На прилавку - «Новоарбатскій»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На торги виставлено найбільший продовольчий магазин СРСР

Площі в знаменитих арбатских висотках розпродає не тільки місто. Минулого тижня Російський аукціонний будинок (РАД) оголосив про торги з продажу частини торгового комплексу «Новоарбатскій торговий дім». На аукціон виставлені приміщення, що знаходяться на першому і другому поверхах, а також в підвальній частині висотки на Новому Арбаті, 11.
Продається шість торгових приміщень загальною площею 15 855 кв. метрів. Для продажу об'єкти розділені на два лоти: перший - чотири приміщення (12 212,7 кв. Метра), другий - два приміщення (3642,5 кв. Метра). Вартість лотів 3,1 млрд і 1 млрд руб. відповідно. Власники приміщень - ТОВ «СБК-Авто» та ТОВ «ЕВРОМАГАЗІН 21 ВЕК». В даний час торгові точки здані в довгострокову оренду за середньоринковими ставками. В аукціонних документах по деяких приміщень є і ще одне обтяження - «іпотека на користь ПАТ Сбербанк». Згідно з інформацією РАД, «реєстраційний запис про іпотеку буде погашена Управлінням Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії по Москві на підставі спільної заяви заставника й заставоутримувача після оплати переможцем торгів вартості лота за договором купівлі-продажу в повному обсязі».
«Фактично на продаж виставлено готовий орендний бізнес в одному з найпрестижніших районів Москви. Унікальна локація забезпечує покупцеві надійність вкладених інвестицій, стабільний попит на приміщення і гарантований дохід від їх оренди. Новий Арбат недавно відкрили після реконструкції - в даний час він є одним з центрів тяжіння городян і туристів », - прокоментувала начальник департаменту по роботі з проблемними та непрофільними активами банків АТ« РАД »Ольга Желудкова. До речі, зараз площі на першому поверсі сусіднього будинку - Новий Арбат, 15, - пропонуються в оренду. За магазин загальною площею 80 кв. метрів, торгової - 70 кв. метрів орендодавець просить 960 тис. руб. у місяць. В оголошенні зазначено і цільове використання - громадське харчування, магазин, банк, салон зв'язку. За приміщення площею 148 кв. метрів в цій же висотці орендодавець хоче 1,75 млн руб. у місяць.
У виставленому на продаж об'єкті «Новоарбатскій торговий дім» зараз працюють відомі компанії - «Дитячий світ», «Л'Етуаль», re: Store, «Червоний куб», аптека, турагентство і т.д. Але його родзинкою є знаменитий гастроном «Новоарбатскій», що відкрився ще в 1968 році. Тоді він займав два поверхи і працював з 8 до 21 години без вихідних, що було рідкістю для радянського часу. Гастроном вважався найбільшим продовольчим магазином в Радянському Союзі за торговою площею, товаро-
обороту, обсягу продажів і чисельності співробітників. Гастроном «Новоарбатскій», як ГУМ і «Елісеевскій», входив до числа головних торгових пам'яток столиці. На жаль, зараз від колишньої пишноти не залишилося і сліду. За останні місяці стрімко спорожніли полиці, зменшилася торгова площа магазину. Буквально на днях кореспондент газети «Московська перспектива» почув, як співробітники з тривогою обговорюють перспективи гастроному. У відповідях одна невизначеність. В останні місяці покупці, здивовані порожніми полицями, запитували продавців: «Ви що, закриваєтеся?» Співробітники відповідали: «Ні, нічого подібного. З чого ви взяли? »Але, наприклад, минулого тижня з фасаду будівлі зник напис« Новоарбатскій ».
До речі, з молотка може піти і верхня частина висотки. Столична влада не раз говорили про своє бажання продати арбатские «книжки», щоб інвестор організував в них готелі. Так, навесні цього року уряд Москви реалізувало площі, що належать місту, в будинку за адресою Новий Арбат, 15. Більш 28,9 тис. Кв. метрів придбала компанія «АпартГруп», афільована з Capital Group. Як і розраховували столична влада, виставляючи будівлю на торги, в ньому повинна з'явитися готель середнього цінового рівня. «У будівлі ми хочемо реалізувати готельний комплекс на 498 номерів рівня« 4 зірки ». Планується, що об'єкт буде готовий до чемпіонату світу з футболу 2018 року. У Москві є потреба в якісних готелях середнього цінового рівня, саме цю нішу займе об'єкт », - сказав директор з розвитку проектів Capital Group Павло Корнілов. Передбачуваний обсяг інвестицій - 6,5 млрд руб., В які увійшла і вартість висотки.
Пізніше, в травні нинішнього року, заступник мера Москви з питань економічної політики і майново-земельних відносин Наталія Сергуніна повідомила, що до продажу готується друга арбатская висотка, правда, не уточнивши, яка саме. Вона пояснила, що перший будинок- «книжка» продавався довго, тому що вирішувалося питання його цільового використання.
Нагадаємо, столична влада ще в грудні 2014 року виставили на торги будівлі, розташовані за адресами: вул. Новий Арбат, будинок 11, стр. 1, будинок 15 і підвальні приміщення будинку 21. Перед аукціоном, намічених на лютий 2015 року, інвестори цікавилися, як бути з обтяженнями, адже частина будівель (як правило, перші поверхи) є власністю третіх осіб, а деякі приміщення перебувають в довгостроковій оренді. Ці питання вирішувалися аж до березня нинішнього року, а будівлі кілька разів знімалися з торгів. У грудні 2015 року було оголошено про аукціон тільки по висотці № 15, але він теж кілька разів переносився. В результаті аукціон не відбувся, але будівля все ж було продано. На участь у торгах було подано лише одну заявку. Єдиному претенденту - «АпартГруп» - було запропоновано укласти договір за стартовою ціною. Вартість угоди склала 2,4 млрд руб.

В останні місяці покупці, здивовані порожніми полицями, запитували продавців: «Ви що, закриваєтеся?
З чого ви взяли?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online