому різниця між банківськими дні від робочих днів

  1. Що таке банківський день?
  2. Що таке робочий день?
  3. порівняння
  4. Таблиця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Незважаючи на регулярний досвід візитів в банки і інші комерційні організації, що працюють з громадянами, російський обиватель іноді не бачить різниці між поняттями «банківський день» і «робочий день». Що являють собою ці періоди?

Що таке банківський день?

Під банківським днем прийнято розуміти період, в рамках якого кредитно-фінансові організації здійснюють платіжні операції за участю фахівців. Як правило, він становить інтервал між 10 і 16 годинами.

Участь співробітників банку в платіжних операціях - основний критерій визначення банківського дня. Справа в тому, що в міру розвитку технологій дистанційного обслуговування, впровадження електронно-платіжних інтерфейсів клієнти кредитно-фінансових організацій все частіше вважають за краще здійснювати транзакції самостійно. При цьому подібні технологічні рішення, як правило, функціонують цілодобово. Отже, термін «банківський день» по відношенню до самостійно здійснюваним платежами не завжди застосуємо.

Але є деякі типи фінансових операцій, які, з одного боку, проводяться клієнтом банку без звернення до касирів, з іншого - за фактом вимагають втручання фахівців кредитної організації на певних етапах транзакції.

Наприклад, за допомогою системи Банк-Клієнт громадянин може сформувати доручення на переказ грошових коштів з одного банківського рахунку на інший - в будь-який час доби. Однак обробляється «платіжка» в ряді випадків тільки в рамках банківського дня. Тому людині часто потрібно трохи почекати, поки його доручення на переказ буде виконано.

до змісту ↑

Що таке робочий день?

Термін «робочий день» має 2 основні трактування:

  • календарний день, який не є святковим або вихідним;
  • часовий період, в рамках якого наймані співробітники повинні бути на роботі і виконувати свої обов'язки за трудовим договором.

Таким чином, допустима кілька тавтологічні, але цілком осмислена конструкція виду: «Завтра - робочий день, у мене довгий робочий день», коли людина хоче сказати, що завтра йому, по-перше, потрібно в принципі бути на роботі, а по-друге , він буде перебувати там досить довго.

до змісту ↑

порівняння

Банківський день - це період, так чи інакше присутній в рамках робочого дня. Винятком може стати сценарій, коли співробітник кредитно-фінансової організації приходить на роботу на півставки і працює, наприклад, з 11 до 15 годин. В цьому випадку його робочий день буде коротше банківського, в рамках якого він може при необхідності виконувати касові операції.

Таким чином, принципова відмінність банківських днів від робочих днів - в тому, що критерієм визначення першого є конкретний вид діяльності співробітника. В даному випадку це проведення касових операцій в банку. У свою чергу, не матиме відношення до банківського дня, що залишився робочий час співробітника кредитно-фінансової організації.

У свою чергу, не матиме відношення до банківського дня, що залишився робочий час співробітника кредитно-фінансової організації

Визначивши то, в чому різниця між банківськими днями і робочими днями, відобразимо виявлені нами критерії в таблиці.

до змісту ↑

Таблиця

Банківський деньРобочий деньЩо між ними спільного?

Банківський день, як правило, є частиною робочого дня банкіра, а при роботі фахівця на півставки може бути рівним йому або довше його У чому різниця між ними? Термін позначає часовий період, в рамках якого банк здійснює касові операції за участю фахівців термін може позначати:

  1. Календарний день, який не є вихідним або святковим.
  2. Часовий період, коли співробітник повинен бути на роботі за трудовим договором

Що таке банківський день?
Що таке робочий день?
Що являють собою ці періоди?
Що таке банківський день?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online